در سومین جشنواره فرش دستباف خراسان رضوی مطرح شد
سلیقهیابی فرش دستباف ایرانی در ۲۵ کشور جهان
مشهد - زهره الوندی: مدیر کل اقتصادی مرکز ملی فرش ایران گفت: در ۱۶ سال گذشته، صادرات فرش دستباف به لحاظ وزنی و ارزشی همچنان روند نزولی داشت؛ اما از ابتدای سال گذشته وضعیت مناسبی را در این زمینه شاهدیم.
علی ملکیجو در سومین جشنواره فرش دستباف خراسان رضوی افزود: در سال گذشته صادرات فرش به لحاظ وزنی ۳درصد و به لحاظ ارزشی ۱۷درصد افزایش داشته که این میزان در سه ماه نخست سال جاری نیز روال رشد را در پی داشته است.
وی با اشاره به اینکه رقبای هندی، چینی و ترکیهای فرش ایرانی به سمت صنعتی شدن پیش میروند اظهار کرد: در حال حاضر که به واسطه صنعتی شدن تولید فرش دستباف در جهان در حال کاهش است، بهترین فرصت برای فرش ایرانی است که با بازاریابی و افزایش تولید بازار جهان را مجدد از آن خود کند.
وی همچنین با بیان اینکه به واسطه سنتی بودن صنعت فرش در ایران به تکرار در طرحها و رنگها دچار شدهایم گفت: باید مراقبت کنیم که به دام تکرار نیفتیم، چون در این صورت مانند دیگر رقبا بازار خود را از دست خواهیم داد.
سلیقهیابی فرش دستباف در ۲۵ کشور جهان
مشاور عالی وزیر بازرگانی نیز در ادامه با بیان اینکه عدم شناخت بازار یکی از چالشهای پیشروی صنعت فرش است اظهار کرد: سلیقه بازار ۲۵ کشور جهان را برای فعالیتهای تولیدی شناسایی کردهایم.
مرتضی فرجی با بیان اینکه در حال حاضر طرحها و رنگهای فرش ایرانی با نیاز بازار همخوانی ندارد، گفت: عدم بهکارگیری دانش روز، تورم و نرخ ثابت ارز نیز از دیگر چالشهای پیشروی این صنعت است.
یکپنجم کارگاههای قالیبافی استان شناسنامه ندارند
رییس سازمان بازرگانی خراسان رضوی نیز در ادامه این جشنواره با بیان اینکه استان با بافت۷۵۰هزار مترمربع فرش ۲۰درصد تولید کشور را به خود اختصاص داده، گفت: مجموع ارزش صادراتی فرش دستباف استان نیز ۷۵میلیوندلار معادل ۱۵درصد ارزش صادراتی فرش کشور است.
علی صفرزاده با بیان اینکه از ۴۰هزار کارگاه قالیبافی استان ۸هزار مورد شناسنامه ندارند، افزود: ۶۴هزار قالیباف در کارگاههای شناسنامهدار و ۱۴هزار نفر نیز در کارگاههای بدون شناسنامه فعالیت میکنند.
وی با تاکید براینکه ۵هزار نفر نیز در اتحادیههای صنفی فرش دستباف استان مشغول فعالیت هستند، گفت: جمعا ۹۰هزار نفر بهطور مستقیم در زمینه فرش دستباف فعالیت میکنند.
صفرزاده همچنین با بیان اینکه ۱۴درصد کارگاههای قالیبافی به صورت مجتمعهای متمرکز فعالیت میکنند، گفت: در حوزه آموزش و پیوند با محیطهای آموزشی نیز در ۴ سال گذشته متوالیا دارای رتبه اول کشوری بودهایم.
وی در ادامه با بیان اینکه تشکلهای مرتبط با فرش در بیان مطالبات به روش منطقی باید جدیتر باشند، گفت: انتظارات ما از فرش افراطی و تسهیلات و حمایتهای ما حالت تفریط دارد.
صفرزاده با تاکید براینکه فرش هویت ایران است و باید برند ملی داشته باشد تصریح کرد: اگر برندسازی نکنیم فرش ایرانی بیش از پیش مورد تهدید از سوی رقبا قرار خواهدگرفت.
وی با اشاره به اینکه از مجموع یکمیلیارد و ۸۰۰میلیوندلار صادرات فرش تنها ۵۰۰میلیوندلار مربوط به ایران است، گفت: در صورت برندسازی مطمئنا این رقم نیز افزایش خواهد یافت.
رییس سازمان بازرگانی خراسان رضوی با بیان اینکه حمایتهای صورتگرفته در سالهای گذشته از فرش دستباف کافی نبوده، گفت: پوشش بیمهای و سهام عدالت و پرداخت تسهیلاتی مثل سرمایه در گردش نتوانسته مشکلات قالیبافان را کاهش دهد.
وی با تاکید براینکه کارمزد فرش دستباف باید به ۴درصد کاهش یابد، گفت: در سه سال گذشته ۳۰میلیاردتومان به عنوان سرمایه در گردش به فعالان عرصه فرش دستباف پرداخت
شده است.
ارسال نظر