دنیای اقتصاد- اصفهان- آرزو کریمی مقدم: معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان گفت: ۲۰ درصد از مساحت شهر اصفهان جزو بافت فرسوده شهر اصفهان است که این رقم معادل یک پنجم بافت اصفهان است.
مسعود نریمانی با اشاره به اینکه بافت فرسوده غیرتاریخی شهرها به عنوان ظرفیت درونی برای توسعه شهری است، افزود: بر اساس مصوبه شورای عالی شهرسازی، مساحت بافت فرسوده اصفهان دو هزار و ۱۵۷ هکتار تعیین شده، اما مجموع بافت فرسوده اصفهان بیش از چهار هزار هکتار است.
معاون شهرسازی معماری شهرداری اصفهان محله ۶۴ هکتاری همت آباد را به عنوان یکی از اصلی ترین نقاط بافت فرسوده شهر عنوان کرد و گفت: بسیاری از پلاک‌های موجود در این بافت ریزدانه و حتی تعداد بسیاری از پلاک‌های واقع در همت آباد با مساحت زیر صد متر مربع هستند که مقرر شده این محله به صورت مداخله غیرمستقیم احیا و نوسازی شود و در حال حاضر مردم به عنوان محور اصلی احیا و نوسازی بافت فرسوده همت‌آباد قرار دارند.
وی با تاکید بر فراهم کردن بسترهای تشویقی و حمایتی خاطرنشان کرد: مجلس شورای اسلامی باید اعتبارات در نظر گرفته شده برای نوسازی و احیای بافت فرسوده را افزایش دهد.
نریمانی با اشاره به راهکارهای احیای بافت فرسوده در کشورهای پیشرفته دنیا گفت: در صورت اجرای درست، نتایج مطلوب در این بخش قابل دست‌یابی است.
وی بیان کرد: در تمام دنیا دو روش برای نوسازی و احیای بافت‌های فرسوده وجود دارد که شامل مداخله مستقیم و غیرمستقیم است و به عنوان روش‌های متداول دنیا در راستای احیای بافت‌های فرسوده تلقی می‌شود.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان با اشاره به چگونگی این روش‌ها افزود: در روش مداخله مستقیم دولت یا بخش‌های عمومی مانند شهرداری‌ها به احیای بافت‌های فرسوده می‌پردازند، شهرداری‌ها و بخش‌های دولتی محور احیای بافت فرسوده در روش مداخله مستقیم هستند. نریمانی ادامه داد: در روش مداخله غیرمستقیم مردم به عنوان محور احیای بافت‌های فرسوده هستند که در این روش از سوی دولت و شهرداری‌ها برای احیای بافت‌ها تسهیلاتی در اختیار مردم قرار می‌گیرد.
وی استفاده از روش مداخله مستقیم را آن‌طور که باید و شاید حلال مشکلات بافت فرسوده ندانست و اظهار کرد: به نظر می‌رسد استفاده از روش مداخله مستقیم جوابگوی احیای بافت‌های فرسوده به ویژه در محلات مسکونی نیست.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان تصریح کرد: استفاده از روش مداخله غیرمستقیم برای احیای بافت‌های فرسوده مناسب‌تر است و بخش‌های دولتی باید با ارائه تسهیلات مردم را به احیای این بافت تشویق کنند.