دنیای‌اقتصاد- اصفهان- علی راعی: معاون اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از تشکیل دفاتر مالکیت معنوی در قطب‌های اقتصادی و صنعتی از جمله اصفهان خبر داد. سیدعلیرضا میرشریفی در همایش نقش مالکیت معنوی و ثبت علائم تجاری که با حضور معاون سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد، افزود: روان‌سازی امور و ارائه خدمات برای حمایت از تولیدکنندگان و صاحبان اختراع از جمله اهداف تشکیل این دفتر است.

وی تصریح کرد: علاوه بر سرویس‌های ثبتی، آموزش‌های منطقه‌ای برای آشنایی بیشتر با مالکیت معنوی برای تولیدکنندگان و مخترعان و سایر فعالیت‌های مرتبط با مالکیت معنوی ارائه می‌شود.

میرشریفی اضافه کرد: حمایت از کالا‌های تولید شده در منطقه اقتصادی، تسریع در ثبت داخلی و بین‌المللی کالا، اختراعات و مالکیت صنعتی از دیگر فعالیت‌های این دفتر است.

وی خواستار کمک استانداری اصفهان و سایر نهادهای استان برای تاسیس این دفتر مالکیت معنوی شد.

وی افزود: اهمیت حقوق مالکیت فکری در جهان به ‌اندازه‌ای است که یک سازمان تخصصی و مهم با عضویت ۱۸۵ کشور برای حمایت از این حقوق تشکیل شده است.

میرشریفی تصریح کرد: مالکیت صنعتی به عنوان بخش عمده‌ای از مالکیت معنوی با دربرگرفتن حق انحصاری از علائم تجاری، اختراعات، طرح‌های صنعتی، مدل‌های مفید اشیای مصرفی، نام تجارتی و مبدا جغرافیایی تولید کالا و خدمات از ابتکار افراد در برابر تجاوز برخی از افراد سودجو به مدت معین دفاع می‌کند.

وی گفت: تقویت و کارآمدی مالکیت صنعتی برای نیل به توسعه پایدار امری مهم است و باید از این موضوع حمایت کرد.

وی افزود: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به عنوان متولی مالکیت صنعتی بخش مالکیت معنوی و نماینده ایران در سازمان مالکیت جهانی طی سال‌های اخیر فعالیت‌های گسترده برای تبیین جایگاه آن در کشور انجام داده است.

وی از پوشش حقوقی برای کالاهای تولید شده سنتی در ثبت نشانه‌های مبدا جغرافیایی خبر داد و گفت: این سازمان آمادگی حمایت از تولید‌کنندگان قدیمی که از نشانه‌های تجاری استفاده می‌کنند را دارد.

وی اظهار کرد: استان اصفهان به عنوان مهد هنر ایرانی نیازمند برنامه ریزی و فرهنگ‌سازی در بین فعالان این بخش جهت ثبت تولیدات است.

وی افزود: طی دو سال گذشته ۱۵ اظهار نامه برای ثبت به بخش مالکیت معنوی سازمان واصل شده که عمدتا مربوط به فرش اصفهان بوده و پروسه ثبت بین‌المللی آن در حال انجام است.

وی از فعالان حوزه صنایع دستی و سایر بخش‌های استان اصفهان خواست تا کالاهایی که در این حوزه می‌توان مورد حمایت قرار گیرد را اطلاع‌رسانی کنند.

مهرزاد خلیلیان، دبیر کل اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این همایش گفت: برگزاری این همایش در راستای توسعه برندهای تجاری شرکت‌های اقتصادی و آشنا شدن با قانون مالکیت معنوی در بخش صنعت و اختراع است.

وی افزود: این همایش در سه بخش اختراعات، ثبت نام و نشان جغرافیایی و ثبت طرح‌های صنعتی برگزار می‌شود.

وی از آمادگی اتاق بازرگانی اصفهان برای آموزش به فعالان اقتصادی با هدف آشنا شدن با مسائل تجاری روز جهان خبر داد و گفت: افرادی که خواستار دریافت کارت بازرگان هستند باید در دوره‌های دو روزه اتاق بازرگانی اصفهان شرکت کنند تا با مسائل اقتصادی آشنا شوند.

وی تصریح کرد: اتاق بازرگانی اصفهان آماده ارائه هر گونه همکاری با سازمان ثبت اسناد و املاک برای آموزش افرادی که خواستار ثبت شرکت با هدف افزایش اطلاعات برای فعالیت تجاری هستند، می‌باشد.

وی انتخاب نام تجاری برای شرکت‌ها در استان‌ها را نیازمند زمان طولانی برای فعالان اقتصادی دانست و گفت: به منظور تمرکز‌زدایی از تهران می‌تواند اختیاراتی به سازمان ثبت اسناد و شرکت‌های استان‌ها تفویض شود و با نصب نرم‌افزارهایی در وقت مراجعه‌کنندگان صرفه‌جویی شود.

وی ثبت علائم تجاری و مالکیت معنوی را نیازمند دریافت مجوز از مرکز دانست و گفت: با ارائه اختیارات بیشتر به استان‌ها می‌توان شاهد ثبت علائم تجاری در اسرع وقت شد که این مهم نیازمند توجه مسوولان و تلاش فعالان اقتصادی است.

وی تعامل با ادارات دولتی را مهم‌ترین وظیفه اتاق بازرگانی اصفهان به عنوان پارلمان بخش خصوصی دانست و گفت: نهادهای دولتی استان با همکاری اتاق بازرگانی می‌توانند در توسعه اقتصاد استان نقش بسزایی داشته باشند.

وی استان اصفهان را به عنوان استان مظلوم در بین استان‌های کشور عنوان کرد و گفت: استان اصفهان از دیدگاه‌های مختلف مورد تنگ نظری قرار گرفته که به عنوان نمونه می‌توان به بودجه سال ۸۹ استان‌ها اشاره کرد که از میان ۳۰ استان بودجه استان اصفهان در ردیف بیست و هشتم قرار گرفته است.