دنیای اقتصاد - دهلران - مجتبی کاور: عملیات اجرایی سد مخزنی میمه با حضور وزیر نیرو و استاندار ایلام آغاز شد. مجید نامجو، وزیر نیرو در این مراسم گفت: سد مخزنی میمه که روی رودخانه میمه در ۱۵ کیلومتری شمال غرب دهلران ساخته می‌شود، از نوع خاکی با هسته رسی است که ۵۱ متر ارتفاع از بستر و طول تاج ۱۱۵۰ متر و عرض تاج ۸ متر دارد.

وی مدت زمان ساخت این سد را ۴۸ ماه عنوان کرد و گفت: کل اعتبار برآورد شده برای اجرای این طرح ۴۱۷ میلیارد ریال است که امسال وزارت نیرو ۸۴ میلیارد ریال برای شروع کار این طرح مصوب کرده است.

وزیر نیرو در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر کشور از نظر سدسازی در رتبه پنجم جهان قرار دارد و با اعلام اینکه حجم آب‌های ذخیره در پشت سدهای کشور ۴۰ میلیارد متر مکعب است، اظهار کرد: برنامه دولت و وزارت نیرو این است که تا پایان دولت دهم ۷۰ سد دیگر در کشور ساخته شود.

وی افزود: با ساخت این تعداد سد ۱۰ میلیارد مترمکعب به آب‌های موجود اضافه خواهد شد که در مجموع آب‌های ذخیره کشور به ۵۰ میلیارد مترمکعب می‌رسد.

نامجو ادامه داد: به رغم محدودیت‌های اعتباری، اعتبارات خوبی معادل ۱۰۳۰۰ میلیارد ریال در بخش آب استان ایلام اختصاص یافته که این گام موثری در توسعه آب استان ایلام است. وی با بیان اینکه کشور ما در مکانی قرار گرفته که آینده‌اش روبه‌رو شدن با خشکسالی و گرما است و باید خود و نسل آینده را برای این شرایط آماده کنیم، افزود: راه مقابله با خشکسالی این است که سد بسازیم و آب ذخیره کنیم.

وزیر نیرو در ادامه در خصوص ممنوعیت برداشت آب از منطقه دشت عباس گفت: این ممنوعیت کلی و این امر در کشور فراگیر است و بررسی مجدد آن را در دستور کار قرار می‌دهیم.

وی در مورد مدیریت آب کرخه نیز گفت: برنامه وزارت نیرو بر این است که سدهایی که به صورت استانی اداره می‌شوند و استان‌های متعددی از آن بهره‌برداری می‌کنند به طور ستادی اداره شوند.

علی عزتی، نماینده مردم دهلران در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم با اشاره به نیاز مبرم کشاورزان منطقه به منابع آبی خواستار تسریع در اجرای سد مخزنی دویرج شد و گفت: این سد ۵۰ درصد از برنامه زمانبندی عقب است.

وی رفع ممنوعیت حفر چاه در اراضی مجاور استان در بخش موسیان، محول کردن بخشی از آب کرخه به استان ایلام با توجه به قرار گرفتن عقبه سد در استان و وجود اراضی وسیع مستعد کشاورزی در پایین دست آن، کاهش نرخ آب‌ برای کشاورزان و پرداخت مطالبات حقوق نیروهای شاغل در حوزه شهرستان دهلران را خواستار شد.

مجتبی اعلایی، استاندار ایلام نیز با اشاره به اینکه بیشتر طرح‌های سدسازی در استان ایلام است، خواستار شتاب بخشیدن به اجرای این طرح‌ها شد.وی با بیان اینکه هم‌اکنون مصرف آب در استان ایلام دو برابر متوسط کشوری است، این را زنگ خطری برای این استان دانست و خواستار مدیریت کردن بیشتر بر تامین آب و مصرف بهینه و جلوگیری از هدر رفتن آب در این استان شد.

اعلایی گفت: امسال اعتباری بالغ بر ۱۰۳۰۰ میلیارد ریال برای اجرای طرح‌های آب در این استان هزینه می‌شود.