مسکن نیاز اصلی بیماران مبتلا به ام اس
مبتلایان ام اس در کردستان نیازمند حمایت
دنیایاقتصاد - سنندج: مبتلایان به بیماری ام اس در کردستان از آنجا که از اقشار ضعیف جامعه هستند علاوهبر رنج بیماری با مسائل و مشکلات دیگری نیز دست و پنجهنرم میکنند که نداشتن مسکن و سرپناه مناسب را میتوان از جمله مهمترین این مشکلات دانست. بر اساس اعلام مسوولان استان کردستان، تاکنون حدود ۵۰۰ مبتلا به ام اس در کردستان شناسایی شدهاند که از این تعداد هماکنون ۲۵۶ بیمار شامل ۸۷ مرد و ۱۶۹ زن عضو انجمن ام اس استان هستند و مابقی تاکنون برای عضویت مراجعه نکردهاند. مسوولان انجمن ام اس کردستان میگویند: اکثر قریب به اتفاق مبتلایان به این بیماری از خانوادههای بیبضاعت هستند و علاوهبر رنج بیماری از توان مالی کافی برای رسیدگی به مشکلات روزمره خود نیز برخوردار نیستند و این مساله میتواند در تشدید بیماریهای آنان موثر باشد.
دنیایاقتصاد - سنندج: مبتلایان به بیماری ام اس در کردستان از آنجا که از اقشار ضعیف جامعه هستند علاوهبر رنج بیماری با مسائل و مشکلات دیگری نیز دست و پنجهنرم میکنند که نداشتن مسکن و سرپناه مناسب را میتوان از جمله مهمترین این مشکلات دانست.
بر اساس اعلام مسوولان استان کردستان، تاکنون حدود ۵۰۰ مبتلا به ام اس در کردستان شناسایی شدهاند که از این تعداد هماکنون ۲۵۶ بیمار شامل ۸۷ مرد و ۱۶۹ زن عضو انجمن ام اس استان هستند و مابقی تاکنون برای عضویت مراجعه نکردهاند. مسوولان انجمن ام اس کردستان میگویند: اکثر قریب به اتفاق مبتلایان به این بیماری از خانوادههای بیبضاعت هستند و علاوهبر رنج بیماری از توان مالی کافی برای رسیدگی به مشکلات روزمره خود نیز برخوردار نیستند و این مساله میتواند در تشدید بیماریهای آنان موثر باشد.
مدیر داخلی انجمن ام اس کردستان معتقد است: استرس و دغدغه فکری به تشدید بیماری ام اس در مبتلایان کمک میکند و از این رو نداشتن مسکن و سرپناه به عنوان یکی از دغدغههای مهم و اصلی همواره با مبتلایان به این بیماری همراه است.
مقصود، مردم کردستان را مردمانی خیر دانست که در کارهای عام المنفعه فعالیتهای خوبی دارند و گفت: از خیران استان کردستان درخواست میکنیم انجمن ام اس استان را بهمنظور مسکن دار کردن بیماران مبتلا به ام اس یاری دهند.
وی از خیران خواست زمین مورد نیاز تهیه مسکن را برای این بیماران تامین کنند تا بتوانیم با کمکهای مردم و مسوولان مسکن مورد نیاز این بیماران احداث کنیم.
مقصود، با اشاره به اینکه انجمن بیماران ام اس کردستان نیز از لحاظ مادی در شرایط مناسبی قرار ندارد، گفت: بیماران ام اس برای کمک در خرید دارو به ما مراجعه میکنند که ما نیز بهدلیل نداشتن توان مالی لازم، نمیتوانیم کمک چندانی به آنها بکنیم. وی اظهار کرد: دولت سه قلم داروی ایرانی بیماران ام اس را به صورت رایگان در اختیار این بیماران قرار میدهد و اکنون داروهای خارجی این بیماران نیز با طرح جدید دولت، تا سقف ۲۰ میلیون ریال رایگان است و از این رو بسیاری از مشکلات این بیماران در زمینه تامین دارو نیز برطرف خواهد شد، اما در سایر بخشها نیاز به حمایتهای جدی داریم.
وی گفت: داروهای خارجی مورد نیاز بیماران ام اس بین پنج تا ۱۳ میلیون ریال قیمت دارد و طرح دولت مبنی بر رایگان بودن داروها تا سقف ۲۰ میلیون ریال، کمک بسیار خوبی برای این بیماران است.
مدیر داخلی انجمن ام اس کردستان در ادامه گفت: در استان کردستان انجمن ام اس در شهرهای سنندج و سقز فعال و در دیواندره نیز در شرف تاسیس است و مابقی شهرستانها فاقد انجمن است. مقصود با اشاره به اینکه انجمن ۸۰ صندوق خیریه در شهر سنندج بهمنظور جمعآوری کمکهای مردمی نصب کرده است، گفت: هر سه ماه حدود پنج میلیون ریال به این صندوقها کمک میشود که میزان کمکها پایین و جوابگوی نیازهای بیماران نیست.
وی کمک به تامین هزینههای دارو، خریداری و توزیع امکانات جانبی از جمله واکر، تشک مواج و پوشاک و تهیه برخی اقلام خوراکی در مناسبتهای مختلف را از جمله کمکهای انجمن به خانوادههای بیماران مبتلا به ام اس اعلام کرد. وی با اشاره به اینکه برخی از بیماران ام اس زمینگیر هستند و بهطور مستمر نیاز به برخی کالاها از جمله پوشاک دارند، گفت: هزینههای این بیماران از جمله واکر، تشک مواج و پوشاک بالا است و از این رو نیاز به حمایتهای بیشتری داریم. به گفته وی، دولت از انجمنهای مردمی حمایت مادی نمیکند و انجمن از طریق کمکهای مردمی و خیرین اداره میشود.
وی اعلام کرد: انجمن ام اس کردستان دو شماره حساب بانکی اعلام کرده و تمام وجوهات به این حسابها واریز میشود و صورتهای مالی بهطور شفاف نشاندهنده نحوه چگونگی هزینههای انجمن است.
ارسال نظر