ابتکارات شهرداری قزوین در توسعه آرامستانها
دنیای اقتصاد- قزوین- مهرداد نوری: مدیرعامل سازمان آرامستانهای شهرداری قزوین برنامههای سال جاری این سازمان را تشریح کرد. مجتبی منتظری، مدیر عامل سازمان آرامستانهای شهرداری قزوین افزود: با توجه به عدم تغییر تعرفههای این سازمان از سال ۸۵ تعرفه کلیه خدمات عمومیاین سازمان ۶۰ درصد افزایش مییابد.
منتظری با بیان اینکه تعرفههای ترابری و آمبولانسها ۶۰ درصد، شستوشوی متوفی ۳۵ تا ۴۵ درصد، تعرفههای قبور در بهشت فاطمه بین ۱۵ تا ۲۰ و در آرامستانهای صدر، نوبلی و حسینی ۵۰ درصد افزایش مییابد، گفت: تعرفههای جدید از ابتدای فروردین ماه براساس مصوبه شورای اسلامیشهر قزوین به اجرا درآمده و تمامیهزینههای دریافتی صرف اقدامات عمرانی، خدمات رسانی و زیبا سازی فضای آرامستانها میشود.
وی در ادامه کفسازی آرامستان صدر با ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال و محوطه سازی ساختمان معراج با ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال هزینه را به عنوان پروژههای سال جاری سازمان آرامستانهای شهرداری مطرح و اظهار کرد: در محوطهسازی ساختمان معراج که بخشی از آن امسال و بخش دیگر در سال آینده انجام میشود، ساخت پارکینگ، کفسازی، ایجاد فضای سبز مناسب، اصلاح سیستم هدایت آبهای سطحی و در محوطه سازی بهشت فاطمه، نیمکت، ایجاد سطل زباله، نورپردازی برای قطعات پیشبینی شده است.
مدیرعامل سازمان آرامستانهای شهرداری در خصوص پروژه کفسازی آرامستان صدر که با درخواست مردم در دستور کار این سازمان قرارگرفته است، افزود: در سالجاری سازمان خدمات طراحی، کفسازی آرامستانهای صدر و نوبلی را طراحی کرده و طبق برآوردهای صورت گرفته اجرای کفسازی در هر دو آرامستان نیازمند حدود ۶ میلیارد ریال هزینه است.
وی گفت: کفسازی آرامستان صدر با ۴ میلیارد ریال اعتبار از ابتدای سال جاری پس از واگذاری به پیمانکار آغاز و تا آبان ماه پایان مییابد.
منتظری از پایان برداشت اطلاعات و شناسنامه دارکردن قبور آرامستانهای صدر، نوبلی و بهشت حسینی خبرداد و گفت: با این اقدام و راه اندازی شبکه پرتابل در اداره امور متوفیات، کاربران با واردکردن نام متوفی از مشخصات و موقعیت هر قبرآگاه میشوند؛ همچنین درصورت موافقت استانداری و اداره اطلاعات امکانی در سایت سازمان فعال میشود که هریک از بازدیدکنندگان با مراجعه به آن از طریق دوربینهای نصب شده در آرامستانها که دارای قابلیت زوم چند برابر هستند، به صورت زنده قبر مورد نظر خود را مشاهده کنند.
وی با بیان اینکه در سال ۸۹ با سنددار شدن تمامیقبور، دست واسطه گران کوتاه شد و نظام دلالی از بین رفت، از تکمیل ظرفیت آرامستان موجود تا حدود ۵ تا ۷ سال آینده خبرداد و گفت: درحال حاضر حدود ۲۰ تا ۲۵ هزار قبر خالی موجود است که در صورت دفن حدود۹ نفر در هر روز، برای حدود ۷ سال آینده باید فکری برای احداث آرامستانهای جدید به عنوان جایگزین کرد.
وی به پیش فروش قبور فاز دوم بهشت حسینی اشاره و اظهار کرد: ضلع جنوب بهشت حسینی که برای ساخت آرامستان در نظر گرفته شده در محدوده شهری و دارای موقعیت استثنایی با حدود ۷ هزار و ۵۰۰ قبر پیشبینی شده است.
منتظری با اظهار اینکه فاز دوم بهشت حسینی دارای آرامگاههای خصوصی، فضاهای اسلامی، مدرن و طراحی شده با طرحهای سنتی و اسلامیاست، گفت: این آرامستان به صورت خدماتی و تفریحی با قبور ۲ و ۳ طبقه و امکانات رفاهی نظیر پارکینگ، حسینیه برگزاری مراسم، بازیگاه و تفرجگاه که در شرق آرامستان طراحی شده است، ساخته میشود.
ارسال نظر