دنیای اقتصاد، مشهد: دومین همایش ملی توسعه پایدار با رویکرد بهبود محیط کسب‌وکار در مشهد آغاز به‌کار کرد. در این همایش دو روزه که در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی برگزار می‌شود، کارشناسان برجسته کشوری از سراسر کشور در دو نوبت صبح و عصر به سخنرانی می‌پردازند. به گزارش «دنیای اقتصاد» از مشهد، دبیر علمی این همایش گفت: در این همایش تلاش می‌کنیم در فرصتی محدود جدیدترین موضوعات مطرح در حوزه کسب‌وکار را با کمک استادان، صاحب‌نظران و فعالان اقتصادی ارائه دهیم.

محمد طاهر احمدی شادمهری افزود: اهمیت فضای کلی کسب‌وکار در پیشرفت و توسعه کشور بر کسی پوشیده نیست، اما دیدگاه غالب دولتمردان ایران، نگاه سخت‌افزاری به پیشرفت و توسعه بوده است و عمدتا پیشرفت‌های فنی و عمرانی را مد نظر قرار داده‌اند. بنابراین مشکلات در این زمینه نه‌تنها حل نشده، بلکه بر عمق و گستره آنها افزوده شده است که یکی از این مشکلات عدم توجه کافی به فضای کسب‌وکار است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این همایش گفت: متاسفانه برگزاری همایش‌ها در ایران به هدف لازم نمی‌رسد، اما برگزاری چنین همایشی با حضور استادان دانشگاه فردوسی و مسوولان اتاق بازرگانی اتفاقی مبارک است که همایش توسعه پایدار توانسته این مجموعه علمی و عملیاتی را در کنار یکدیگر جمع کند. محمد حسین حسین‌زاده‌بحرینی گفت: در اواخر دوره گذشته مجلس قانون بهبود مستمر فضای کسب‌وکار را در دستور کار قرار دادیم و قرار شد شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در این زمینه ایجاد شود که متاسفانه این شورا در دولت گذشته به خوبی شکل نگرفت، اما در دولت یازدهم شکل مطلوبی گرفته است. با این‌حال به اندازه مطلوب ما نبوده است و لازم است اقدامات این شورا به نتایج مورد نیاز برای تولیدکنندگان و اصحاب کسب‌وکار برسد.

نماینده مردم مشهد در مجلس ادامه داد: در لایحه خروج از رکود یا حمایت از تولید که اخیرا در مجلس شورای اسلامی به آن پرداخته شده است، توجه به فضای کسب‌وکار در دستور کار قرار دارد و در راستای ایجاد امنیت برای سرمایه در گردش با همکاری دولت و بانک مرکزی به این لایحه ماده‌ای اضافه کردیم.

بحرینی ادامه داد: بر این اساس هم دولت در بسته خروج از رکود خودش و هم مجلس در بررسی این لایحه بر اصلاح و بهبود فضای کسب‌وکار تاکید داشته‌اند. وی خاطرنشان کرد: فضای کسب‌وکار در ایران به صورت نهادینه با مشکل مواجه است و اصلاح آن به‌طور قطع زمان بر خواهد بود.

بحرینی با اشاره به عدم حضور مسوولان دولتی در این همایش اظهار کرد:حضور آنها در این همایش لازم است و باید فرصت را غنیمت بشمارند، اما با فرض عدم حضور آنها انتظار می‌رود از دستاوردهای همایش استفاده کنند.