مکان یاب مغناطیسی هدایت حفاری چاه‌های نفت بومی‌سازی شد

برای نخستین بار در کشور ، مکان یاب مغناطیسی برای هدایت حفاری در چاه‌های نفت با تلاش پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر و شرکت ملی حفاری ایران طراحی و ساخته شد. کارشناس ارشد عملیات ویژه حفاری شرکت ملی حفاری ایران در این باره به خبرگزاری مهر در اهواز گفت: این تجهیزات در شمار ابزار راهبردی صنعت حفاری است که در حفاری چاه‌های جهت دار کاربرد دارد.

باقر بدیعی راد افزود: این ابزار یکی از پنج فناوری راهبردی پذیرفته شده وزارت نفت در سال جاری است که در نمایشگاه فناوری‌های راهبردی به نمایش گذاشته شد.

وی با بیان اینکه یک تیم کارشناسی متشکل از استادان دانشگاه صنعتی امیرکبیر و متخصصان شرکت ملی حفاری ایران در مدت دو سال روی این طرح کار کردند، اظهارکرد: این ابزار در اندازه‌گیری جهت و زاویه حین عملیات حفاری چاه‌ها (MWD) همچنین مکان‌یابی مختصات چاه‌های در حال فوران (MLT) به کار گرفته می‌شود.

بدیعی‌راد گفت: ابزار پیش گفته از لحاظ دقت اندازه‌گیری در مقایسه با نمونه‌های ساخته شده در شرکت‌های پیشرفته خارجی قابل رقابت است.

کارشناس ارشد عملیات ویژه حفاری شرکت ملی حفاری ایران افزود: با توجه به اینکه در آینده نزدیک ۵۰ درصد حفاری چاه‌های نفت و گاز در کشور به روش جهت دار صورت می‌گیرد، بومی‌سازی و تولید صنعتی این تجهیزات در دستور کار قرار گرفت.