از سوی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور صورت گرفت
تدوین ۱۴۵طرح اکتشاف معادن برای استانهای کشور
گروهاستانها- با اختصاص ۲۰میلیون دلار از سوی مجلس شورایاسلامی به منظور توسعه بخش معدن کشور، سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور ۱۴۵طرحامانی و پیمانی برای پیشبرد اهداف اکتشافی خود در ۳۰استان کشور تدوین و تعریف کرد. به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور، معاون اکتشافی این سازمان گفت: پس از بررسیهای صورت گرفته توسط کارشناسان، ۹۰ طرح بهصورت پیمانی و ۵۵طرح نیز بهصورت امانی برای گسترش فعالیتهای اکتشافی در استانهای مختلف کشور مشخص و شرح خدمات آن تعریف شد.
ناصرعابدیان افزود: براساس مذاکرات صورت گرفته نقشههای ژئوشیمیایی یک بیستوپنجهزارم در قالب ۲۰طرح، مطالعات زمینشناسی اقتصادی و طرحهای شناسایی مناطق پتانسیلدار در قالب ۵۶قرارداد، پیجوییهای عمومی و تهیه نقشههای یکبیستوپنجهزارم زمینشناسی اقتصادی، عملیات حفاری در قالب ۵طرح و عملیات ژئوفیزیکی برای انجام مطالعات اکتشافی در قالب ۳قرارداد انجام خواهند شد. برای مجموعه فعالیتهای اکتشافی پیمانی مبلغی معادل یکصدمیلیاردریال هزینه در نظر گرفته شده که توسط مشاوران و پیمانکاران بخشخصوصی انجام خواهند شد.
وی افزود: از نکات بارز این عملیات تعریف ۳۰هزار مترحفاری در طرحهای اکتشافی است که در استانهای آذربایجان، کرمان، یزد، سیستانو بلوچستان و کردستان در دست انجام است.
معاون اکتشاف سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور در مورد طرحهای امانی که توسط کارشناسان داخلی این سازمان به نتیجه خواهند رسید، نیز گفت: با هزینه یکصدمیلیاردریال و با توجه به ویژگیهای زمینشناسی استانهای مختلف، طرحها و فعالیتهای اکتشافی انجام میشود که شرح خدمات این طرحها به سازمانهای صنایع و معادن همه سازمانهای اعلام شده است.
عابدیان در مورد چگونگی تقسیم بودجه اختصاص یافته برای هر کدام از استانهای کشور، گفت: همه استانها بر اساس توانمندیهای معدنی به سه دسته تقسیمبندی و بر مبنای این اولویتبندی میزان اعتبار آنها مشخص شده است.
وی افزود: در مجموعه طرحهای یاد شده موادمعدنی فلزی مثل طلا، آهن، مس، سرب و روی، قلع و تنگستن، مولیبدن، آنتیموان و موادفلزی نظیر مصالح ساختمانی، بوکسیت، پتاس، خاکهای صنعتی، سنگهای نما و تزئینی، فسفات و همچنین سنگها و کانیهای قیمتی مورد توجه قرار گرفتهاند.
وی با بیان اینکه به استانهای جنوبی و حاشیه خلیجفارس از جمله خوزستان، فارس، هرمزگان و بوشهر توجه اساسی شده است، یادآور شد: شناخت مواد اولیه مصالح ساختمانی با توجه به کثرت آن در حاشیه خلیجفارس در دستور کار قرار داد که با پیگیری آن علاوه بر اینکه نیاز کشور به مصالح ساختمانی تامین خواهد شد در آیندههای نه چندان دور به قطب بزرگ صادرکننده این ماده معدنی به کشورهای اطراف خلیجفارس تبدیل خواهیم شد که این امر تلاش جدی بخشخصوصی را طلب میکند.
عابدیان با اظهار امیدواری از توسعه بخش معادن با توجه به منابع سرب و روی موجود در حاشیه شمال رشته کوههای البرز، گفت: طرحهای تعریف شده در استانهای شمالی کشور از جمله گلستان، مازندران و گیلان نیز قابل توجه است که با به اجرا درآمدن آنها که همگی بوسیله شرکتهای مشاور صورت میگیرد علاوه بر مشخص شدن توان معدنی این استانها، شاهد توسعه صنایع مربوطه در این مناطق خواهیم بود.
ارسال نظر