اتمام پروژه‌های عمرانی سال گذشته از شاخص‌های ارزیابی فعالیت شهرداری‌ها است دنیای‌اقتصاد - اهواز - کیوانه گرجی: معاون استاندار خوزستان در امور عمرانی از اعزام اکیپ‌های نظارتی به منظور بررسی عملکرد شهرداری‌های استان به منظور نظارت بر عملکرد مالی، اداری و عمرانی خبر داد.

خیرالله خادمی در همایش شهرداران در خوزستان با اشاره به تشکیل این اکیپ‌ها بیان کرد: این اکیپ‌ها به شهرداری‌های استان اعزام شده تا وضعیت آنها را بررسی و مورد ارزیابی قرار دهند و نتیجه گزارش اکیپ‌های نظارتی ملاک ارزیابی شهرداران استان خواهد بود.

وی با اشاره به بی‌نظمی برخی از شهرداران در حضور به موقع در محل‌های خدمت گفت: امور شهری استانداری خوزستان به عنوان متولی، انضباط شهرداران را به عنوان یکی از ملاک‌های ارزیابی شهرداران کنترل کرده و برای شهرداران بی‌نظم تذکر کتبی صادر خواهد کرد.

خادمی در ادامه، جذب نیرو توسط شهرداری‌های استان را ممنوع اعلام‌ و بیان کرد: با توجه به نیروی مازاد در شهرداری‌ها، بازگشت به کار نیروهای بازنشسته و بازخرید شده در قالب شرکت‌های پیمانکاری مجاز نیست و اگر شهرداری‌ها واقعا نیاز به نیرو داشته باشند، از جوانان بیکار استفاده کنند.

وی با اشاره به ۱۶۸ سازمان مرتبط با شهرداری گفت: در حال حاضر ۱۶۸ سازمان مرتبط با شهرداری‌های استان وجود دارد که بر اساس گزارش اکیپ نظارتی امور شهری، تعدادی از آنها غیرفعالند و به زودی با هدف فعال‌کردن، بازنگری و تغییراتی در این سازمان‌ها صورت می‌گیرد.

‌وی با بیان اینکه شوراهای شهرها تنها می‌توانند بر نحوه هزینه کرد درآمدهای کسب شده توسط شهرداری اعمال نظر کنند، اظهار کرد: پروژه‌های عمرانی اعتبارات تملک دارایی‌ها، کمکی از سوی دولت به شهرداری‌ها است که نیازی به تصویب شورای شهر ندارند و باید با نظر استانداری هزینه شود.

همچنین در این نشست معاون مالیات بر ارزش‌افزوده استان گفت: در ۵ ماه نخست سال‌جاری میزان ۴۶ میلیارد تومان ارزش‌افزوده وصول شده است.

محسن کاویانی با اشاره به اینکه در سال ۸۸ در حدود ۸۰ میلیارد تومان از محل مالیات بر ارزش‌افزوده در استان دریافت شده بیان کرد: در پنج‌ماه نخست نیز ۴۶ میلیارد تومان از این محل وصول شده است.

کاویانی قانون مالیات بر ارزش‌افزوده را درآمدی پایدار برای دولت و شهرداری‌ها دانست و با تاکید بر اینکه سهم استان به‌هیچ‌عنوان به حساب دیگر استان‌ها محسوب نمی‌شود، اظهار کرد: سامانه تعیین شده و شماره‌های کاربری به مودیان اجازه نمی‌دهد وارد حوزه دیگری شوند؛ اما در جاهایی که فعالان اقتصادی بین دو حریم شهر قرار دارند، بر اساس شاخص جمعیت و با نظر مسوولان استان تصمیم‌گیری می‌شود.

وی با اشاره به اینکه از ابتدای مهرماه مرحله چهارم الحاق مودیان مالیاتی به این طرح آغاز شده اجرای این مرحله را نشانه افزایش درآمدهای شهری عنوان و بیان کرد: اجرای این قانون نیاز به حمایت دارد و با توجه به اینکه درصد بالایی از این درآمدها به شهرداری‌ها تعلق می‌گیرد، همکاری و کمک‌رسانی شهرداری در اجرای این مرحله ضروری است.

مدیر کل امور شهری استان خوزستان نیز در همایش شهرداران استان با اعلام این خبر که جذب نیروی انسانی جدید در شهرداری‌ها ممنوع است، گفت: از این پس نیروی انسانی شهرداری‌های استان از طریق آزمون جذب می‌شوند.

شاپور رستمی افزود: سهمیه خوزستان در استخدام شهرداری‌ها ۴۸۰ نفر است که در حال حاضر یک هزار نفر از پرسنل قراردادی شهرداری‌ها در حال گذراندن مراحل استخدام هستند و ۵۰۰ نفر از این تعداد مراحل پایانی را می‌گذرانند.

وی یکی از معیارهای ارزیابی شهرداران را تعداد نیروهای موجود در بدنه شهرداری اعم از پیمانکاری‌ها، سازمان‌های وابسته و به طورکلی نیروهای تزریق شده به شهرداری‌ها عنوان کرد.

مدیر کل امور شهری استان خوزستان همچنین از توزیع ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبارات تملک و دارایی‌ها بین شهرداری‌های استان خبر داد و گفت: یکی از شاخص‌های ارزیابی فعالیت شهرداری‌ها اتمام پروژه های عمرانی سال گذشته است، که در این خصوص، لازم است شهرداران فعالیت های خود را تسریع بخشند.