مسکن مهر سنندج در آستانه افتتاح

دنیای اقتصاد - سنندج- شیرین حسامی: طرح ملی مسکن مهر در استان کردستان نیز مانند اغلب استان‌ها با تلاش و فعالیت جدی و پیگیری مستمر مسوولان به ثمر نشسته و افق روشنی را برای داشتن سرپناه ایجاد کرده است. در روند اجرای طرح مسکن مهر، پس از بررسی واجدین شرایط، تعداد ۱۸ هزار و ۷۵۰ متقاضی در سطح استان کردستان عضویت‌شان در قالب تعاونی‌های این طرح نهایی شد.

رییس سازمان مسکن و شهرسازی استان کردستان تعداد متقاضیان نهایی مسکن مهر در این استان را ۱۸ هزار و ۷۵۰ نفر عنوان کرد و گفت: از این تعداد ۸۰۵ نفر در بانه، ۸۹۷ نفر در بیجار، یک هزار و ۳۸۷ نفر در سقز، ۱۲ هزار و ۸۵۷ نفر در سنندج، دو هزار و ۵۴ نفر در قروه، ۵۲۰ نفر در کامیاران و ۳۳۰ واحد در مریوان هستند.

مهندس محمد رسولی تعداد واحدهای آماده افتتاح را یک هزار و ۲۵۱ واحد دانست و افزود: از این تعداد ۸ واحد در بانه، ۱۲۴ واحد در بیجار، ۱۰۴ واحد در سقز، ۷۵۴ واحد در سنندج، ۱۶۵ واحد در قروه، ۱۴واحد در کامیاران و ۸۲ واحد در مریوان ذکر کرد.

رییس سازمان مسکن و شهرسازی استان کردستان در ادامه در مورد افزایش اجاره بهای واحدهای مسکونی در این استان با غیرطبیعی دانستن این پدیده، گفت: عدم تمایل مردم به سرمایه گذاری در سایر بخش‌ها و انقباضی عمل کردن سیستم بانکی در اعطای تسهیلات، موجب بالا رفتن اجاره بهای منازل مسکونی شده است.

مهندس رسولی افزایش اجاره بهای واحدهای مسکونی را خواسته مالکان این واحدها دانست و افزود: با هیچ روشی نمی‌توان این خواسته را کاهش داد و میزان اجاره بها را پایین آورد.

وی میزان مالکیت مسکن در کشور را بین ۶۵ تا ۷۰ درصد و این رقم را در استان کردستان ۷۸ درصد و بیشتر از میانگین کشوری دانست و گفت: در استان کردستان حدود ۱۵ الی ۲۰ درصد اجاره نشین داریم.

وی همچنین به جمعیت استان براساس آمار سال ۸۵ اشاره کرد و گفت: براساس این آمار ۳۳۰ هزار خانوار در سطح استان داریم که ۲۰۹ هزار خانوار شهری و مابقی در روستاها سکونت دارند.

به گفته وی، همچنین ۳۰۳ هزار واحد مسکونی نیز در سطح استان داریم که ۱۸۷ هزار شهری و مابقی روستایی است.

وی تراکم خانوار در مسکن استان را ۱۳/۱ درصد و میانگین کشوری را ۱۲/۱ اعلام کرد و گفت: با آغاز طرح ملی مسکن مهر در استان کردستان تراکم مسکن خانوار به ۱۱/۱ رسیده است.

وی گفت: در سال ۱۳۹۰ وضعیت تراکم مسکن در استان کردستان به نسبت خانوار به حالت نرمال خود می‌رسد.

رسولی با اشاره به اینکه اکنون نزدیک به ۱۰ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی خالی در استان کردستان داریم، گفت: از این تعداد واحد مسکونی ۶ هزار واحد شهری و مابقی روستایی است.

وی خالی بودن واحدهای مسکونی را امری طبیعی در جهان دانست و نرم جهانی آن را ۴ درصد اعلام کرد و گفت: در استان کردستان نیز حدود ۴ درصد واحدهای مسکونی خالی است و با نرم جهانی برابری می‌کند.

وی طرح مالیات بر واحدهای مسکونی خالی را از جمله طرح‌های دولت در جهت پایین آوردن نرخ اجاره بها دانست و گفت: این طرح سیاستی اجباری به منظور پایین آوردن ا جاره‌بها بود.

وی به طرح مسکن خود مالکی به عنوان یکی از سیاست‌های تشویقی دولت در این ارتباط اشاره کرد و گفت: دولت به افرادی که زمین با کاربری مسکونی در اختیار دارند یا قصد اضافه کردن طبقات منازل مسکونی خود را داشتند در قالب مسکن مهر تسهیلات اعطا می‌کند.

وی استقبال از این طرح در استان کردستان را در ۶ ماه اول امسال بسیار خوب دانست و گفت: در استان کردستان در این مدت ۱۷۰۰ واحد مسکونی احداث شده که ۳۹۲ واحد در قالب طبقات اضافی بوده است.

وی در ادامه به تقسیم کشور به ۱۰ منطقه در حوزه شهرسازی اشاره کرد و گفت: استان کردستان به همراه استان‌های کرمانشاه، لرستان و همدان جزو منطقه ۱۰ زاگرس محسوب می‌شود.

وی گفت: براساس این طرح کردستان به سه منطقه مرکزی شامل شهرستان‌های سنندج، کامیاران، سروآباد، دیواندره و مریوان، منطقه شرق شامل دهگلان، قروه و بیجار و منطقه شمال غرب شامل سقز و بانه تقسیم شده است.

به گفته وی، طرح جامع نواحی شرق و مرکز استان به تصویب رسیده و طرح شمال غرب نیز با ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی در دست تهیه است.

وی به مشخص کردن سه نقطه شهری در این سه منطقه در استان اشاره کرد و گفت: برای پوشش دادن سریز شهرهای استان این سه نقطه شهری طراحی و اجرا می‌شود.

رسولی در ادامه به مصوبات سفر اول رییس جمهوری به استان اشاره کرد و گفت: در این سفر ۹ مصوبه داشتیم که هشت مصوبه آن اجرا شد و یک مصوبه که مربوط به فروش اوراق مشارکت بود در کل کشور با استقبال مردم مواجه نشد.

وی تعداد مصوبات دور دوم را نیز ۱۰ مصوبه اعلام کرد و گفت: ۹۰ درصد مصوبات دور دوم سفر نیز اجرایی شد.

وی به مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب به استان نیز اشاره کرد و گفت: در این سفر مصوبه‌ای برای تکمیل و آماده‌سازی شهرک‌های استان که دارای مشکلاتی بودند به تصویب رسید و۸۰ میلیارد ریال برای این منظور اختصاص یافت.