کدهای بین شهری تلفن ثابت به کدهای بین‌ استانی تبدیل می‌شود

بیرجند - خبرنگار دنیای اقتصاد: مدیرعامل شرکت مخابرات خراسان جنوبی گفت: تا پایان سال جاری کدهای بین شهری تلفن ثابت در شهرهای کشور حذف و به تعداد استان‌ها تقلیل می‌یابد. عکس: سعید عامری

محمدرضا حاجی محمدی افزود: در این طرح کدهای بین شهری به بین استانی تبدیل می‌شود و هر استان و شهرهای آن یک کد خواهند داشت و در محدوده استان هزینه مکالمه شهری، خواهد بود.

وی گفت: در اجرای این طرح شماره‌های تلفن ثابت به ۸ رقم خواهد رسید.

وی ضریب نفوذ تلفن ثابت در استان به کل جمعیت را ۹۶/۳۰درصد دانست و گفت: این ضریب به ازای خانوار نیز ۳۱/۱۶۰درصد است که با اقدامات انجام شده در سال گذشته به لحاظ رشد نفوذ تلفن ثابت با افزایش ۴۱/۵درصد در سطح کشور مقام اول را کسب کردیم.

مدیرعامل شرکت مخابرات خراسان جنوبی با بیان این که تعداد روستاهای دارای ارتباط تلفنی در سطح استان یک هزار و ۳۶۷ مورد است، افزود: از این تعداد ۵۵۳ روستا دارای تلفن خانگی هستند.

حاجی محمدی اظهار کرد: در بخش تلفن همگانی و شهری نیز هم‌اکنون یک هزار و ۵۳۰ دستگاه مشغول به کار هستند که از این تعداد ۵۸۹ دستگاه شهری و بقیه راه دور است.

وی خاطر نشان کرد:‌ هم‌اکنون به لحاظ پوشش جمعیتی ۲/۹۷درصد جمعیت روستایی استان از نعمت یک خط تلفن و ۸۵درصد نیز زیر پوشش تلفن ثابت خانگی هستند.

مدیرعامل شرکت مخابرات خراسان جنوبی تعداد مشترکان تلفن همراه در خراسان جنوبی را ۷۷هزار و ۷۱۴ نفر اعلام کرد و گفت: سال گذشته با توزیع ۱۸هزار و ۶۰۷ سیم‌کارت، رشد ۴۰۰درصدی را در بخش مشترکان تلفن همراه در استان داشتیم.

وی با بیان این که تعداد پایگاه‌های تلفن همراه استان ۱۰۵ مورد است، اظهار کرد: این تعداد در پایان سال ۸۴ تنها ۴۵ دستگاه بود و در سال ۸۵، ۵۱ دستگاه دیگر نیز راه‌اندازی شد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۳۲شرکت IP با پهنای باندهای مختلف مشغول به کار هستند، گفت: ۴هزار و ۲۲۸ پورت خطوط پرسرعت اینترنت در استان توسط بخش‌خصوصی نصب و آماده واگذاری است. وی تعداد کاربران اینترنت در استان را ۵۵هزار و ۲۰۰نفر و مشترکان خطوط نقطه به نقطه شامل ادارات، سازمان‌ها و بانک‌ها را ۱۳۸مورد دانست.

مدیر عامل شرکت مخابرات خراسان جنوبی با بیان اینکه درحال حاضر ۱۰۳هزار سرویس ویژه تلفنی شامل انتظار و انتقال مکالمه، کنفرانس و بیدار باش فعال است، گفت: تا دو ماه آینده سرویس شبکه هوشمند به طور آزمایشی مشغول به کار خواهد شد که به این منظور کارت‌های شبکه هوشمند در سطح استان توزیع خواهد شد.

وی به برنامه سال‌جاری مخابرات خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: در سال‌جاری ۳۲هزار تلفن ثابت و ۲۰هزار و ۵۰۰تلفن‌همراه در استان واگذار می‌شود و ۱۱۴استان نیز دارای ارتباط مخابراتی خواهند شد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۴۳دفتر ICT روستایی خدمات مخابرات، پست و پست بانک ارائه می‌کنند، گفت: ۵۸دفتر دیگر نیز تا پایان امسال افتتاح و راه‌اندازی می‌شود.

وی همچنین با بیان اینکه از اوایل تیرماه امسال ثبت‌نام مجدد تلفن‌همراه آغاز می‌شود، گفت: سیم‌کارت‌‌های ثبت‌نام شده پس از گذشت دو هفته از ثبت‌نام واگذار می‌شوند.

وی همچنین از واگذاری ۵۰ هزار شماره تلفن‌ بی‌سیم روستایی در استان خبر داد و گفت: این تلفن‌ها در تمامی روستاهای بالای ۲۰خانوار واگذار می‌شود.

وی اعتبار در نظر گرفته شده برای اجرای طرح‌های سال‌جاری مخابرات خراسان جنوبی را ۱۶میلیارد و ۴۰۰میلیون تومان عنوان کرد و اظهار امیدواری کرد با تحقق برنامه‌‌ها این اعتبارات به طور کامل جذب شود.