تا خرداد ماه سال جاری صورت میگیرد
بهرهمندی مردم خرمشهر از آب شرب مطلوب
دنیای اقتصاد - اهواز - کیوانه گرجی: مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران از تامین آب شرب مطمئن برای شهر خرمشهر تا خرداد و شهر آبادان تا مرداد امسال در صورت تامین اعتبار لازم خبر داد. محمدرضا الماسوندی گفت: دولت پنج هزار میلیارد ریال به صورت اوراق مشارکت برای این طرح اختصاص داده که نیاز اعتباری این طرح به عنوان بزرگترین طرح آبرسانی کشور، بیش از این میزان است.
وی افزود: وزارت نیرو در نظر دارد این طرح را امسال به اتمام رسانده و جمعیت ساکن در یک هزار و ۲۰۰ روستا در استان خوزستان را از آب شرب مطمئن، با کیفیت و کافی بهرهمند کند.
الماسوندی همچنین با اشاره به ذخایر آبی پشت سدهای کارون۳، شهید عباسپور، مارون و دز اظهار کرد: ۹۹ درصد مخزن سد کارون۳ و ۹۵ درصد مخزن سد شهید عباسپور هم اینک پر شده و این ذخایر برای تولید انرژی برق آبی بسیار مناسب است تا نیاز موجود تامین شود.
وی منابع آبی و خاکی خوزستان را مورد اشاره قرار داد و گفت: در این استان افزون بر سه میلیون هکتار خاک مستعد برای کشاورزی وجود دارد و یک میلیون و یکصد هزار هکتار اراضی برای توسعه شبکههای آبیاری و زهکشی در نظر گرفته شده است.
الماسوندی یادآوری کرد: در برنامههای گذشته، عملیات توسعه شبکههای آبیاری و زهکشی در سطح حدود ۳۳۰ هزار هکتار از این اراضی انجام شده است.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: حدود ۳۰ میلیارد مترمکعب از منابع آبی کشور در استان خوزستان تولید شده و جاری است و این میزان بیش از ۳۰ درصد نیاز حدود ۹۷ میلیارد متر مکعبی منابع سطحی و زیرزمینی کشور است.
وی در عین حال از آغاز طرحهای مناسبی در زمینه توسعه سدها در استان خوزستان خبر داد و افزود: امسال در نظر است سد گتوند با توان تنظیم حدود چهار میلیارد مترمکعب از منابع آبی سطحی این استان آبگیری شود.
وی گفت: با آبگیری این سد، ذخیره آب سدهای خوزستان به بیش از ۲۰ میلیارد مترمکعب میرسد.
الماسوندی خاطرنشان کرد: ذخایر آب استان حدود ۱۱ میلیارد مترمکعب است که با توجه به بارندگی مناسب امید است ذخیره خوبی داشته باشیم. وی گفت: در بخش کشاورزی نیز پیشبینی میشود عملیات احداث شبکههای آبیاری و زهکشی در سطح حدود ۲۷۰ هزار هکتار از اراضی استان خوزستان با اعتبارات مناسبی که وزارت نیرو اختصاص داده به مناقصه گذاشته شود.
الماسوندی با اشاره به اینکه اعتبارات سال گذشته خوزستان در بخش آب حدود دو هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال و آنچه که در لایحه مصوب شد حدود پنج هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بوده که با کسر ۲۷ درصد به چهار هزار میلیارد ریال رسیده، افزود: اما نیاز اعتباری برای طرحهای پیش رو برای اجرا طبق برنامه پنجم توسعه بیش از این میزان است.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با کم عنوان کردن درصد سهم خوزستان در زمینه صنعت، بر ضرورت جهش مناسب در توسعه این بخش با توجه به منابع آبی مناسب تاکید کرد. وی در ادامه با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان سال همت مضاعف و کار مضاعف، بر ضرورت تامین برق به عنوان یکی از نیازهای ضروری معیشتی مردم استان خوزستان تاکید و اظهار امیدواری کرد: ظرفیت تولید برق در این استان امسال به بیش از هفت هزار مگاوات برسد.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران اظهار کرد: بارندگی متوسط کشور تا امروز در سال آبی ۸۸ - ۸۹، حدود ۱۸۴ میلی متر بوده که نسبت به متوسط دراز مدت حدود ۱۰ درصد کاهش داریم.
ارسال نظر