ساری- خبرنگار دنیای اقتصاد: استان مازندران با ۹۵هزار هکتار باغ مرکبات و پیش‌بینی برداشت یک‌میلیون و ۶۷۷هزار تن مرکبات از این باغ‌ها رتبه‌ اول را در سطح کشور از نظر وسعت باغ‌ها و برداشت محصول از آنها به خود اختصاص داده است. عادل صفایی، معاون مدیریت باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان مازندران با بیان این مطلب، گفت: نوار ساحلی کشور یکی از جایگاه‌های مناسب برای کشت و پرورش نارنگی اونشو، کرمانتین و پرتقال است.

صفایی، سطح زیرکشت پرتقال را در استان، بیش از ۶۸ هزارهکتار، نارنگی را ۲۲هزار و ۵۰۰هکتار و بقیه را مرکبات دیگر، اعلام کرد و افزود: پیش‌بینی می‌شود در سال‌جاری میزان برداشت پرتقال از باغ‌های مرکبات استان به یک‌میلیون و ۲۰۰هزار تن و نارنگی به ۳۹۵هزار تن برسد که استان مازندران ظرفیت صادرات ۳۵۰ تا ۴۰۰هزار تن آن را خواهد داشت. همچنین این استان توانایی ذخیره‌سازی ۵۰هزار تن را برای تنظیم بازار در سال‌ جدید دارا است. وی گفت: در مرحله اول میزان ۲۵هزار تن مرکبات با اعطای ۱۴۰میلیارد ریال تسهیلات بانکی به ۶۷شرکت تعاونی، ذخیره‌ شد.

وی افزود: برای مرحله دوم و افزایش ذخیره‌ تا سقف ۵۰هزار تن نیز، تمهیدات خاصی با حمایت سازمان بازرگانی، صورت گرفته تا بازار از نظر تامین مرکبات و قیمت آنها کنترل شود. صفایی گفت: تاکنون به هر یک از باغداران درجه دو، یک‌میلیون و ۲۰۰هزار ریال تسهیلات و به باغداران درجه۳، یک‌میلیون و ۷۰۰هزار ریال تسهیلات پرداخت شده است.

وی در خصوص صنایع وابسته به مرکبات، گفت: صنایع تبدیلی و تکمیلی و صنایع فرآوری، دو نوع صنعت وابسته به مرکبات است که بیش از ۳۷مورد این صنایع در نواحی مرکزی و شرقی استان وجود دارد و دو مورد نیز در شهرستان تنکابن قرار دارد.

صفایی افزود: برای ذخیره‌سازی و نگهداری مرکبات نیز مرکز و شرق استان قوی‌تر هستند.