استاندار کردستان:
وضعیت مرز باشماق مریوان متناسب با جایگاه آن نیست
دنیای اقتصاد - سنندج - فرزاد نویدی: استاندار کردستان در دیدار با رییس گمرک ایران با تاکید بر رشد روز افزون فعالیتهای تجاری در مرز رسمی باشماق در مریوان گفت: وضعیت فعلی این مرز با جایگاه آن در اقتصاد ملی و منطقه متناسب نیست و نیازمند ساماندهی است. علیرضا شهبازی افزود: توسعه و تجهیز گمرک مرز باشماق، برای روانسازی فعالیتهای تجاری و ترانزیتی حیاتی است و باید از منظر مسوولان گمرک توجه بیشتری به توسعه این مرز بشود. به گفته وی، مرزی بودن استان کردستان ویژگی اقتصادی مهمی است که برای کاربردی شدن ظرفیتهای آن، نیاز به برنامهریزی دقیق و ساماندهی جدی است.
وی با اشاره به آثار زیانبار و مخرب قاچاق کالا بر اقتصاد ملی افزود: روانسازی فعالیتهای تجاری رسمی نقش تعیینکنندهای در گرایش مرزنشینان به فعالیتهای تجاری قانونی و کاهش معضل قاچاق کالا و دیگر آثار مخرب اجتماعی آن خواهد داشت.
استاندار کردستان گفت: توسعه فعالیتهای تجاری مرزی، بستر مناسبی برای رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال در استان است.
استان کردستان بیش از ۲۳۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در این مسیر سه بازارچه مرزی در سقز، بانه و مریوان فعال است و با مصوبه هیات دولت در دور دوم سفر استانی، مرز باشماق مریوان به عنوان یکی از مرزهای رسمی دو کشور ایران و عراق تعیین شد.
رییس گمرک جمهوری اسلامی ایران نیز با اشاره به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در زمینه ایجاد اشتغال در کردستان افزود: توسعه فعالیت گمرک در کشور به ویژه در مناطق مرزی میتواند زمینه ساز اشتغال پایدار شود.
اردشیر محمدی، مرز باشماق مریوان را از مرزهای ترانزیتی مهم کشور برشمرد و گفت: ترافیک در این مرز برخلاف سالهای گذشته سامان یافته؛ اما هنوز کارهای زیادی برای تسهیل امور باقی است. وی اعمال مدیریت واحد را از عوامل مهم و تعیینکننده در ساماندهی وضعیت مرز باشماق عنوان کرد و افزود: مدیریت واحد همزمان با ساماندهی سبب توسعه فعالیتهای تجاری و رونق اقتصادی در منطقه میشود.
وی با اشاره به پیگیریهای مستمر استانداری کردستان برای ساماندهی وضعیت مرز باشماق گفت: گمرک برای اعمال مدیریت در جهت ساماندهی و سرعت بخشی به مبادلات مرزی و ترانزیتی نیازمند توان تصمیمگیری از طریق اعمال مدیریت واحد در این مرز است.
محمدی افزود: این مرز به طور جدی نیازمند ارتقای ساختار و تقویت نیروی انسانی و ایجاد انگیزه در نیروی انسانی برای خدمت در منطقه است.
ارسال نظر