در دیدار هیات چینی با اعضای اتاق بازرگانی خراسان شمالی اعلام شد
تمایل چین به توسعه تجارت با ایران
دنیای اقتصاد، بجنورد، فاطمه برزگر: رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی گفت: چین خواستار همکاری در بخشهای مختلف استان بهویژه در زمینه الکترونیک است.
محمد صمدی در دیدار با هیات چینی با اشاره به صدور بخشی از محصولات استان بهویژه در زمینه محصولات پتروشیمی به چین اظهار کرد: همین موضوع زمینه حضور این هیات چینی را در استان فراهم کرد. وی افزود: این هیات علاقهمند است تا در صورت مساعد بودن زمینه بهمنظور توسعه اقتصادی، حضور فعالی در خراسان شمالی داشته باشد.
دنیای اقتصاد، بجنورد، فاطمه برزگر: رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی گفت: چین خواستار همکاری در بخشهای مختلف استان بهویژه در زمینه الکترونیک است.
محمد صمدی در دیدار با هیات چینی با اشاره به صدور بخشی از محصولات استان بهویژه در زمینه محصولات پتروشیمی به چین اظهار کرد: همین موضوع زمینه حضور این هیات چینی را در استان فراهم کرد.وی افزود: این هیات علاقهمند است تا در صورت مساعد بودن زمینه بهمنظور توسعه اقتصادی، حضور فعالی در خراسان شمالی داشته باشد.
وی بررسی شرایط استان در زمینه واگذاری زمین در شهرکهای صنعتی، هزینهها و میزان مقرون به صرفه بودن فعالیتها را از اهداف این سفر دانست و گفت: شرکت جینوالکترونیک اعلام کرده در صورت مناسب بودن شرایط اقدام به ساخت چند کارخانه در استان خواهد کرد و زمینه حضور چند شرکت دیگر را نیز فراهم میکند.
سید علی میرکریمی، معاون مدیرکل اقتصادی استانداری خراسان شمالی نیز با اشاره به استقبال استان از سرمایهگذاران خارجی بهویژه این شرکت خاطرنشان کرد: اکنون قانون حمایت از سرمایهگذاری خارجی در کشور و استان وجود دارد.
وی افزود: موارد تاریک این قانون که باعث نگرانی برخی سرمایهگذاران بود برطرف شده تا این افراد با خیال راحت در استان سرمایهگذاری کنند. کریمی با تاکید بر اینکه محدودیتی برای واگذاری زمین به سرمایهگذاران وجود ندارد، اظهار کرد: زیرساختهای شهرکهای صنعتی استان تکمیل است. انشعابات آب، برق و گاز نیز در این شهرکها فراهم است. وی هزینههای انرژی در کشور را بسیار ارزانتر از چین دانست و گفت: هر چند نیروی انسانی ممکن است ارزانتر از چین نباشد ولی قابل رقابت با این کشور است.
میرکریمی نیروی انسانی متخصص و کارآمد را از ظرفیتهای بالقوه استان برشمرد.وی در ادامه گفت: ایران به چهارراه جهان معروف است و خراسان شمالی نیز نقش به سزایی در این چهارراه دارد. میرکریمی یادآور شد: ۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک با کشورهای شمالی میتواند در صدور تولیدات بسیار به ما کمک کند. وی با اشاره به اهمیت معادن برای این شرکت چینی خاطرنشان کرد: خراسان شمالی معادن قوی بهویژه در زمینه اکسید روی، اکسید منگنز و سیلیکون که مورد توجه این شرکت است دارد.
مدیرعامل شرکت جینو الکترونیک چین نیز در این دیدار از علاقهمندی چین بهمنظور توسعه روابط تجاری با ایران خبر داد و گفت: روابط قدیمی بین ایران و چین که به دو هزار سال پیش بر میگردد در دنیا مثالزدنی است. هائو هانک در نشست با چند تن از مدیران دستگاههای اجرایی استان و مدیران واحدهای تولیدی فعال، ضمن اظهار خرسندی از سفر به این استان محصول اصلی این شرکت را محصولات الکترونیک اعلام کرد و گفت: این شرکت حدود هفت سال با ایران وارد همکاری مشترک شده است.
وی در ادامه با اشاره به مشکلاتی که از ۱۰ سال گذشته تاکنون بهدلیل تحریمها و کمتر شدن این روابط خاطرنشان کرد: باید به دنبال راهکارهای مناسب بهمنظور توسعه هرچه بیشتر این روابط و ادامه همکاریها با توجه به بهبود روابط بود. مدیرعامل شرکت جینو الکترونیک یادآور شد: در دیداری که از ایران و خراسان شمالی انجام گرفت دریافتیم که شرایط امروز این کشور بسیار با گذشته فرق کرده و در حال بهبود است.
وی هدف از سفر به ایران و خراسان شمالی را بررسی بازار سرمایهگذاری در ایران و حصول نتیجه مناسب از فعالیت سرمایهگذاری در این کشور اعلام کرد. مدیر فروش خارجی شرکت جینو الکترونیک نیز ایران را کشوری وسیع دانست که در هر نقطه آن شرایط خاصی برای سرمایهگذاری وجود دارد.وی هدف از سفر این سرمایهگذار چینی را آشنایی با نحوه حمایتهای ایران در چگونگی ارائه تسهیلات، خدمات آب، برق وگاز به سرمایهگذاران اعلام کرد. سلطانی سرمایهگذاری این شرکت چینی در این استان را در زمینه تجهیزات برقی و تولید یک نوع قرص ضدشوک برای افراد دچار برقگرفتگی اعلام کرد و گفت: این تکنولوژی در ایران وجود ندارد.
ارسال نظر