پرسش
باند دوم فرودگاه اردبیل به بهرهبرداری رسید
باند دوم فرودگاه اردبیل و دستگاه جدید ناوبری هوایی نصب شده در این فرودگاه با حضور اصغر کتابچی مدیرعامل شرکت فرودگاههای کشور و جمعی از مسوولان استان اردبیل به بهرهبرداری رسید. استاندار اردبیل در مراسم افتتاح این طرح گفت: برای ساخت باند دوم این فرودگاه که از سال ۸۱ آغاز شده در مجموع ۷۰هکتار زمین موات و ۹۵هکتار زمین مزروعی تملک و خریداری شده است.
علی نیکزاد افزود: برای ساخت این باند فرودگاهی ۵۶میلیارد ریال هزینه شده و برای نصب سامانه روشنایی حاشیه باند نیز ۷میلیارد و ۵۰۰میلیون ریال اعتبار پیشبینی شده که به زودی عملیات اجرایی آن آغاز میشود. وی بیان کرد: علاوه بر این برای نصب دستگاههای جدید ناوبری در این فرودگاه ۵میلیارد ریال اعتبار نیز هزینه شده است. وی همچنین خواستار برقراری پرواز مستقیم در مسیر اردبیل به مشهد و اردبیل به باکو شد و افزود: در صورت برقراری این خطوط پروازی، استانداری اردبیل هزینه صندلیهای خالی برنامه پروازی خطوط دایر شده را متقبل خواهد شد.
مدیرعامل شرکت فرودگاههای کشور نیز در این مراسم گفت: باند دوم فرودگاه اردبیل برای برطرف کردن مشکل وزش باد متقاطع و مستمر در منطقه فرودگاه ساخته شده و با بهرهبرداری آن دیگر هیچ پرواز این فرودگاه به علت وزش باد لغو نخواهد شد. اصغر کتابچی، فرودگاه را موتور توسعه استانها دانست و افزود: با نصب تجهیزات جدید ناوبری در این فرودگاه برای نخستینبار در کشور امکان خدماترسانی فنی همزمان به دو باند فراهم شد.
وی محل ساخت فرودگاه اردبیل را مکانی غیرکارشناسی و نامناسب دانست و افزود: ساخت باند دوم در فرودگاههایی با پرواز کممقرون به صرفه نیست ولی به علت حساسیت زیاد در اردبیل و نیز به علت مستمر و شدید بودن وزش باد، این باند ساخته شد.
وی افزود: برای اجرای طرحهای عمرانی فرودگاهی در دو فرودگاه اردبیل و پارسآباد مغان در این استان ۱۶۰میلیارد ریال اعتبار موردنیاز است.
کتابچی با اشاره به اولویت ایمنی پروازها در ساخت و تجهیز فرودگاههای کشور گفت: مدیریت فرودگاههای کشور پس از موضوع سلامت پرواز به موضوع رفاه مسافران نیز توجه ویژه دارد.
از کدام پول؟
علی نیکزاد، استاندار اردبیل در مراسم افتتاح باند دوم فرودگاه اردبیل که مشروح خبر آن را امروز پیشرو دارید، خواستار برقراری پرواز مسیر اردبیل- مشهد و اردبیل - باکو شده و گفته «در صورت برقراری این خطوط پروازی، استانداری اردبیل هزینه صندلیهای خالی برنامه پروازی خطوط دایر شده را متقبل خواهد شد.»
تاملی در گفتههای بالا شاید بینیاز از هیچ توضیح و تفسیری باشد، اما باید پرسید که استانداری اردبیل از محل کدام اعتبار یا درآمد پیشنهادی خواهد توانست، هزینه صندلیهای خالی پروازهای یاد شده را بپردازد.با توجه به وضعیت بودجه سال آینده آیا استانداری اردبیل، قبل از متعهد شدن برای جبران ضرر و زیان شرکتهای هواپیمایی برقرارکننده پرواز در مسیرهای موردنظر خود، بررسی یا ارزیابیهای موردنظر برای محاسبه سود و زیان را انجام داده است؟ و شاید مهمتر اینکه براساس عرف، افزودن یا کاستن از مسیرهای پروازی از سوی شرکتهای هواپیمایی همواره به مانند هر بازار دیگری، تابعی از عرضه و تقاضای بازار است . آیا روش موردنظر استانداری یاد شده از جمله روشهای تجربه شده است یا صرفا یک آزمون و خطا؟
ارسال نظر