مدیر تولید و برنامهریزی مرکز ملی فرش در مشهد اعلام کرد:
۲۰هزار کارگاه قالیبافی روستایی بهسازی میشود
مشهد - خبرنگار دنیای اقتصاد: در سال آینده ۲۰هزار کارگاه قالیبافی خانگی در مناطق روستایی و عشایری کشور بهسازی میشود. مدیر تولید و برنامهریزی مرکز ملی فرش ایران با اعلام این مطلب گفت: یارانهای به مبلغ ۶۰میلیارد ریال در بودجه سال ۸۶ مرکز ملی فرش ایران به دولت پیشنهاد شد که در صورت تصویب طرح بهسازی کارگاههای قالیبافی اجرا خواهد شد.
مهدی کاتب افزود: برای حمایت از مجتمعهای موجود و کمک به اشتغال تولیدکنندگان فرش، تفاهمنامهای با وزارت کار و امور اجتماعی منعقد شد که براساس آن مرکز ملی فرش ایران متعهد شده در سال ۸۵، ۶۰هزار نفر از تولیدکنندگان و فارغالتحصیلان واحدهای تولیدی و متقاضیان مجتمعهای قالیبافی را حمایت و به آنان تسهیلات پرداخت کند.
وی با بیان این که ۹۰درصد بافندگان فرش خانگی هستند، گفت: ۸میلیون نفر در کشور دست اندرکار تولید و صادرات فرش به شمار میآیند.
وی همچنین از افزایش ۲۰درصدی اعتبارات آموزش بافندگان در سال آینده خبر داد و افزود: مرکز ملی فرش ایران با برگزاری دورههای آموزشی و تحقیقاتی برای تولیدکنندگان فرش حرکتهای جدیدی را برای توسعه بازارهای صادراتی در پیش گرفته است.
وی با بیان این که برای کاهش قیمت و تامین مواد اولیه مرغوب طرحی را به وزارت بازرگانی ارائه شده است، گفت: طرح معافیت مالیات بر ارزش افزوده خدمات، تولید و واردات مواد اولیه و معاملات فرش دستباف در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در حال پیگیری است که در صورت مخالفت نمایندگان با تصویب آن خسارات جبرانناپذیری به این صنعت وارد خواهد شد.
وی اظهار کرد: به تصویب نرسیدن این طرح، بیکاری ۸میلیون نفر از دستاندرکاران تولید و صادرات فرش در کشور را به دنبال خواهد داشت.
وی گفت: براساس این طرح تخصیص ۴۰۰میلیارد ریال اعتبار با بهره ۴درصد برای خرید مواد اولیه مرغوب پیشبینی شده است.
وی تصریح کرد: در صورت تخصیص این اعتبار قیمت مواد اولیه ۱۸درصد کاهش مییابد.
ارسال نظر