مقالات در یک نگاه
مقاله «تحریمهای نفتی و تظاهر به داشتن اطلاعات» به شکست تحریمهای نفتی آمریکا بر ایران میپردازد. البته نویسنده آمریکایی است و شکست را از نظر مصرفکننده آمریکایی بررسی کرده است و نه تاثیری که تحریمها بر ایران داشته است. امید سیاستمداران آمریکا این بوده که تحریمها، وضعیت مصرفکنندگان نفت در آمریکا را بد نمیکند، اما گویا چنین نشده است. در واقع منابع دیگر نفت، نتوانستهاند تقاضای موجود را به طور کامل پاسخگو باشند. نویسنده معتقد است که اشکال اصلی استبداد نهفته در چنین تصمیمی است که با سامان بازار که مبتنی بر آزادی است در تناقض است.
مقاله «نوسان قیمت نفت، سفته بازی و ذخایر راهبردی»، پستی از وبلاگ بکر و پوسنر است که حدود یک سال پیش نوشته شده است. این مقاله را باید با توجه به وضعیت آن روز بازار نفت خواند، اما از این جهت اهمیت دارد که بسیاری از شرایط آن روز بازار عرضه و تقاضای نفت در آمریکا چندان تغییر اساسی نکرده است. روش تحلیل نویسندگان هم چنان معتبر است و سیاستهای نفتی امروز آمریکا را میتوان با توجه به آن، مورد بررسی انتقادی قرار داد.
مقاله «آیا زمین تحمل یک عصر طلایی نفتی دیگر را دارد؟» به این مساله میپردازد که با توجه به برنامههای بلندمدتی که هدف آنها تولید هر چه بیشتر نفت و دیگر منابع هیدروکربنی انرژی است، آیا محیط زیست در خطر جدی قرار نخواهد گرفت؟ نویسنده سعی میکند ضررهای احتمالی را برشمرد.
مقاله «گاز طبیعی، تغذیه یک انقلاب اقتصادی» ادعایی انقلابی دارد. فرید زکریا با اشاره به رشد تکنولوژی استخراج گاز، به ارزان شدن تولید این منبع انرژی اشاره میکند و نتیجه میگیرد که این مساله اثری مهم بر جغرافیای عرضه و تقاضای انرژی در جهان و همچنین وضعیت زیست محیطی خواهد داشت.
مقاله «پوتین و مشکل گازپروم» به سیاست پوتین در قبال گازپروم میپردازد که در دهه ۲۰۰۰ سعی کرده بود آن را ارتقا دهد. به دلایل بسیاری پیشبینی پوتین درست از آب درنیامد و گازپروم امروز با مشکلات عدیده مواجه است. نویسنده فارن افرز نتیجه میگیرد که اگر پوتین بخواهد خودش را نجات دهد نباید سرنوشتاش را به سرنوشت گازپروم گره بزند.
ارسال نظر