مشهد- خبرنگار دنیای اقتصاد: کلنگ ساخت مجتمع فولاد تربت‌حیدریه با حضور استاندار خراسان رضوی و مسوولان استانی به زمین زده شد. مدیرعامل مجتمع فولاد تربت‌حیدریه در حاشیه مراسم آغاز عملیات اجرایی این طرح، گفت: این طرح هفت‌هزار میلیارد ریالی به همت بخش‌خصوصی و با حمایت‌های مالی دولت ساخته می‌شود که نمونه‌ای از مشارکت سازنده میان دولت و مردم است.

سیدمجید رضوی قدس افزود: حمایت همه‌جانبه دولت از ورود فعالانه بخش‌خصوصی به صنعت فولاد به ویژه شرکت‌های شاغل در مناطق محروم، آینده این صنعت را متحول خواهد کرد.

وی راه‌اندازی واحدهای بزرگ تولید فولاد در کشور را با توجه به کسری شش میلیون تنی ظرفیت تولید نسبت به مصرف داخلی بسیار با اهمیت دانست و گفت: هدف از راه‌اندازی این واحد بزرگ صنعتی، تولید ورق‌های فولادی به ظرفیت یک‌میلیون و ۲۰۰هزار تن در سال است که درچار چوب اهداف برنامه چهارم توسعه کشور، طی ۳۶ماه از زمان تنفیذ قرارداد در زمینی به وسعت ۳۵۰ هکتار در منطقه جلگه رخ واقع در ۳۵کیلومتری تربت‌حیدریه ساخته خواهد شد.

عضو هیات‌مدیره شرکت مجتمع فولاد تربت‌حیدریه، با اشاره به مزیت‌های فراوان معدنی، جغرافیایی، زیربنایی، حمل و نقل و صادراتی طرح گفت: ساخت این مجتمع بزرگ در فاصله ۱۲۰کیلومتری معادن سنگ خواف که با توجه به ذخیره ۲/۱میلیارد تنی‌اش باید آن را «عسلویه شرق کشور» نامید، باعث شده تا این طرح از ارزش فنی و اقتصادی بالایی برخوردار باشد.

وی فاصله محل ساخت طرح را تا زیربناها با اهمیت دانست و گفت: فاصله ۵/۴کیلومتری تا شبکه برق ۴۰۰ کیلوولت، فاصله دو کیلومتری تا شبکه گاز سراسری، فاصله شش کیلومتری تا شبکه راه‌آهن سراسری، فاصله ۱۰۰متری تا اتوبان مشهد- تربت‌حیدریه، فاصله پنج کیلومتری تا شبکه فیبر نوری و حفر چاه‌های آب در محل کارخانه از مهم‌ترین امتیازات این طرح است که توجیه اقتصادی آن را افزایش داده و هزینه‌های عملیاتی را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.

رضوی قدس گفت: با حمایت استانداری خراسان رضوی و سایر دستگاه‌های اجرایی استان، علاوه بر دریافت مجوزهای لازم از دستگاه‌های ذی‌ربط برای بهره‌برداری از امکانات زیربنایی شامل آب، برق، گاز، زمین، فعالیت‌های اساسی دیگری نیز صورت گرفته که اعلام میزان پیشرفت ۱۷درصد براساس بررسی‌های سازمان صنایع و معادن از دستاوردهای آن است.

وی افزود: طراحی مسیر راه‌آهن از ایستگاه حصار جلال به پایگاه فولاد تربت‌حیدریه، طراحی اتصال پست اصلی مجتمع به شبکه برق سراسری ۴۰۰ کیلوولت کشور، نحوه اتصال و ورود و خروج وسایل سبک و سنگین از محور اتوبان چهار بانده مشهد تربت‌حیدریه به داخل پایگاه، طراحی و نظارت بر اجرای شبکه مخابراتی انتقال دیتا از نزدیک‌ترین پست موجود به داخل ساختمان، طرح انجام معاملات ژئوتکنیک به منظور طراحی فوندانسیون‌های سنگین ماشین‌آلات و تجهیزات اصلی طرح، انجام مطالعات جمع‌آوری آب‌های سطحی پایگاه و ایمن‌سازی از نقطه نظر بارندگی‌های احتمالی منطقه، تهیه نقشه توپوگرافی به مقیاس ۵۰۰/۱ منطقه، تجهیز کامل کارگاه از دیگر اقداماتی است که تاکنون انجام شده است.

مدیرعامل شرکت مجتمع فولاد تربت حیدریه، ساخت این طرح را سرآغاز تحولی شگرف در رونق اقتصاد و شکوفایی صنعتی منطقه دانست و گفت: میزان اشتغالزایی مستقیم این طرح ۲۸۰۰نفر است که ۲۳۰۰نفر آن در بخش تولید و ۵۰۰ نفر در بخش‌های اداری و پشتیبانی مشغول به کار خواهند شد و پیش‌بینی می‌شود میزان اشتغال غیرمستقیم آن بیش از ۵۰هزار نفر باشد.