مدیر شرکت غله و خدمات بازرگانی اعلام کرد
برنامههای افزایش کیفیت نان در قزوین
دنیای اقتصاد - قزوین- مهرداد نوری: مدیر شرکت غله و خدمات بازرگانی استان قزوین از آماده شدن طرح آموزش نانوایان و همچنین افزایش کیفیت آرد عرضه شده به نانواییها تا پایان دی ماه خبر داد. به گزارش روابطعمومی شرکت غله و خدمات بازرگانی استان قزوین، فرهاد مهدیار گفت: در حال حاضر مصرف سرانه نان بین خانوارهای پر جمعیت و کم درآمد ۱۴۰ تا ۱۶۴ کیلوگرم است در حالی که در کشورهای پیشرفته این میزان ۴۰ درصد کمتر است.
وی با اشاره به اینکه هر چه کیفیت نان بیشتر باشد مدت زمان ماندگاری آن نیز افزایش مییابد، عنوان کرد: امروزه در بسیاری از کشورها از جمله کشور ما برای بهبود کیفیت نان و افزایش ماندگاری آن مواد افزودنی متنوعی استفاده میشود که استفاده از این مواد موجب بالارفتن جذابیت نان هم میشود.
مدیر شرکت غله و خدمات بازرگانی استان قزوین گفت: با بالا بردن سطح تکنولوژی تجهیزات نانواییها و به کارگیری افراد کارآمد در نانواییها میتوان کیفیت نان را افزایش داد.
وی با اشاره به اینکه با هدفمند شدن یارانهها ضایعات نان در استان بسیار کاهش یافته است، گفت: قبل از هدفمند شدن یارانهها یکی از دغدغهها این بود که چگونه نان سنگگ را بین مردم رایج کنیم، خوشبختانه با هدفمند شدن یارانهها این امر اتفاق افتاده و در حال حاضر نان سنگک بیشترین فروش را دارد .
وی در ادامه گفت: سعی داریم از استانهایی که کیفیت گندم آنها بالاتر است، گندم وارد استان کنیم و با مخلوطی از گندم استان و گندم وارداتی از استانهای دیگر آردی با مرغوبیت و کیفیت بالاتر به نانوایان تحویل دهیم تا دیگر عدم کیفیت نان را به حساب نامرغوب بودن آرد نگذارند.
مهدیار افزود: امسال در مجموع ۳۲۰ هزار تن گندم از استانهای کردستان، همدان، زنجان و اردبیل وارد استان کردیم که بتوانیم از بینآنها گندمهای خوب را برای نانی که به مردم استان قول داده بودیم، گلچین کنیم.
این مسوول مهمترین علتی که موجب شد تا از استانهای دیگر گندم وارد شود را پیشبینی برای حل مشکل کیفیت آرد اعلام کرد.
وی در خصوص مزایایی که واردات گندم برای استان قزوین داشته اضافه کرد: با وارد کردن این گندمها برای حدود۱۰۰ تا۱۵۰ نفر در استان ایجاد اشتغال شد که در حقیقت میتوان گفت یک بازار کار ایجاد کردیم.
مدیر شرکت غله و خدمات بازرگانی استان قزوین اعلام کرد: گندمی که وارد استان شده برای شرکت غله یک درآمدزایی ایجاد کرده است که یکی از آنها حواله دادن گندمهای سن زده به مرغداریها و دامداریها بود، که این اقدام موجب شده که این واحدها برای تهیه گندم نیاز نداشته باشند به تهران یا دیگر استانها مراجعه کنند و هزینه حمل و نقل بیشتری بپردازند.وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۰۵ هزار تن گندم استان ذخیره شده است، ادامه داد: در چند سال آینده تا سه برابر تولید استان یعنی حدود ۴۰۰ هزار تن امکان ذخیرهسازی مدرن در سیلوی فلزی داریم.
وی در خصوص پخت نان به روش خانگی که بیشتر در روستاهای استان رواج دارد، با اشاره به اینکه روستاییانی که تمایل به پخت نان به روش سنتی و در منزل را دارند، میتوانند آرد را از اداره غله تهیه کنند و اداره غله هیچ مشکلی برای عرضه آرد به این افراد ندارد، افزود: این افراد میتوانند با مراجعه به اداره غله و پرداخت وجه به حساب درآمد دولت حواله دریافت آرد را بگیرند و برای خرید آرد به هر کارخانهای که خودشان تمایل داشته باشند، مراجعه کنند.
مهدیار افزود: این کار دولت در راستای از بین بردن بازار آزادی است که برخی از نانوایان در فروش آرد ایجاد کردهاند و آرد را با قیمت بالاتری میفروشند.
وی خاطرنشان کرد: طبق سخنان وزیر جهادکشاورزی یارانه کشاورزان همچنان به قوت خود باقی است، چون قرار است ما گندم را به نرخ ملی ۲۵۰ تومان در اختیار کارخانه قرار دهیم و مابهالتفاوت این خرید مستقیما به کشاورزان پرداخت میشود و نرخ خرید تضمینی گندم هم ۳۶۰ تومان است.
وی افزود: دولت برنامهای اندیشیده که حتی نانواها و کارخانجات آردی که بتوانند سطح کیفی نان را بالا ببرند و مشتریان بیشتری جذب کنند، از نظر سهمیهبندی نامحدود باشند و بتوانند سهمیه بیشتری دریافت کنند.
مهدیار در خصوص بحث نظارت بر نانواییها نیز اظهار کرد: نظارت بر نانواییها شامل دو قسمت است که قسمتی از این نظارتها بر عهده تعزیرات و قسمتی دیگر بر عهده اداره غله است که در واقع جریمه مربوطه به تعزیرات و بررسی کیفیت و قطع آرد با اداره غله است.
وی در خصوص قیمت آردی که طی ماههای آذر و دی به نانواییها عرضه شده است، نیز گفت: از ۲۸ آذر ماه سال جاری که دستور هدفمندی یارانه نان اجرا شد، اعلام کردیم که آرد را به نرخ جدید میفروشیم، ولی چون سیستم کاری ما به گونهای است که از نوزدهم و بیستم هر ماه برای دریافت پول آرد اقدام میکنیم نانوایان به صورت یارانهای پول ریختند و آرد را دریافت کردند که یک مقدار مابهالتفاوت میماند که باید به اداره غله پرداخت کنند.
ارسال نظر