کارگروه‌های تخصصی برای حل مشکلات صنایع البرز

دنیای‌اقتصاد کرج - مجید طاهرخانی: رییس کمیسیون صنعت ومعدن اتاق بازرگانی و صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز بر لزوم جمع‌آوری اطلاعات لازم برای تشکیل کارگروه‌های تخصصی در صنایع این استان تاکید کرد. علیرضا ملک پوری که در سومین جلسه کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی استان البرز در محل این اتاق سخن می‌گفت، افزود: جمع آوری اطلاعات و آمارهای صنایع فعال استان و نحوه فعالیت آنها به ما کمک می‌کند تا کارگروه‌های تخصصی تشکیل واز طریق آنها بتوانیم مشکلات واحدهای صنعتی و تولیدی را مرتفع کنیم.

وی یکی از این کارگروه‌ها را کارگروه تخصصی استاندارد عنوان و اظهار کرد: در این کارگروه باید با برنامه‌ریزی دقیق و مدون، اطلاعات مربوط به کلیه واحدهای صنعتی فعال در استان را جمع‌آوری تا با بهره‌گیری از نظرات کارشناسان بتوان گام‌هایی را برای رفع مشکلات آنها برداریم.

ملک پوری، ضرورت تشکیل کار گروه تخصصی آموزش را نیز مورد تاکید قرار داد و گفت: این مهم یکی از خواسته‌های صنعتگران است و باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

وی اظهار امیدواری کرد: با استفاده از استادان و متخصصان بتوان سطح دانش فنی و آیتم‌های مربوط به واحدهای تولیدی و صنعتی را در این راستا ارتقا داد.

رییس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی با اشاره به سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی بیان کرد: نباید با نبود کیفیت و ضعف دانش فنی باعث عدم تحقق این آرمان شویم.

ملک‌پوری، کیفیت در محصولات داخلی را یکی از الزامات تحقق شعار تولید ملی برشمرد و آموزش صحیح و ارائه اطلاعات دقیق در این رابطه را کارساز و موثر دانست و همچنین بر لزوم فرهنگ‌سازی تولید در صنایع تاکید کرد.

در ادامه این نشست، مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان البرز نیز طی سخنانی تاخیر در ترخیص کالاها را نبود شناسه و کد رهگیری دانست و افزود: برخی از کالاهای صنعتی برای ترخیص نیاز به کد رهگیری دارد. علی سعادتی ضرورت اخذ مجوز از موسسه استاندارد و تحقیقات برای واردات کالاهای مورد نظر توسط تولیدکنندگان را مورد تاکید قرار داد.

وی اظهار کرد: تولیدکننده در وهله اول برای واردات کالای مورد نظر حتما باید مجوز اولیه کد‌رهگیری نوع کالا را برای ثبت سفارش از استاندارد دریافت کند تا با مشکلی مواجه نشود.

مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان البرز تصریح کرد: در گذشته تنها ۶۰۰ واحد صنعتی مشمول کنترل بودند ولی هم اکنون این تعداد به ۳۰۰۰ واحد افزایش یافته است.

سعادتی با اشاره به اینکه بانک اطلاعات دو هزار و ۷۰۰ واحد تولیدی و صنعتی در استان البرز کامل شده است، افزود: برای جلوگیری از ورود کالاهای بی کیفیت به استان البرز یک کارگروه ویژه تشکیل تا مسائل مربوط به تامین مواد اولیه، تجهیزات و ماشین‌آلات خط تولید در واحدهای صنعتی را حل و ساماندهی کند.

مدیرکل موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی البرز آمادگی این اداره کل را برای هرگونه همکاری با صاحبان صنایع در این استان مورد تاکید قرار داد.

محمدعلی حق‌شناس معاون اداره کل گمرک استان نیز به تسهیلاتی که گمرک استان برای صاحبان صنایع در نظر گرفته اشاره کرد و اظهار کرد: اخذ ضمانت‌نامه بانکی به جای حقوق ورودی نقدی جهت ترخیص قطعی کالا، ایجاد انبار اختصاصی در محل کارخانه برای نگهداری کالای وارداتی تحت نظارت گمرک، اظهار نامه‌های صادراتی و ارزیابی محصولات صادراتی در محل، از تسهیلاتی است که گمرک استان برای صاحبان صنایع در نظر گرفته است.

وی تصریح کرد: توقف کالا در منطقه ویژه گمرک هیچ‌گونه مشکلی ندارد و گمرک آمادگی دارد ظرف مدت حداکثر ۴۸ ساعت کالاهایی را که نیاز به مجوز خاص نداشته باشد ترخیص کند.