تعمیر پل‌های بزرگ کشور

دنیای اقتصاد - بجنورد - جواد آگاهی: معاون راهداری سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای کشور از اختصاص ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تعمیر و بهینه‌سازی شش‌هزار دهنه پل بزرگ کشور خبر داد. عبدالهاشم حسن‌نیا در حاشیه بازدید از راه‌های خراسان شمالی با بیان این مطلب و با اشاره به اینکه عمر متوسط پل‌ها ۲۰ سال است، افزود: از شش‌هزار دهنه پل موجود در کشورکه طول آنها به یک‌هزار و ۵۰۰ کیلومتر می‌رسد، ۳۲۸ دستگاه پل بزرگ به طول ۱۵۰ کیلومتر نیاز به توجه بیشتر دارند.

وی افزود: باید با شیوه‌های نوین مهندسی از تخریب بیش از حد این پل‌ها جلو‌‌گیری کرد.

حسن‌نیا خاطرنشان کرد: سالانه حدود یک میلیون وسیله نقلیه شخصی و عمومی به ناوگان حمل‌ونقل کشور افزوده می‌شود؛ اما توسعه راه‌ها به دلیل مشکلات اعتباری با شتاب تولید ناوگان خودرو انجام نمی‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه ۹۵‌درصد حمل‌ونقل بار و مسافر ایران از طریق جاده‌ها صورت می‌گیرد، اضافه کرد: ۸۵‌درصد از این میزان از طریق ۲۵‌هزار کیلومتر راه کشور شامل کریدورهای شرقی و غربی و راه‌های بین استانی تردد می‌کنند.

معاون راهداری سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای کشور ادامه داد: سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای کشور، برنامه‌های منظم و مدونی برای ارتقای سطح کمی و کیفی راه‌های سطح کشور از جمله اجرای انواع آسفالت‌ها، توسعه زیرساخت‌های مرتبط با نگهداری شامل تامین و تجهیز ماشین‌آلات و واحدهای راهداری بین راهی در دست اجرا دارد.

وی همچنین در خصوص عمر خط کشی راه‌های کشور با بیان اینکه در خط‌کشی‌هایی که هم اکنون در جاده‌ها انجام می‌شود برخی رنگ‌ها پس از ۹ ماه و برخی بعد از ۱۸ ماه دوام می‌آورند، گفت: علت این امر ترکیب مواد شیمیایی رنگ با آسفالت است، به همین منظور وزارت راه و ترابری شیوه‌های جدیدی را برای دوام بیشتر خط‌کشی‌ها در دستور کار خود دارد.

حسن‌نیا با بیان اینکه وزارت راه و ترابری در ۱۸ ماه گذشته برای ساخت دو‌هزار کیلومتر بزرگراه و باند سبقت اعتبار اختصاص داده گفت: این امر باعث روانتر شدن ترافیک، کاهش طول مسافرت‌های جاده‌ای و مهم‌تر از همه کاهش تصادفات شده است.

معاون راهداری سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای کشور با بیان اینکه ۲۶‌هزار کیلومتر از کل راه‌های کشور شریانی، ترانزیت و پررفت‌و‌آمد هستند، گفت: از این مقدار ۳۵‌درصد آسفالت آن بر اساس مطالعات انجام شده ۱۰‌درصد خرابی دارد.

وی بیان کرد: برای این امر یعنی جلوگیری از خرابی بیشتر آسفالت راه‌ها و ارتقای سطح کیفی روسازی آنها ۶۰۰ میلیارد تومان اختصاص یافته است.

وی اظهار کرد: با توجه به حجم بسیار بالای خدماتی که در آماده‌سازی بستر سفرهای جاده‌ای مردم و کاربران جاده‌ای انجام می‌شود، لازم است برای معرفی خدمات انجام یافته با کمک رسانه‌ها و ظرفیت‌های اطلاع‌رسانی استانی و ملی، تلاش بیشتری انجام شود تا توجه افکار عمومی به این بخش اقتصادی و اجتماعی بیش از پیش جلب شود و راهدارها نیز با دلگرمی بیشتری در ایام سخت سال به طور شبانه‌روزی در حوزه‌های خدمتی انجام وظیفه کنند.

حسن‌نیا با اشاره به سرمایه‌های انسانی ارزشمندی که در این بخش فعالیت می‌کنند، اضافه کرد: راهداران باید هرچه بیشتر با حضور پررنگ با لباس‌های متحد‌الشکل و با گشت‌های راهداری منظم در محورهای شریانی کشور، آماده بودن بسترهای سفر و ایمن بودن مسیرهای عبوری را به کاربران جاده‌ای ابراز داشته و نوید دهند و با ایجاد یک ارتباط منطقی و شفاف با آحاد جامعه در هر سطح نسبت به اطلاع‌رسانی همگانی از خدمات انجام یافته به طور دائم، اقدام کنند و از این رو باید سال جاری را به عنوان اطلاع‌رسانی گسترده راهداری در سطح کشور هدف‌گذاری کرد.