دمای هوا در جنوب کشور به ۵۲درجه سانتیگراد رسید
خوزستان در محاصره گرما
دنیای اقتصاد - اهواز - کیوانه گرجی: افزایش بیرویه دما، قطع مکرر آب و برق، گرد و غبارهای پی در پی و رطوبت بالای۶۰ درجه در خوزستان طی روزهای گذشته نگرانیهای بسیاری را آن هم قبل از ورود تابستان برای مسوولان خوزستانی و مردم به همراه داشته است. دمای هوای خوزستان طی ۵ روز متوالی به ۵۲ درجه رسید که این میزان نه تنها در هفتاد سال گذشته بیسابقه بوده، بلکه توانسته است ۱۶ شهرستان استان و حتی بخشهای شمالی را نیز تحت تاثیر خود قرار دهد، به طوری که حتی در مناطق کوهستانی استان نیز دمای هوا ۴۶ درجه گزارش شده است.
هر چند این افزایش دما که ناشی از تقویت زبانه کم فشار حرارتی است، ربطی به خشکسالیهای اخیر در خوزستان ندارد، با این وجود بر اساس پیشبینیهای هواشناسی افزایش دما در خوزستان شیب تندی داشته و در ماههای آینده احتمال افزایش چشمگیرتر دما نیز پیشبینی شده است. در این شرایط به منظور ارائه راهکارهای لازم در خصوص شرایط پیش آمده جلسهای با حضور مسوولان آب و برق و فاضلاب استان در سالن جلسات استانداری خوزستان برگزار شد.
استاندار خوزستان در این نشست با بیان اینکه استان در بحث تولید برق مشکلی ندارد، اظهار کرد: افزایش دما در استان فشار بسیاری را به شبکه وارد کرده است و خاموشیهای اخیر نیز هیچ یک از پیش تعیین شده نبودهاند و عمدتا ناشی از فشار به شبکههای برق عنوان شده است، با این وجود ضروری است تا مسوولان برق استان نسبت به تجهیز امکانات خود اقدام کرده و در صورت امکان، با هماهنگی با دستگاهی چون نفت و حفاری از امکانات و تجهیزات آنها نیز کمک بگیرند.
سید جعفر حجازی با بیان اینکه بحث تامین برق باید در اولویت برنامهها باشد و مردم استان نباید به خاطر فرسوده بودن شبکههای برق متحمل سختی و فشار شوند، اظهار کرد: ضروری است تا شرکت برق منطقهای مکاتباتی را با مرکز داشته و وزارت نیرو را ملزم به همکاری برای تامین برق تبادلی کنند، همچنین نسبت به تامین اعتبار در نقاطی که نیازمند اصلاح شبکه میباشد نیز اقدام کند تا دیگر شاهد قطعی برق ناشی از فشار به شبکه نباشیم.
وی با اشاره به برنامهریزی جامع در خصوص تامین برق خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه افزایش دما مربوط به خشکسالی نیست، میتوانیم با برنامهریزی دقیق و منظم و تجهیز و نوسازی شبکههای توزیع این مشکل را رفع کنیم.
وی در عین حال با اشاره به اینکه روند افزایش رهاسازی آب برای تولید برق در کوتاه مدت، استان را برای کشت پاییزه با مشکل مواجه خواهد کرد، تصریح کرد: با توجه به افزایش نیاز آبی در شهریور ماه برای کشتهای پاییزه که مهمترین کشت استان نیز تلقی میشود باید در بحث رهاسازی آب دقت ویژه شود.
وی در ادامه به مشکل قطع آب طی چند روز گذشته اشاره کرد و گفت: به واسطه نبود برق نباید آب قطع شود و اگر مشکل فنی در این زمینه وجود دارد باید هر چه سریعتر رفع شود و تحت هیچ شرایطی نباید تا پیش از ساعت یک بامداد مردم با مشکل قطع آب مواجه شوند.
وی همچنین در ادامه در خصوص مشکلات آب اهواز نیز تاکید کرد: آب اهواز یکی از موضوعات نگرانکننده است که باید در این باره نشستی تشکیل شود تا مشکلات آب اهواز و حاشیه شهر نیز بررسی شود. حجازی در ادامه با بیان اینکه با تغییر ساعت کاری ادارات در استان تلاش شد تا علاوه بر کاهش پیک مصرف برق آن را به شب انتقال دهیم، خواستار همکاری جدی مردم در بحث صرفهجویی شد.
افزایش چشمگیر مصرف برق
مدیر عامل شرکت برق منطقهای خوزستان نیز در این نشست با بیان اینکه افزایش هر درجه حرارت هوا که باعث شود مردم از وسایل سرما زا استفاده کنند موجب میشود ۱۶۰ مگاوات مصرف برق در استان بالا برود اظهار کرد: با توجه به افزایش دما در استان به تبع آن نیز مصرف برق در روزهای اخیر افزایش چشمگیری یافته است.
مسعود معین پور افزود: تجهیزات شبکه برق خوزستان توان تحمل گرمای بین ۵۰ تا ۵۵ درجه را دارند، در حالی که در نور مستقیم آفتاب درجه گرما به بالای ۶۰ درجه میرسد که باعث خسارت و ذوب شدن برخی تجهیزات برقی میشود. معینپور با اشاره به رشد مصرف در سه ماه جاری در خوزستان گفت: رشد مصرف برق در فصل بهار نسبت به مدت مشابه سال گذشته در پیک بار حدود ۵ درصد افزایش یافته است. وی ادامه داد: این میزان اختلاف در واقع تقریبا معادل مصرف استان سمنان است که با توجه به روند کنونی، اگر گرما ادامه داشته باشد تنها راه جلوگیری از خاموشیها، همکاری مردم خوزستان است که با اعمال مدیریت مصرف و استفاده از وسایل غیر ضروری در غیرپیک بار، مسوولان صنعت برق را یاری دهند.
ارسال نظر