مدیرکل راهآهن خراسان رضوی اعلام کرد
جزئیات طرح قطار برقی تهران - مشهد
دنیایاقتصاد - مشهد - فاطمه رمارم: مدیرکل راهآهن خراسان رضوی از تعیین اعتبار برای پروژه برقی کردن قطار دو خطه مشهد- تهران در سال جاری خبر داد و گفت: مناقصه این پروژه هماکنون در حال اجرا است. ضیایی مهر در نشست خبری افزود: این پروژه فاز مطالعات و تعیین اعتبار را طی کرده است و در صورت مشخص شدن پیمانکار، عملیات اجرایی آن امسال آغاز میشود.
وی با بیان اینکه این پروژه کلان ملی و راهآهن جمهوری اسلامی تنها بهرهبردار آن است، اظهار کرد: با اجرایی شدن این پروژه، مدت زمان رفت و برگشت مشهد- تهران کاهش خواهد یافت.
وی درباره پروژه قطار سریعالسیر مشهد- تهران که از جمله پروژههای سفر ریاستجمهوری است نیز گفت: همه مسوولان از جمله مقام معظم رهبری و ریاستجمهوری بر ضرورت برقراری قطار سریعالسیر مشهد- تهران تاکید دارند. وی اضافه کرد: اما اینکه از چه نوع فنآوری استفاده شود تا پروژه عملیاتی شود، موضوعی است که درخصوص این پروژه در مرحله بررسی و ارزیابی قرار دارد.
وی تاکید کرد: سر جمع نظرات مسوولان کاربرد قطاری با فنآوری و سرعت ۳۰۰ تا ۳۵۰ کیلومتر در ساعت میباشد.
ضیایی مهر با بیان اینکه اطلاعات ریز و جزئی این پروژه را به عنوان مدیر استانی در اختیار ندارم، گفت: با این حال در حد اطلاع آخرین اخبار این پروژه را بیان کردم.
وی درباره تاثیر تحریمها در ناوگان ریلی خراسان رضوی یادآور شد: با استناد به آمار رشد جابهجایی مسافر و بار در سیستم ریلی کشور از جمله خراسان باید گفت: تحریمها اثری نداشته است، زیرا در بحث تامین واگن و لکوموتیو امکان تولید و تامین آن در داخل وجود دارد.
مدیرکل راهآهن خراسان رضوی در ادامه به آمار جابهجایی مسافر و بار در سیستم ریلی خراسان رضوی اشاره کرده و گفت: طی ۴ ماه امسال یک میلیون و ۸۵۰ هزار تن بار با افزایش ۱۵ درصدی نسبت به سال قبل جابهجا شد که یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن آن کالای مبادله شده بین راهآهن ایران با ترکمنستان و کشورهای CTS است که از محور سرخس انجام شده است.
ضیایی مهر ادامه داد: آنچه کالا از مرز زمینی سرخس بین ایران و ترکمنستان مبادله میشود، ۸۰ درصد آن سهم ریلی و ۲۰ درصد سهم جاده است.
وی یادآور شد: طی این مدت ۴ میلیون و ۳۷۳ هزار مسافر با ۵ درصد رشد نسبت به سال ۸۸ در محور ریلی خراسان جابهجا شدند.
وی با اشاره به برنامه ویژه راهآهن در پیک تابستانی از ۱۱ خرداد تا ۱۰ مهر ماه اعلام کرد: هماکنون روزانه ۷۶ رام قطار مسافربری به صورت رفت و برگشت در حال تردد است که شبانهروز ۳۹ هزار نفر جابهجا میشوند.
این مقام مسوول با بیان اینکه هماکنون به ۲۱ شهر و مرکز استان به طور مستقیم قطار مسافربری به مشهد فعال است، گفت: میانگین رشد جابهجایی مسافر در سیستم ریلی خراسان رضوی ظرف ۳ سال اخیر ۳۰ درصد است، در حالی که این رقم سیستم ریلی در کشور کمتر از ۱۰ درصد میباشد.
وی با بیان اینکه ۳۰ درصد زائران مشهد از طریق راهآهن جابهجا میشوند، گفت: ظرفیت ایستگاه راهآهن مشهد در نهایت تا پایان برنامه پنجم توسعه قابل استفاده است، بنابراین احداث پایانه دوم ضروری است.
وی با بیان اینکه برای این طرح مشاور تعیین شده است، افزود: احداث این پایانه طبق برآورد مشاور ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه در بر خواهد داشت.
ارسال نظر