دنیای اقتصاد - زنجان: جلسه اقتصادی هیات تجاری ترابوزان ترکیه در محل استانداری زنجان برگزار شد.

در این جلسه استاندار زنجان بر استفاده بهینه از فرصت‌های سرمایه‌گذاری ترکیه و ترابوزان ترکیه در استان تاکید کرد. محمد رئوفی نژاد فعالیت جدی دفاتر نمایندگی طرفین و لزوم تسریع در بازگشایی دفتر اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان در ترابوزان را مهم دانست.

وی لزوم پیگیری برای عملیاتی شدن تفاهم‌نامه‌های دو طرف را متذکر شد و افزود: استان زنجان آمادگی خود را برای برقراری ارتباط در کمترین فرصت اعلام می‌کند.

مقام عالی استان زنجان بر استفاده از ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری بخش خارجی تاکید کرد و گفت: افتتاح دفتر نمایندگی ترابوزان در زنجان نقطه عطفی در افزایش این تبادلات است.

سرمایه‌گذاری عامل تشویقی

در ادامه این جلسه استاندار ترابوزان وجود مراکز توسعه تجارت را خدمتی بزرگ به سرمایه‌گذاران در عصر حاضر عنوان کرد و گفت: سرمایه‌گذاری عامل تشویقی برای دولت‌هاست، تا بتوان راه‌اندازی چنین دفاتری را افزایش داد.

رجب کیزیل جیک به پتانسیل اتاق‌های بازرگانی و فراهم کردن زمینه‌های سرمایه‌گذاری اشاره کرد و از سرمایه‌گذاری ۸۵ درصدی سرمایه‌گذاری کشور ترکیه در زنجان، ابراز خرسندی کرد.

وی افزایش تعامل بین هیات تجاری زنجان و ترابوزان را به منظور توسعه ظرفیت‌های اقتصادی مهم دانست و گفت: این استان با وجود محدوده جغرافیایی کوچک بخش عظیمی از تجارت و گردشگری کشور ترکیه را به خود اختصاص داده است.

تاکید بر گسترش تبادلات

در ادامه رییس اتاق بازرگانی زنجان با ارائه گزارشی از روند تبادلات تجاری بر گسترش رابطه تجاری زنجان و ترابوزان تاکید

کرد.

علی یگانه‌فرد با اعلام اینکه صادرات زنجان به ترکیه رقمی بالغ بر ۱۵۸ میلیون دلار است، آلومینیوم کارنشده غیرممزوج، سرب تصفیه شده و سایر پارچه‌های نبافته تا وزن ۲۵گرم بر مترمربع را مهم‌ترین محصولات صادراتی زنجان به ترکیه اعلام کرد.

یگانه‌فرد برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی به صورت متقابل را جزو برنامه‌های تفاهم‌نامه‌های دو طرف اعلام کرد و افزود: جاذبه‌های گردشگری و صنایع دستی شهر زنجان به عنوان «خواهر خوانده» شهر ترابوزان ترکیه در سال ۱۳۸۶ و ۱۳۸۸ در نمایشگاه آنکارا با حضور نمایندگان شهرداری زنجان به نمایش عموم گذاشته شده است.

به گفته وی سفرهای بین دو طرف با هدف بهره‌برداری متقابل از دانش فنی، تحقیقات و تجربیات عمرانی در توسعه خدمات شهری و شهرسازی انجام گرفت که متاسفانه سفرهای متقابل انجام شده تاکنون به نتیجه منجر نشده است.

یگانه‌فرد با اشاره به سرمایه‌گذاری متقابل در پروژه‌های عمرانی، خدمات شهری، صنعتی و توریستی اعلام کرد: از ۶/۱۶۲ میلیون دلار سرمایه‌گذاری انجام شده، مبلغ ۸/۱۳۲ میلیون دلار از سوی تجار و سرمایه‌گذاران ترکیه در استان زنجان به طرح‌های صنعتی اختصاص یافته است.

به گفته وی طرفین برای منافع دوجانبه به صورت مستمر و هر سه ماه یک بار اطلاعات مربوط به گسترش همکاری‌های اقتصادی و موارد قانونی هر کشور شامل اطلاعات و تقویم نمایشگاهی، اطلاعات بنگاه‌های تولیدی و اقتصادی، طرح‌های سرمایه‌گذاری و قوانین مرتبط، مشکلات و موانع فراروی تجار را مبادله خواهند کرد.