کشت نخود به فراموشی سپرده میشود؟
دنیای اقتصاد - کرمانشاه - احسان اکبری: با برگزاری سومین نشست هم اندیشی شورای ملی نخود ایران در کرمانشاه،ناصر مرادی، رییس این شورا از نخود به عنوان یکی از محصولات استراتژیک نام برد و با اشاره به اینکه ۵۶۰ تا ۵۷۰ هزار هکتار از اراضی کشور زیر کشت نخود قرار دارد، ابراز کرد: متاسفانه در ۱۰ سال گذشته شاهد کاهش ۲۰۰ هزار هکتاری سطح زیر کشت نخود در کشور به عللی از جمله سنتی و سخت بودن کشت این محصول بودهایم.
وی ادامه داد در حال حاضر بیشترین سطح زیر کشت نخود کشور مربوط به استان کرمانشاه است و ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی این استان به کشت نخود اختصاص دارد.
رییس شورای ملی نخود ایران در ادامه هدفگذاریهای اصلی شورای ملی نخود ایران را حمایت از تولید، افزایش تولید در واحد سطح و افزایش سطح زیر کشت نخود عنوان و خاطرنشان کرد: تلاش میشود تا برای تحقق این اهداف اقدامات موثری انجام گیرد و حمایتها به گونهای باشد که کشاورزان را به سمت کشت نخود ترغیب کند.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت فرآوری نخود، توجه به این موضوع را برای اشتغالزایی و درآمدزایی بیشتر مهم ارزیابی کرد.
مرادی با اشاره به اینکه نخود از لحاظ اهمیت رتبه سوم در دنیا بعد از کشتهای لوبیا و نخودفرنگی را دارد، تصریح کرد: در سالهای اخیر زراعت نخود در کشور از صرفه اقتصادی خارج شده و جای خود را به کشتهای دیگری همچون گندم و جو داده است.
وی گفت: ایران مقام چهارم دنیا را در کشت نخود دارد و بیشترین نخود در مناطق کرمانشاه، لرستان، ایلام، آذربایجانغربی و کردستان کشت میشود.
رییس شورای ملی نخود ایران با اشاره به اینکه صادرات نخود به صورت خام به هیچ وجه مقرون به صرفه نیست، عنوان کرد: در صورتی که شرایطی فراهم شود تا نخود به صورت فرآوری شده صادر شود، درآمد زیادی عاید تولیدکنندگان و صادرکنندگان خواهد شد.
وی سنتی بودن کشت نخود را یکی از مشکلات اصلی پیش روی نخود دانست و ابراز کرد: در صورتی که در زمینه مکانیزه کردن کشت نخود تدابیری اندیشیده نشود، در آیندهای نزدیک کشت نخود در کشور ما به فراموشی سپرده میشود.
مرادی از آمادگی کامل شورای ملی نخود ایران برای حمایت از نخود کاران به منظور معرفی آنها به بانکهای عامل برای برخورداری از تسهیلات بانکی خبر داد.
در ادامه این جلسه کیوان کاشفی، رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمانشاه و عضو هیاتمدیره شورای ملی نخود ایران، جمعآوری اطلاعات منسجم و داشتن افقی مشخص را مهم قلمداد کرد و گفت: باید تمام دیدگاهها، نظرات، تحقیقات و پژوهشهای افراد صاحبنظر در حوزه کشاورزی را جمعآوری و برای حل مشکلات موجود از آن استفاده کرد.
وی توجه به اجرای طرحهای تحقیقاتی کشاورزی را مهم قلمداد کرد و افزود: توجه به طرحهای پژوهشی و تحقیقاتی کشاورزی، اهمیت فراوانی دارد و مد نظر گرفتن این اولویتها آثار مطلوبی به همراه خواهد داشت.
رییس اتاق کرمانشاه عنوان کرد: فعالان اقتصادی بخش خصوصی در حل مشکلات کشاورزی، صنعتی و تجارت باید وارد عمل شده و کمتر به بخش دولتی تکیه داشته باشند تا بتوانند به جایگاه واقعی خود برسند.
عضو هیات مدیره شورای ملی نخود ایران در پایان به بحث صادرات نخود اشاره کرد و گفت: رایزنیهای بسیاری در خصوص حذف تعرفه صادراتی نخود و دام زنده (که دو محصول استراتژیک برای استان کرمانشاه میباشد) انجام شده که امیدواریم تا پایان اردیبهشتماه این مشکل مرتفع شود.
ارسال نظر