دنیای اقتصاد، قزوین، مهرداد نوری: رئیس انجمن انبوه‌سازان مسکن و ساختمان استان قزوین گفت: خروج از رکود بازار مسکن با تحرک در این بخش برای رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال ضروری است. عبدالصمد سلطانیه درخصوص همایش تحلیل و پیش‌بینی بازار مسکن و ساختمان استان اظهار کرد: با توجه به اینکه ساختمان، صنعت مادر محسوب می‌شود گستره فعالیت منابع و نیروی انسانی آن از صنایع دیگر نیز فراتر است و رکود یا رونق آن موجب باز نشر آثار آن بر دیگر بخش‌های اقتصادی می‌شود.

وی افزود: صنعت ساختمان در کشور از سال ۱۳۱۰ به سمت ساخت‌وسازهای مدرن حرکت کرده و ۸۵ درصد ساخت‌وسازها توسط بخش خصوصی و ۱۵ درصد توسط دولت انجام شده است.

سلطانیه تصریح کرد: صنعت ساختمان چرخه ۱۰۰ شغل را به‌طور مستقیم و ۴۰۰ شغل را به‌طور غیرمستقیم به حرکت در می‌آورد و هرگونه اقدام برای تحرک این بخش می‌تواند محرکی قابل‌توجه برای رونق اقتصاد کلان کشور محسوب شود.

رئیس انجمن انبوه‌سازان مسکن و ساختمان استان قزوین اظهار کرد: با توجه به بررسی‌های صورت‌گرفته توسط متخصصان این حوزه تا سال ۱۴۰۵ نیازمند ساخت ۱۲ میلیون واحد مسکونی هستیم و ساختمان‌های فرسوده نیز باید نوسازی شوند.

سلطانیه با اشاره به اینکه واحدهای مسکونی که در استان ساخته شده متناسب با نیاز مردم نیست، بیان کرد: از مجموع ۲۱میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسکونی کشور تنها یک میلیون واحد از استانداردهای لازم برخوردارند و امروز برای خروج از رکود در بخش مسکن باید با برنامه حرکت کنیم و عمر مفید ساختمان و استانداردها را بشناسیم و علاوه‌بر پاسخ دادن به نیاز مردم، سرمایه‌گذاران را نیز برای حضور در طرح‌ها حمایت کنیم.

وی ارائه برنامه دقیق توسط دولت و تامین مالی در حد منطقی را از جمله درخواست‌های بخش خصوصی اعلام و اظهار امیدواری کرد: با حمایت و تیزبینی دولت به سمت تولید و صادرات حرکت کنیم. سلطانیه در ادامه از برگزاری دومین همایش تحلیل و پیش‌بینی بازار مسکن و ساختمان در ۱۳ آذرماه امسال در مرکز تربیت معلم شهید رجایی قزوین خبر داد و یادآور شد: هدف از برگزاری این همایش تحلیل و پیش‌بینی بازار مسکن و ساختمان و آشنایی بیشتر با توانمندی بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران حوزه مسکن در سطح کلان کشور، بررسی بازار مسکن در سال آینده، ایجاد انگیزه و تحرک در سرمایه‌گذاران این بخش، ترغیب متقاضیان به خرید مسکن و بررسی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در این حوزه است. سلطانیه بیان کرد: در این همایش تخصصی مهم‌ترین دلایل رکود بخش مسکن بررسی و حوادث سال آینده نیز در این بخش پیش‌بینی خواهد شد.

وی یادآور شد: چشم‌اندازهای سال آینده برای سرمایه‌گذاران در این همایش ترسیم خواهد شد تا با آشنایی از برنامه‌های آینده دولت زمینه سرمایه‌گذاری در پروژه‌های بزرگ عمرانی در استان فراهم شود. مهدی مهدی‌خانی، دبیر همایش تحلیل و پیش‌بینی بازار مسکن و ساختمان در استان نیز هدف از برگزاری پنل تخصصی در ادامه همایش را ارائه نظرات دستگاه‌های تاثیرگذار در بازار مسکن و ساختمان عنوان کرد.

وی اظهار کرد: امیدواریم در این همایش نظرات کارشناسی در حوزه‌های مختلف پیشنهاد و تصویب شود و این فرآیند بتواند توسط نهاد دولتی نیز پیگیری شود تا از جایگاه مناسب خود برخوردار شود.