زادروز کریستوفر سیمز
کریستوفر سیمز، اقتصاددان آمریکایی در ۲۱ اکتبر ۱۹۴۲ به دنیا آمد. او در سال ۲۰۱۱ به همراه توماس سارجنت، جایزه نوبل اقتصاد را بهخاطر «تحقیقات تجربی در زمینههای علت و معلولی اقتصاد کلان» دریافت داشت. سیمز تحصیلات دوره لیسانس را در رشته ریاضی در دانشگاه هاروارد (۱۹۶۳) و دکترا را در رشته اقتصاد ( ۱۹۶۸) همان دانشگاه گذرانده است. او در دانشگاههای هاروارد، مینهستا، ییل و پرینستون تدریس کرده است. وی در سال ۱۹۹۵ رئیس انجمن اقتصادسنجی و در سال ۲۰۱۲ رئیس انجمن اقتصاددانان آمریکا شده است. آثار علمی سیمز فراوان است و مقالات علمی او بیشتر در زمینه اقتصادسنجی، تئوریهای اقتصاد کلان و سیاست است.
کریستوفر سیمز، اقتصاددان آمریکایی در ۲۱ اکتبر ۱۹۴۲ به دنیا آمد. او در سال ۲۰۱۱ به همراه توماس سارجنت، جایزه نوبل اقتصاد را بهخاطر «تحقیقات تجربی در زمینههای علت و معلولی اقتصاد کلان» دریافت داشت. سیمز تحصیلات دوره لیسانس را در رشته ریاضی در دانشگاه هاروارد (۱۹۶۳) و دکترا را در رشته اقتصاد ( ۱۹۶۸) همان دانشگاه گذرانده است. او در دانشگاههای هاروارد، مینهستا، ییل و پرینستون تدریس کرده است. وی در سال ۱۹۹۵ رئیس انجمن اقتصادسنجی و در سال ۲۰۱۲ رئیس انجمن اقتصاددانان آمریکا شده است. آثار علمی سیمز فراوان است و مقالات علمی او بیشتر در زمینه اقتصادسنجی، تئوریهای اقتصاد کلان و سیاست است. کارهای تحقیقاتی او با استفاده از مدلهای آماری پیشرفته در علم اقتصاد خصوصا به پیشبینی، فرموله کردن و ارزشیابی سیاستهای اقتصادی کمکهای شایانی کرده است.
سیمز همچنین به تئوری مالی سطح قیمتها و توسعه این تئوری و نیز «تئوری تورمهای منطقی» کمک کرده است. به زبان سادهتر میتوان گفت کارهای سیمز روشهایی را برای ارزیابی جهتهای علّی سیاستهای پولی بانکهای مرکزی فراهم آورده است. این نظریات تاییدی است بر سیاستهای پولی کسانی مانند میلتون فریدمن که اعتقاد دارند توسل به عرضه پول اضافی تورم بهدنبال میآورد یا به عبارت دیگر رابطه علت و معلولی در این زمینه یک رابطه دوطرفه است. سخنرانی سمیز به مناسبت دریافت جایزه نوبل در دسامبر ۲۰۱۱ نیز در زمینه مدلهای آماری و ارتباط آن با سیاستهای پولی بود. آکادمی سلطنتی علوم سوئد معتقد است سیمز و سارجنت روشهایی را برای پاسخگویی به پرسشهای مهمی ابداع کردهاند که از جمله آنها میتوان به این پرسش اشاره کرد که چگونه رشد اقتصادی و تورم تحت تاثیر افزایش موقتی نرخ بهره یا کاهش مالیات قرار میگیرد. امروزه روشهایی که این دو نفر ارائه دادهاند به ابزارهای اساسی در تحلیلهای اقتصاد کلان تبدیل شده است.
ارسال نظر