ساری- خبرنگار دنیای اقتصاد: بی‌ثباتی بازار، نقش موثر دلالان و واسطه‌ها در تعیین نرخ محصولات باغداران و نظارت نامناسب و کافی دولت، بخشی از مشکلات تجاری و بازرگانی استان است. احمد اصغری، نایب رییس اول اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان در مصاحبه با خبرنگار ما، گفت: استان مازندران دارای شرایط اقلیمی مناسب و استعدادهای فراوان در تولید محصولات باغی و کشاورزی است.

به طوری که رتبه اول در تولید مرکبات و رتبه سوم در تولید بوته‌های گل و گیاهان زینتی را دارا است.

وی افزود: در حال حاضر حدود ۱۲درصد دانه‌های روغنی و بیش از ۴/۱۲درصد چای کشور در مازندران کشت می‌شود.

اصغری افزود: در بخش معدن نیز رتبه دوم در تولید زغال‌سنگ و سنگ فلورین به نام استان‌ در بین ۳۰ استان کشور ثبت شده است.

وی گفت: بهره‌مندی از بنادر فعال استان نظیر بندر بوشهر و امیر‌آباد و قرار گرفتن در مسیر کریدور شمال جنوب، وجود سه فرودگاه در ساری، نوشهر و رامسر نیز زمینه مناسب برای جذب انواع سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی را فراهم می‌کند، به طوری که در زمینه جذب سرمایه‌گذاری خارجی، هم‌اکنون فاز توسعه کارخانه تولید مرمر GRP با مشارکت یکی از معتبرترین شرکت‌های اروپایی در شهرستان جویبار با سرمایه‌گذاری اولیه ۲۰۰میلیون دلار در حال احداث است.

اصغری در خصوص مشکلات استان از نظر تجارت و بازرگانی، گفت: استقرار نیافتن صنایع مادر و بزرگ، نظارت نا کافی دولت، تعطیلی ده‌ها کارخانه و کارگاه تولیدی در استان، بی‌ثباتی بازار، نقش دلالان و واسطه‌ها در تعیین نرخ فروش محصولات باغداران، فقدان استراتژی مشخص صادراتی، بهره‌وری پایین از امکانات موجود، فقدان بانک اطلاعات منسجم، بالا بودن نرخ بهره تسهیلات اعطایی، نحوه تعیین قیمت‌های تضمینی که عمدتا جانب مصرف‌کننده را رعایت می‌کنند، ضعف در سیستم حمل‌ونقل و جابه‌جایی در حوزه‌های زمینی، دریایی، هوایی، ریلی، نقص در سامانه‌های توزیع و تمهیدات ناکافی در نگهداری محصول بر مبنای روش‌های علمی و روزآمد که منجر به ضایعات گسترده بخش مهمی از محصولات تولیدی در چرخه تولید تا مصرف می‌شود را از جمله مشکلات استان از نظر تجارت و بازرگانی دانست.

اصغری افزود: با وجود همه مشکلات یاد شده و با تلاش‌های همه‌جانبه اتاق بازرگانی، صادرکنندگان و تجار استان و حمایت‌های دولت در سال ۸۴، صادرات استان به‌طور چشمگیری افزایش داشته است، به گونه‌ای که از لحاظ وزنی رشد ۱۰۰درصدی و از لحاظ ارزش دلاری ۳۲درصد رشد داشتیم.

وی یادآور شد: روند صادرات در دو ماه اول سال ۸۵ حاکی از افزایش حداقل دو برابری صادرات استان نسبت به مدت مشابه در سال قبل بوده است.

اصغری در خصوص تعامل تجاری استان، گفت: بازرگانان استان با کشورهای ازبکستان، قزاقستان، ترکمنستان، ترکیه، امارات، روسیه، هنگ‌کنگ، تاجیکستان، عراق، افغانستان، انگلستان، آلمان، هلند، ژاپن، یونان، بلغارستان، عربستان، چین، لبنان، قبرس، فرانسه، اتریش، نروژ، کانادا و کره‌جنوبی تعامل تجاری دارند.

اصغری همچنین درخصوص کالا‌های تولیدی که به کشورهای مختلف صادر می‌شود، گفت: کالاهای تولیدی استان در قالب ۸گروه کالایی و با تنوع بیش از ۳۰قلم کالا به کشورهای مختلف صادر می‌شود.

این کالاها شامل مرکبات، کیوی، بیسکویت، چراغ روشنایی، روغن نباتی، ظروف تفلون، ماکارونی و سویا، انواع قالب و پیچ‌سازی، انواع کنسرو، خوراک دام ورق‌های پوشش سیمانی و سفالی، دستگاه جوش و برش، قطعات خودرو، سیمان فیبر، لوله و اتصالات است.

اصغری در خصوص برنامه‌های اتاق بازرگانی در سال‌جاری گفت: اعزام هیات‌های اقتصادی به کشورهای هدف، برپایی نمایشگاه‌های توانمندی‌های صادراتی استان، در خارج از کشور، برگزاری همایش روز ملی صادرات، دعوت از سفرا و روسای اتاق‌های بازرگانی کشورهای هدف، پذیرش هیات‌های اقتصادی از کشورهای علاقه‌مند به مراودات تجاری با ایران، شناسایی بازارهای بکر و جدید دنیا با عنایت به تاکیدات ریاست محترم‌ جمهور، برقراری ارتباط، رایزنی بازرگانی ایران در کشورهای هدف، تجهیز و اتوماسیون اداری و اتصال به شبکه دولت، ادامه تکمیل ساختمان اداری اتاق بازرگانی، برگزاری دوره‌های آموزش کاربردی و اجرای پروژه‌های مطالعاتی و انتشار خبرنامه اتاق بازرگانی استان از جمله برنامه‌های سال‌جاری است که امیدواریم با حمایت دولت و مسوولان استانی بتوانیم این برنامه‌ها را به انجام برسانیم.