دلایل و استدلال‌های اشتباه

هربار که مطلبی را در روزنامه‌ای اقتصادی می‌خوانید چند بار به هوش و قریحه نویسنده در ارائه استدلال‌های منطقی‌ آفرین می‌گویید؟ چند بار عکس این ماجرا اتفاق افتاده است یعنی با خواندن یک مطلب از خودتان می‌پرسید نویسنده چنین استدلالی را چگونه قبول کرده یا به تعمیم آن پرداخته است؟ این‌ها مواردی است که باید از منظر علمی به آن نگریست تا بعدا در ادامه راه آن هم در عرصه اقتصادی مشکل‌زا نشوند. کتابی که برای امروز در نظر گرفتیم به همین مباحث می‌پردازد.

نام این کتاب «دلایل و استدلال‌های اشتباه» است. توماس سوول این کتاب را نوشته و راهی بازار کرده است. اکونومیست در نقد این کتاب نوشته است: «دلایلی که باید برای مشتری یا شرکای خود بیاورید پیش از داشتن یک کالای خوب می‌تواند موثر باشد.

گفته می‌شود که مدیر موفق می‌تواند کالایی را با نیمی از مرغوبیت به بالاترین حد موفقیت رساند که خب این یکی از ارکان کار اقتصادی است اما باید این را هم به نقل از کتاب یاد شده در نظر بگیریم که استدلال صحیح بیش از هر چیز دیگری به مدیران موفق وجهه معقول می‌دهد.»نویسنده در گفت‌وگویی پیرامون این کتاب می‌گوید: «سال‌ها برای نشریات معتبر اروپایی و آمریکایی مقالاتی را در باب اقتصاد نوشتم و به این نتیجه رسیدم که اساس هر مطلبی می‌تواند استدلال صحیح باشد. در حال حاضر نمی‌توانید در این عرصه با توجه به توان نظامی حرفی را به کرسی نشانید چرا که در این صورت ژاپن یا آلمان هرگز نباید در زمره اقتصاد‌های موفق جهان باشند.»

نویسنده به دور از ارائه یک نظریه خاص و حواشی آن این کتاب را نوشته است. البته او معتقد است که باید در این زمینه، نظریه‌پردازی، بیشتر تلاش کرد چرا که علم اقتصاد مرهون نظریه‌پردازانی است که سال‌ها تلاش خود را در قالب یک جمله یا کتاب در اختیار مردم قرار دادند. از الان برای خرید این کتاب اقدام کنید تا قیمتش بالاتر نرفته است!