پارسال ۲۵هزار تن گردو در آذربایجان شرقی تولید شد
۸درصد گردوی کشور درآذربایجان
دنیایاقتصاد - تبریز - رعنا نیک رفتار: کیفیت و مرغوبیت بالای گردوی تولیدی استان آذربایجان شرقی و طعم آن موجب استقبال مشتریان ایرانی و خارجی از گردوی این استان شده است. رتبه چهارم تولید گردو
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی با بیان اینکه ۱۰ درصد گردوی جهان در ایران تولید میشود، گفت: آذربایجان شرقی با تولید ۲۵ هزار تن گردو در سال رتبه چهارم کشور را کسب کرده است.
دکتر مسعود محمدیان گفت: از تولید ۲۵هزارتن گردو در استان در سال گذشته، چهار هزار تن در استان مصرف شده و ۲۱ هزار تن به بازارهای مصرف داخلی و خارجی صادر شده است.
صدور ۷۶ هزار کیلوگرم
وی درباره میزان صادرات گردو نیز گفت: در سال گذشته، میزان صادرات گردوی معمولی با پوست از مبادی استان ۳۶ هزار و ۲۸۸ کیلوگرم به ارزش۱۸۱ هزار و ۴۴۰ دلار و میزان صادرت گردوی معمولی بدون پوست ۳۹ هزار و ۷۳۰ کیلوگرم به ارزش ۴۷۶ هزار و ۷۶۰ دلار بود که بهطور کل جمع صادرات گردو از مبادی استان ۷۶ هزار و ۱۸ کیلوگرم به ارزش ۶۵۸ هزار و ۲۰۰ دلار بوده است.
تولید ۸ درصد گردوی کشور
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی نیز با بیان اینکه این استان از نظر سطح زیرکشت، چهارمین استان کشور در کشت گردو است، گفت: آذربایجان شرقی با ۱۰هزار و ۵۴۱ هکتار باغهای گردو و تولید سالانه بیش از ۲۵ هزار تن محصول، حدود هشت درصد گردوی کشور را تولید میکند.
مهندس سعداله اسکندری با بیان اینکه گردو بهعنوان یکی از با ارزشترین محصولات کشاورزی استان تلقی میشود، ادامه داد: بین میوههای خشک باغی، نگهداری و صادرات گردو نیاز به سردخانه و دیگر وسایل پرهزینه ندارد از این رو اهمیت اقتصادی و ارزآوری آن قابل توجه است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به نابسامانی در سیستم تنظیم بازار این محصول تولیدی ارزشمند کشور گفت: این امر سبب شده است درآمد بهرهبرداران در تولید آن، جوابگوی هزینههای تولید نباشد و در کنار آن، قیمت بالای این محصول در بازار، مصرفکنندگان را برای تهیه آن با مشکل مواجه کند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: در سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی، توسعه بهکارگیری دستگاه گردو شکن مستقل از اندازه، در امر تولید و فرآوری محصول گردو، خواهد توانست رشد ارزندهای در تولید کیفی محصول و افزایش درآمد بهرهبرداران و جلوگیری از هدر رفت سرمایه بخش کشاورزی به دنبال داشته و حرکت به سوی توسعه پایدار بخش کشاورزی کشور را از رشد قابل توجهی برخوردار کند.
دستگاه گردو شکن و کاهش آسیب به مغز گردو
مدیر صنایع کشاورزی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی نیز گفت: هم زمان با افزایش تولید گردو در آذربایجان شرقی و بازارسازی و بستهبندی مناسب برخی از صنایع جنبی گردو نیز با استفاده از تکنولوژیهای روز رونق می گیرد و اخیرا دستگاه گردو شکن مستقل از اندازه، با قابلیت شکستن هر نوع گردو با اندازه های متفاوت، با حداقل آسیب به مغز و با امکان شکستن ۱۵۰ کیلوگرم گردو در ساعت، دراستان آذربایجان شرقی طراحی، تولید و با توجه به قابلیت های منحصر به فرد آن بعد از ثبت اختراع، رسما رونمایی و بهکار گرفته شد.
مهندس ایاز برنو افزود: این دستگاه با حداقل مصرف انرژی برق و با ۳/۱کیلووات در ساعت و با بهرهگیری از فن آوری پنوماتیک کار کرده و جزو دستاوردهای تکنولوژیکی به شمار میرود که با حداقل مصرف انرژی، بیشترین کارکرد را ارائه میکند.
وی با اشاره به دستاوردهای مهم این دستگاه تولید شده در آذربایجان شرقی گفت: دستگاه گردو شکن مستقل از اندازه، امکان فراهم آوری زمینه لازم برای شکستن گردو بدون توجه به اندازه آن را فراهم کرده و با حداقل آسیبرسانی به مغز محصول، عمل تولید را بهخوبی به انجام میرساند تا محصول فرآوری شده در بستهبندیهای مناسب رضایت مشتریان داخلی و خارجی را برآورده سازد.
مهندس برنو با اشاره به میزان ضایعات احتمالی محصول مغز گردوی تولید شده توسط این دستگاه، آن را در حد یک درصد اعلام و اضافه کرد: در روش سنتی تولید مغز گردو، ضایعات به بیش از ۵۰ درصد میرسد.
وی، بهداشتی بودن محصول تولید شده مغز گردو با بهرهگیری از این دستگاه را از دیگر مزایای چشمگیر آن برشمرد و گفت: این دستگاه، نوع منحصر به فرد
گردو شکن معرفی شده در جهان است که مورد تایید موسسه تحقیقات فنی و مهندسی وزارت جهاد کشاورزی و سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی قرار گرفته و تولید انبوه آن نیز در دستور کار است.
ارسال نظر