بیرجند- خبرنگار دنیای اقتصاد: رییس دانشگاه اسلامی و احد بیرجند از موافقت کمیته آموزش شورای منطقه ۹ با مجوز ۳۴ رشته جدید در این واحد خبر داد.

ابراهیم تقی‌زاده که به مناسبت بیست و دومین سالگرد تاسیس این واحد دانشگاهی در جمع خبرنگاران، برنامه‌های در دست اقدام این دانشگاه را تشریح می‌کرد، افزود: سیاست سال‌جاری دانشگاه، ارتقای مقاطع تحصیلی و گروه‌های فنی و مهندسی است. وی با بیان اینکه در حال حاضر این دانشگاه با ۷۰۷ امتیاز بین دانشگاه‌های آزاد منطقه ۹ کشور، پس از مشهد بزرگترین واحد از نظر کمیت و کیفیت به شمار می‌رود، اظهار امیدواری کرد جمع امتیازهای این واحد تا پایان سال‌جاری به ۹۰۰ امتیاز برسد.

تقی‌زاده افزود: با کسب این امتیاز، واحد دانشگاهی بیرجند بین ۳۰۰ واحد آموزشی و مراکز آموزش سما، جزو ۲۰ واحد آموزشی برتر کشور قرار خواهد گرفت.

تقی‌زاده به کتابخانه دیجیتالی این دانشگاه اشاره کرد و گفت: با این سیستم دانشجویان به کتابخانه‌های ۶۰ کشور دنیا دسترسی دارند و علاقه‌مندان می‌توانند از طرق اینترنت به پایگاه مجازی این کتابخانه مراجعه و موضوعات مورد نیاز خود را جست‌وجو کنند. وی ادامه داد: ماهانه به طور متوسط ۴میلیون تومان بابت هزینه اشتراک کتابخانه پرداخت می‌شود.

وی با اشاره به اینکه درحال حاضر ۶۰ آزمایشگاه و کارگاه در این دانشگاه وجود دارد تصریح کرد: در سال گذشته ۴۰۰میلیون تومان تجهیزات آزمایشگاهی از کشورهای آلمان، اتریش و بلژیک برای این واحد خریداری شده است.

تقی‌زاده همچنین گفت: در سال گذشته ۶۰۰میلیون تومان صرف خرید تجهیزات کامپیوتری شد و هم‌اکنون مرکز کامپیوتر دانشگاه مجهز به ۵۰۰ دستگاه کامپیوتر است که مجهزترین شبکه کامپیوتری در بین واحدهای دانشگاهی استان دارا هستیم.

وی اظهار کرد: در حال حاضر تمامی بخش‌های مختلف دانشگاه شامل ثبت‌نام دانشجویان، امور مربوط به سلف سرویس، کتابخانه به سیستم کامپیوتری مجهز است و به زودی خوابگاه دانشجویان به این سیستم مجهز خواهد شد.

تقی زاده با بیان اینکه همکاری‌های خوبی بین این دانشگاه و شرکت‌های ایرانی و خارجی منعقد شده، گفت: قراردادی با یک شرکت ایتالیایی در خصوص بهینه‌سازی و آزمایش سیستم آبیاری حاجی‌آباد منعقد شده تا نسبت به تجهیز و راه‌اندازی مرکز رشد دانشگاه توسط این شرکت اقدام شود. وی در ادامه افزود: همچنین قراردادی با شرکت تولید فرش‌های دستباف مشهد به منظور ترمیم و بهسازی فرش‌هایی که توسط دانشجویان رشته‌های فرش و هنر بافته می‌شود منعقد شده است.

رییس دانشگاه آزاد بیرجند در خصوص تکمیل و آغاز بعضی از طرح‌های عمرانی این دانشگاه گفت: پارکینگ دانشگاه نیز تا یک ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد، همچنین محوطه‌سازی و فضای سبز دانشگاه نیز در محدوده ۶۰ هکتار آغاز شده است.

تقی‌زاده گفت: سالن ورزشی چندمنظوره دانشگاه نیز با اعتبار ۳میلیارد ریال تا ۶ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

وی ساخت خوابگاه خواهران با اعتبار ۱۲میلیارد ریال و با ۶هزار و ۳۰۰متر زیربنا، خوابگاه پسران با ۷هزار متر زیربنا، دانشکده کشاورزی با ۱۱هزار متر زیربنا، میهمان سرای دانشگاه با ۳هزار متر و سالن آمفی‌تئاتر با ۶هزار مترمربع زیربنا از برنامه‌های عمرانی دست در اجرای دانشگاه آزاد بیرجند دانست.

دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند در ۱۷ اردیبهشت‌ماه سال ۶۴ با سه رشته ادبیات، حسابداری و برق با ۵۷ دانشجو در یک طبقه استیجاری آغاز به فعالیت کرد و در حال حاضر ۸هزار دانشجو در ۷۵ رشته در مقطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در آن مشغول به تحصیل هستند.