دنیای اقتصاد - اراک - مجید نیک عهد: مسوول پایش آلودگی هوای اراک در اداره کل محیط زیست استان مرکزی، تعداد روزهای آلوده در شهر اراک را از ابتدای سال‌جاری ۱۰۹ روز اعلام کرد و از استمرار شرایط هشدار خبر داد. مصطفوی در بررسی میزان آلاینده‌ها و تعداد روزهای آلوده شهر اراک گفت: با توجه به تغییر استانداردها در بررسی میزان آلاینده‌های هوا، امسال شهر اراک ۱۰۹ روز آلوده را پشت‌سر گذاشت و در خرداد ماه که بحث ریزگردها در کشور مطرح بود، بیشترین تعداد روزهای آلوده را داشت.

وی ذرات معلق حاصل غبار منطقه‌ای، تالاب میقان، تردد خودروها و فعالیت صنایع آلاینده راهمراه با گاز SO۲، بیشترین عامل آلودگی شهر اراک عنوان کرد و گفت: استفاده از مازوت در کوره‌های آجرپزی و نیروگاه هم‌چنین گازهای مسموم حاصل فعالیت شرکت‌های تولیدی در افزایش میزان آلاینده‌های خطرناک در این شهر تاثیرگذار است.

به گفته مصطفوی در مصوبه جامع کاهش آلودگی هوای اراک، ایجاد شهرک سفال برای خروج کوره‌های آجرپزی از همسایگی شهر پیش‌بینی شده و براساس ماده ۹ طرح جامع با مکلف کردن وزارت نفت و نیرو بر تغییر سوخت نیروگاه از مازوت به گاز تایید شده، همچنین بر اساس مواد ۶ و ۷ این طرح، تکلیف کارخانه آلومینیوم‌سازی برای جمع‌آوری و توقف خطوط قدیم نیز مشخص شده است که اجرای این سه مورد در تخفیف آلاینده‌ها در شهر اراک تاثیر بسزایی خواهد داشت.

مسوول مرکز پایش هوای محیط‌زیست استان، وضعیت هوای شهر اراک را در وضعیت متفاوت ناسالم عنوان کرد و گفت: در رابطه با برخی منابع آلاینده‌ها این میزان گاه تا ۳ برابر افزایش داشته، اما براساس استانداردها میانگین آلاینده‌ها، شرایط هوا در این شهر به‌صورت ناسالم و هشدار است و ذرات معلق بیشترین عامل آلودگی در بررسی‌های صورت گرفته بوده است.