کمبود نقدینگی؛ چالش مشترک صنایع قزوین

دنیای اقتصاد، قزوین، مهرداد نوری: مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان قزوین درباره مشکلات تولید و کارگری برخی شرکت‌ها گفت: متاسفانه در خصوصی‌سازی‌ها نظارت کم بود و این نظارت ناکافی باعث سوءاستفاده مدیران برخی از شرکت‌ها شده است. عبدالقهار ناصحی با اعلام مطلب فوق و با بیان اینکه برای رفع مشکلات مدیریتی و عدم صلاحیت برخی از صاحبان شرکت‌ها جلسه شورای گفت‌وگو هر ماه یک بار برگزار می‌شود، افزود: در این کمیته که با حضور استاندار، مسوولان و صاحبان صنایع استان برگزار می‌شود در هر جلسه دو کارخانه به صورت نموداری مورد بررسی قرار گرفته و به صورت مشخص مشکلات این واحدها بررسی شده و راه‌حل‌های راه‌اندازی مجدد آنها پیشنهاد می‌شود. ناصحی گفت: با توجه به بحرانی بودن برخی واحدها یکی از وظایف ما رصد کردن مداوم آنها است تا بتوانیم تعدادی از این واحدها را به چرخه تولید برگردانیم.

وی با بیان اینکه حدود ۸۰ درصد واحدهای تولیدی بحرانی دچار مشکلات نقدینگی هستند، یادآور شد: پس از بررسی‌ها مشخص شده، ۸ درصد از این واحدها مشکل نبود بازار فروش و دپو شدن تولیدات در انبار را دارند، ۲۲ تا ۳۵ درصد واحدها با مشکلات مواد اولیه و تعدادی نیز با مشکل اختلاف بین شرکا مواجه هستند، همچنین واحدهایی نیز مشکلات تامین ماشین‌آلات تولیدی و صنعتی دارند.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان قزوین در ادامه با بیان اینکه یک سری از واحدها زمین خریداری کرده‌اند و در حال ساخت هستند، تاکید کرد: کمک و همکاری بانک‌ها و مسوولان ذیربط برای راه‌اندازی هر چه زودتر این واحدها باعث ایجاد ظرفیت بسیار خوبی در استان می‌شود که زمینه اشتغال ۱۷ هزار نفر را فراهم خواهد کرد.

این مقام مسوول در رابطه با وضعیت نسبی شهرک‌های صنعتی استان قزوین گفت: در حال حاضر از ۱۵ شهرک مصوب در ناحیه‌های صنعتی استان، ۱۴ شهرک آماده و به مرحله واگذاری رسیده است و آخرین شهرک صنعتی دولتی استان قزوین نیز در ضلع جنوبی اتوبان رشت به‌زودی در شهر کوهین به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی با اشاره به اینکه استان قزوین، تنها استانی است که توانسته مجوز ۴ شهرک را به‌دلیل نداشتن توجیه اقتصادی و فنی ابطال کند، افزود: ۶۵۵ واحد تولیدی در استان به بهره‌برداری رسیده که از آن تعداد ۱۶۰ واحد غیرفعال هستند.

ناصحی همچنین درباره میزان سرمایه‌گذاری طی یک سال گذشته در استان قزوین گفت: در سال گذشته، ۱۰۷ قرارداد واگذاری جذب سرمایه‌گذار با واگذاری ۷۰ هکتار زمین به‌منظور ایجاد کارخانه منعقد شد. وی در ادامه افزود: سال گذشته همچنین ۵۶ واحد صنعتی در شهرک‌های صنعتی استان به بهره‌برداری رسیده که طبق پروانه بهره‌برداری صادره از اداره صنایع، شامل ۲۸۰میلیارد تومان سرمایه‌گذاری بوده و زمینه اشتغال ۱۶۰۷ نفر را فراهم آورده است. وی در رابطه با مشکل آب شهرک صنعتی کاسپین نیز گفت: با بررسی‌های انجام شده و با مسوولیت اداره بهداشت این مشکل حل شده و کلرزنی آب این شهرک صورت گرفته است، بقیه شهرک‌ها نیز با توافق صورت گرفته با شرکت آب و فاضلاب به شبکه آبفا متصل هستند. ناصحی در ادامه با اشاره به قرارداد با شرکت برق منطقه‌ای زنجان برای پست موقت فاز ۳ کاسپین، با هزینه‌ای بالغ بر ۳ میلیارد تومان و تفاهم‌نامه با شهرک خرمدشت برای پست برق دائم با هزینه‌ای بالغ بر یک‌میلیارد تومان و همچنین احداث پست‌های TVC در شهرک صنعتی خرمدشت با هزینه بیش از یک میلیارد تومان که یک پروژه عظیم ملی محسوب می‌شود، این قراردادها را ازجمله اقدامات شرکت شهرک‌های صنعتی در سال گذشته دانست.

وی گفت: می‌توان از جمله اقدامات انجام شده در حوزه گازرسانی، در شهرک‌های دانسفهان، آوج و حکیمیه به احداث ساختمان‌ها و ایستگاه‌های گاز و نصب خط انتقال و تاسیسات گازرسانی اشاره کرد. این مسوول صنعتی همچنین در مورد استقرار صنایع های‌تک در شهرک‌های صنعتی استان گفت: اداره کل محیط‌زیست استان تعیین می‌کند که چه صنایعی در چه شهرکی می‌توانند مستقر شوند.

وی بحث های‌تک و مالیات را یکی از موانع جدی تولید دانست و رفع موانع تولید، توسعه صادرات و توجه ویژه به اشتغال جوانان را از جمله سیاست‌های سال جاری در وزارتخانه صنایع اعلام کرد.

وی در پایان اظهار کرد: شرکت شهرک‌های صنعتی استان قزوین در سال گذشته از لحاظ صرفه‌جویی در هزینه‌های جاری رتبه دوم کشوری را کسب کرد و ۸۵ درصد موفقیت را در زمینه حذف هزینه‌های زاید به خود اختصاص داد.