دنیای‌اقتصاد، اصفهان، علیرضا پویانسب: استاندار اصفهان بیان اینکه از تیرماه سال جاری اصفهان دارای سند آمایش سرزمینی در برش استانی خواهد بود، گفت: اصفهان نخستین استانی خواهد بود که این سند را تهیه کرده و دیگر استان‌ها از آن الگو گرفته‌اند. رسول زرگرپور با بیان اینکه نبود یک سند بالادستی به نام آمایش سرزمینی یکی از معضلات کشور در بخش برنامه‌ریزی است، اظهار کرد: آمایش سرزمینی سه محور انسان، فعالیت و سرزمین را با هم تلفیق و متناسب‌سازی می‌کند.

استاندار اصفهان با اشاره به اینکه قرار بود سند آمایش استان در سال ۸۸ تهیه شود، گفت: از سال ۹۱ با انعقاد قراردادی با شهرک علمی و تحقیقاتی استان، سند آمایش سرزمین در برش استانی در ۲۰ محور مشخص تهیه شد.

زرگرپور تصریح کرد: در حال حاضر ۱۶ محور سند آمایش سرزمینی استان تهیه و به تصویب شورای برنامه‌ریزی و اشتغال استان رسیده است و چهار محور دیگر نیز در هفته آینده به تصویب این شورا خواهد رسید. استاندار اصفهان با بیان اینکه اگرچه این سند مشکلات قبلی استان را رفع نمی‌کند، اما سبب جلوگیری از بروز مشکلات جدید خواهد بود، ادامه داد: در این سند، محور توسعه استان، صنعت و کشاورزی نخواهد بود بلکه عمدتا روی موضوعات دانش بنیان و ارائه خدمات عام مانند بانکی، مالی، گردشگری و... متمرکز شده است. وی با بیان اینکه اصفهان صنعتی‌ترین استان کشور است، اما تمام صنایع آن در ۶ درصد استان مستقر است، افزود: همچنین از مشکلات دیگر استان برداشت آب در بالادست رودخانه زاینده‌رود است درحالی‌که اگر این برداشت‌ها در پایین دست بود، هم‌اکنون رودخانه پرآب داشتیم.

وی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر ورودی و خروجی رودخانه زاینده‌رود برابر (۶۰ متر مکعب) است، افزود: هر ماه، هشت روز سد باز می‌شود تا تمام باغات غرب استان از طریق کانال چپ نکوآباد آبیاری شوند و همچنین میزان ورودی و خروجی آب یکسان شود.

استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: جاری شدن آب در رودخانه زاینده‌رود باعث آب‌دار شدن چاه فلمن می‌شود، به طوری که ۵۰۰ لیتر بر ثانیه به ظرفیت آب اصفهان اضافه می‌شود. اگر مردم تا ۲۰ درصد در مصرف آب صرفه‌جویی کنند، امسال تابستان قطعی آب نخواهیم داشت.

وی درخصوص نتیجه اعتراضات اصناف اصفهان (طلافروشان و سنگبری‌ها) نسبت به افزایش مالیات بر ارزش افزوده نیز گفت: انواع مالیات‌های تصویب شده در کشور باید اجرایی شود و کسی نمی‌تواند بگوید این قانون را قبول ندارم یا اجرا نمی‌کنم، البته می‌تواند درمورد نحوه اجرای آن بحث کند یا بگوید بهتر است قانون این‌گونه باشد. استاندار اصفهان ادامه داد: تا زمانی که قانون در مراجع مربوطه پیگیری می‌شود یا تا زمانی که اصلاح شود، باید قانون را اجرا کرد. اصناف روی نحوه اجرای مالیات بر ارزش افزوده بحث دارند که می‌توان در مورد آن بحث کرد و برای اصلاح آن پیشنهادهایی را به نمایندگان ارائه داد.

زرگرپور اضافه کرد: تا زمانی که نحوه اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده تغییر نکرده یا اصلاح نشده است، راهی به جز اجرای درست قانون نداریم و صنوف و مردم نمی‌توانند از استاندار یا دستگاه‌های اجرایی دیگر بخواهند که قانون اجرا نشود، زیرا قانون معطل‌پذیر نیست.

استاندار اصفهان با بیان اینکه رقم مالیات بر ارزش افزوده در سال گذشته ۶ درصد بود، افزود: امسال مجلس رقم هشت درصدی را برای آن تعیین کرده است، اما یکی از ایرادات این امر آن است که براساس قانون هر سال تنها می‌توان یک درصد به این رقم اضافه کرد.

زرگرپور در ادامه با بیان اینکه استفاده از منابع صندوق توسعه ملی سقفی ندارد، ادامه داد: بخش خصوصی استان اصفهان پس از آذربایجان شرقی بیشترین استفاده (۴۲۰ میلیارد تومان) را از منابع صندوق توسعه ملی داشته است.

وی اضافه کرد: ۸۰ درصد منابع صندوق توسعه ملی به صورت ارزی و ۲۰ درصد آن به صورت ریالی است که دولت باید تصمیم بگیرد بخش ارزی آن را با چه نرخی از دریافت‌کنندگان پس بگیرد. استاندار اصفهان همچنین با بیان اینکه سهم استان اصفهان در قطار سریع‌السیر اصفهان- قم- تهران ۶/۲ میلیارد یورو است، گفت: اصفهان نخستین استانی خواهد بود که از قطار سریع‌السیر اصفهان- قم- تهران استفاده می‌کند.