قائم مقام معاونت دریایی سازمان محیط زیست:
ویلاهای حریم ۶۰ متری ساحل خزر باید تخریب شوند
قائم مقام معاونت دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بر اساس طرح آزادسازی سواحل خزر ویلاهای داخل حریم ۶۰ متری ساحل خزر باید تخریب شوند. امید صدیقی در گفتوگو با خبرگزاری فارس افزود: در بند «ز» ماده ۱۴۵ قانون برنامه چهارم توسعه آمده است که تمامی دستگاههای اجرایی موظفند مهمانسراها، زائرسراها، مجتمعهای رفاهی، تفریحی متعلق به خود را حداکثر تا پایان سال سوم برنامه چهارم به بخش غیردولتی واگذار کنند و از سوی دیگر آزادسازی سواحل دریای خزر از مجتمعهای رفاهی دولتی از جمله مواردی است که در سالهای اخیر مورد تاکید ریاست جمهوری بوده است.
وی با اشاره به ابلاغ مصوبه هیات وزیران برای آزادسازی سواحل خزر به سازمان حفاظت محیط زیست گفت: این سازمان موظف به تدوین استانداردهای زیست محیطی آزادسازی سواحل خزر در۶ ماه آینده شده است.
قائم مقام معاونت دریایی سازمان حفاظت محیطزیست درباره این موضوع که سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برای این طرح نسبت به اجاره بخشی از این ویلاهای شمالی به مردم اقداماتی انجام داده است، اظهار کرد: اصل مصوبه دولت برای آزادسازی سواحل موضوع حفظ حریم دریا بوده است یعنی بخشهایی از ویلاهای دولتی که در حریم ۶۰ متر دریا قرار گرفتهاند باید تخریب شوند نه اینکه آنها را به مردم اجاره دهند.
صدیقی تصریح کرد: متاسفانه با ساخت و سازهایی که در سواحل دریای خزر صورت گرفته است، منظر عمومی دریا از بین رفته است و با عبور از جادههای کنار دریا تنها ویلاها که بیشتر آنها هم مربوط به دولت هستند به چشم میخورد.
وی گفت: ساختوسازهای اطراف دریا معضلات و خسارتهای زیست محیطی بسیاری را به همراه دارد به طور مثال با ورود فاضلابهای این مجتمعها به دریا درصد مواد مغذی دریا بالا رفته و منجر به بروز معضلات بزرگی چون لکههای جلبکی با ابعاد وسیع در دریا میشود.
قائم مقام معاونت دریایی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در عین حال علاوه بر معضلات زیست محیطی این ویلاها، بالا آمدن آب دریا نیز خطرات جدی را برای ساکنان آنها به وجود میآورد.
بر اساس این گزارش، طبق قانون، ۶۰ متر از حریم دریا باید آزاد باشد، اما متاسفانه ۹۶درصد حریم سواحل خزر به دلیل ساخت و سازهای غیرمجاز اشغال شده که بخشی از این ساخت و سازها قبل از انقلاب و برخی بعد از انقلاب صورت گرفته است.
تنها مناطقی در سواحل خزر از ساخت و ساز در امان مانده که تحت حفاظت منابع طبیعی یا سازمان حفاظت محیط زیست بوده است. آزادسازی سواحل مازندران از اوایل سال جاری شروع شده و تاکنون ۳۰ واحد ویلایی بر اساس این طرح تخریب شده است. طبق آمارهای سال گذشته، استان مازنداران داری ۳۳۸ کیلومتر خط ساحلی است که در ۲۲۸ کیلومتر آن یعنی ۷۴ درصد نوار ساحلی ساخت و ساز انجام شده که ۹۵ کیلومتر آن معادل ۲۸درصد متعلق به دولت و ۱۲۰ کیلومتر معادل ۳۶درصد متعلق به بخش خصوصی و ۳۳ کیلومتر معادل ۱۰درصد متعلق به بخشهای نظامی و انتظامی است که تنها ۱۵ کیلومتر یعنی ۴درصد نوار ساحلی برای عموم مردم آزاد میماند و قابل استفاده است.
ارسال نظر