نهالی که جنگل شد

گروه تاریخ و اقتصاد‌‌: هنری نستله، در دهم آگوست سال ۱۸۱۴ در آلمان به دنیا آمد. او را از جمله بنیان‌گذاران محصولات غذایی نوین می‌شناسند. این کارآفرین آلمانی به دنبال آرزوهای صنعتی خود به سوئیس رفت و در آنجا با استفاده از ترکیبات مختلف شیرگاو، آرد و شکر، غذای جایگزینی را برای نوزادانی که از شیر مادر محروم بودند، فراهم کرد. او تولید این محصول جدید را با نام «لاکتوز فارینا نستله» در سال ۱۸۶۶ شروع کرد.

از سوی دیگر یک سال بعد در ۱۸۶۷ دو برادر آمریکایی به نام‌های چارلز و جورج پیج که به‌عنوان سفیران ایالات‌متحده آمریکا در سوئیس فعالیت می‌کردند، اقدام به راه‌اندازی شرکت آنگلو-سوئیس کاندنس میلک در شهر شم سوئیس کردند. هنری نستله در سال ۱۸۷۵ بازنشسته شد و از مدیریت شرکت کنار رفت و سهامش در شرکت را نیز واگذار کرد. شرکت نستله تحت مدیریت جدید، در سال ۱۸۷۷ با شرکت آنگلو-سوئیس کاندنس میلک وارد همکاری شد. سرانجام در سال ۱۹۰۵ دو شرکت نستله و آنگلو-سوئیس کاندنس میلک با هم ادغام شدند و شرکت جدید تحت نام نستله را تشکیل دادند. همچنین در سال ۱۹۴۷ نستله با شرکت الیمنتانا ادغام شد و نام آن به نستله الیمنتانا تغییر پیدا کرد. این ادغام در واقع در جهت به دست آوردن شرکت مگی انجام شد زیرا کمپانی الیمنتانا مالک برند مگی بود. از دهه ۱۹۵۰ به بعد، شرکت نستله زنجیره‌ای از ادغام‌ها را با شرکت‌های مختلف آغاز کرد که این فرآیند ادغام‌سازی، در طول چندین دهه نستله را به یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان مواد غذایی در جهان تبدیل کرده استت.

استراتژی نستله این بوده که رقبایش را در درون خود ادغام کند. بنابراین در سال ۱۹۵۰ کراساند بلک‌ول، در ۱۹۶۳ فینداس، در ۱۹۷۱ لیبیز و در ۱۹۷۳ استوفرز را خریداری کرد. شرکت نستله در سال ۱۹۷۴ اقدام به خریداری سهام در شرکت لوازم آرایشی لورئال کرد. این شرکت برای دومین‌بار، در سال ۱۹۷۷ سهام شرکتی خارج از صنایع غذایی را خرید که آلکون نام داشت. این شرکت در سال ۱۹۷۷ بار دیگر به نستله تغییر نام داد. در سال ۱۹۸۴ شرکت مواد غذایی آمریکایی کارنیشن را تصاحب کرد و در ۱۹۸۸ نیز شرکت شکلات‌سازی بریتانیایی راونتری مکینتاش را خرید. از اواسط دهه ۱۹۹۰ بار دیگر روند خریداری و ادغام شرکت‌های موادغذایی توسط نستله شدت گرفت! در ۱۹۹۷ سن پلگرینو، در ۱۹۹۸ اسپیلر پتفود و در سال ۲۰۰۲ نیز رالستون پورینا به نستله پیوستند. در سال ۲۰۰۲ این شرکت دو خرید بزرگ دیگر را نیز رقم زد. نخست در ماه ژوئن شرکت دریرز را خریداری و بخش تولید بستنی خود را با آن ادغام کرد. سپس در ماه اوت شرکت چیف آمریکا را با ارزش ۹/ ۲میلیارد دلار خریداری کرد.

از آخرین خریدهای شرکت نستله می‌توان به شرکت جنی‌کری اشاره کرد که آن را در دسامبر ۲۰۰۵ با ۶۰۰ میلیون دلار، تصاحب کرد، در ژانویه ۲۰۰۶ نیز شرکت یونانی دلتا آیس کریم را با ۲۴۰ میلیون یورو، از آن خود کرد. نستله در نوامبر ۲۰۰۶ بخش مکمل‌های دارویی شرکت نوارتیس را با قیمت ۵/ ۲میلیارد دلار به‌دست آورد. در آوریل ۲۰۰۷ شرکت آمریکایی تولیدکننده غذای کودکان را با ارزش ۵/ ۵ میلیارد دلار تصاحب کرد. در ۴ ژانویه ۲۰۰۹ نستله کلیه سهامش در شرکت آلکون با ارزش ۳/ ۳۹ میلیارد دلار را به نوارتیس واگذار کرد. در ماه مارس ۲۰۱۰ این شرکت اقدام به خریداری بخش پیتزاهای آماده شرکت کرفت فودز به قیمت ۷/ ۳ میلیارد دلار کرد. شرکت نستله هم‌اکنون مالک بیش از هشت هزار برند در بخش‌های مختلف صنایع غذایی است. نستله با ۴/ ۱۳۳ میلیارد دارایی در سال ۲۰۱۵ و ۳۳۵ هزار کارگر و کارمند جزو بزرگ‌ترین شرکت‌های تولید‌کننده مواد غذایی در جهان است. نهالی که هنری نستله حدود ۱۶۰ سال پیش کاشت اکنون به جنگلی تبدیل شده است.

نهالی که جنگل شد

نهالی که جنگل شد