دنیای اقتصاد - اهواز - محمد علاف پور: نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: کشور باید به سمتی حرکت کند که درآمدهای نفتی به اقتصاد ملی تزریق و وابستگی دولت ازدرآمد‌های نفتی به صفر برسد.
حجت الاسلام سید محمد حسن ابوترابی فرد در مراسم گرامیداشت سالروز تاسیس شرکت ملی حفاری ایران ابراز امیدواری کرد: این شرکت بتواند با بهره‌گیری از نیروهای متخصص و اصلاح ساختار و درآمدزایی، سهم مهمی در توسعه اقتصادی کشور و افزایش درآمدهای مالیاتی دولت داشته باشد. نایب رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: اگر بخواهیم نفت را به معنای واقعی به اقتصاد ملی تبدیل کنیم راهی جز تزریق درآمد‌های نفتی به سرمایه‌گذاری مولد و کمک به بخش خصوصی نداریم.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه برای رهایی ازاقتصاد نفتی و تک‌محصولی، راهی جز سرمایه‌گذاری مولد توسط بخش غیردولتی نداریم، تاکید کرد: خوشبختانه منابع طبیعی کشور از جمله درخوزستان به حدی است که ما می‌توانیم سریعا به هدف خود که رهایی از اقتصاد نفتی است برسیم و رشد اقتصادی کشور را شتاب بخشیم.
وی افزود: از طرفی با منابع غنی این استان می‌توانیم خوزستان را به قطب اول کشاورزی و تولید دانه‌های روغنی - که متاسفانه هم‌اکنون همه این دانه‌ها از خارج وارد می‌شوند - تبدیل کنیم و این استان را به رتبه اول اقتصاد کشور ارتقا بخشیم.
ملی حفاری نماد خودباوری
معاون وزیر نفت نیز در این مراسم دستاوردهای سه دهه گذشته صنعت حفاری را حاصل تلاش مضاعف و بی‌وقفه سخت کوشان ملی حفاری عنوان کرد.
رکن الدین جوادی گفت: واقعیت این است ملی حفاری، نمادی از خودباوری و تجلی گاه یاد و خاطره امام خمینی(ره) در این کشور می‌باشد که برای ما به ارمغان گذاشته شده است. مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: ما باید به‌منظور خودکفایی و استقلال در کشور گام بر داریم و به همین دلیل است که شرکت ملی حفاری ایران برای صنعت نفت کشور و ملت ارزشمند است.
معاون وزیر نفت یکی از دستاوردهای انقلاب را شکل‌گیری شرکت ملی حفاری ایران و آغاز عملیات حفاری توسط ایرانی‌ها و بومی‌سازی این صنعت راهبردی عنوان کرد.
جوادی، تاثیر صنعت حفاری را در فرآیند تولید نفت وگاز و توسعه مخازن بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: تلفیق علم و تجربه و استفاده از دانش روز می‌تواند به رشد و توسعه کشور در بخش نفت کمک کند.
وی در ادامه افزود: در حال حاضر بیش از ۵۰درصد عملیات حفاری چاه‌های نفت و گاز در دست متخصصان ملی حفاری است و مابقی را بخش خصوصی بر عهده دارد و معنایش این است که این صنعت در داخل کشور در حال گسترش است و صنعت حفاری می‌تواند در صحنه‌های بین‌المللی نیز حضوری مستمر،فعال و موفقیت‌آمیز داشته باشد. جوادی در ادامه اظهار کرد: اگر شرایط مهیا شود قصد داریم این شرکت را به شرکت‌های محدودتری تحت عنوان هلدینگ شرکت ملی حفاری،در بخش‌های حفاری،خدمات، خدمات حفاری و پشتیبانی سامان‌دهی و به تدریج واگذار کنیم.
حمیدرضا گلپایگانی، مدیرعامل ملی حفاری ایران نیز در این مراسم به فعالیت‌های شرکت در این سه دهه اشاره کرد و گفت: حوزه عملیاتی شرکت در ۱۱ استان کشور گسترش داشته و فعالیت‌های عملیاتی شرکت از ۶ دستگاه حفاری به ۷۴ دستگاه در خشکی و دریا افزایش یافته است.
گلپایگانی در ادامه گفت: طی این مدت بیش از ۳۶۰۰ حلقه چاه نفت وگاز با متراژی بالغ بر هفت میلیون و ۸۰۳ هزار متر تکمیل و در مدار تولید قرار گرفته است که ۳۱۹ حلقه آن دریایی بوده است. مدیرعامل ملی حفاری به توسعه ناوگان حفاری اشاره و اظهار کرد: در پنج سال گذشته به‌منظور پاسخگویی به نیازهای صنعت نفت کشور ۲۳ دستگاه حفاری جدید راه‌اندازی و پنج دستگاه از مکانیکی به برقی تغییر سیستم یافت. گلپایگانی تعداد کل چاه‌های حفاری شده را در پروژه‌های EPD ۷۹ حلقه عنوان کرد و افزود: در سال جاری در فازهای یک، ۱۴، ۱۷، ۱۸، آذر، یاران و... ۱۷ حلقه چاه تکمیل، ۲۵ حلقه در حال عملیات و مابقی را در دست برنامه‌ریزی داریم و از طرفی در پروژه یادآوران، آزادگان شمالی و جنوبی، چاه‌های اکتشافی و... نیز در حال حفاری چاه‌های نفت وگاز در اقصی نقاط میهن اسلامی هستیم.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران حرکت شرکت را در راستای اهداف کیفی مطلوب ارزیابی و اظهار کرد: بر اساس شاخص حوادث ایمنی (ضریب شدت حوادث و ضریب تکرار) شاخص انتظارات و تعمیرات روند نزولی داشته و شاخص متراژ از رشد مثبت برخوردار بوده است.
گلپایگانی توجه به پژوهش، فناوری و ساخت داخل را اولویت‌های شرکت عنوان و خاطرنشان کرد: با سرمایه‌گذاری انجام شده در امر پژوهش، تهیه و تدوین دانش فنی و نقشه راه، ساخت تجهیزات مورد نیاز صنعت حفاری به ویژه قطعات پرمصرف گام‌های ارزنده‌ای برداشته شده است، به طوری که محدودیت‌های اعمال شده نتوانسته حرکت صنعت حفاری کشور را متوقف کند.
وی در ادامه به توسعه ناوگان حفاری اشاره و اظهار کرد: براساس برنامه‌ریزی انجام شده تا پایان سال جاری دستگاه ۹۲ و ۹۳ به ناوگان حفاری خواهد پیوست و در سال آتی دستگاه‌های ۹۴ و ۹۵ اضافه خواهد شد.