حمایت از سرمایه‌گذاری در بوشهر

دنیای اقتصاد - بوشهر: استاندار بوشهر گفت: زمینه سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در این استان فراهم است و افرادی که در این زمینه تمایل به سرمایه‌گذاری داشته باشند، مورد حمایت قانونی قرار می‌گیرند.

ابوطالب شفقت در نشست با سفیر کویت در ایران افزود: استان بوشهر در زمینه شاخص‌های اقتصادی، نفت، گاز، پتروشیمی، کشاورزی و تجاری قابلیت بالایی برای سرمایه‌گذاری دارد. شفقت گفت: از مجموع یک‌هزار و ۵۰۰کیلومتر مرز دریایی جمهوری اسلامی ایران با خلیج‌فارس ۶۲۵ کیلومتر آن در استان بوشهر است و همین امر باعث شده تا از گذشته‌های دور روابط مردم این استان با کشورهای حاشیه خلیج‌فارس به خصوص کویت برقرار باشد.

شفقت اضافه کرد: هرچند استان بوشهر به پایتخت اقتصادی نفت، گاز و پتروشیمی کشور معروف است، اما قابلیت کشاورزی و شیلاتی آن نیز از پتانسیل‌های یادشده کمتر نیست که این امر می‌تواند در تامین نیازمندی‌های کشور کویت مورد توجه قرار گیرد.

وی فراهم شدن ۱۰ هزار هکتار مزرعه پرورش میگو، تولید ۱۵ درصد خرمای کشور، کشت خارج فصل گوجه فرنگی و گیاه دارویی آلوئه‌ورا را از جمله قابلیت‌های کشاورزی استان بوشهر اعلام کرد.

استاندار بوشهر همچنین با اشاره به اینکه ۶۷درصد ظرفیت گاز کشور در بوشهر است، گفت: برای سرمایه‌گذاری در زمینه صنایع پایین دستی این صنعت با علاقه‌مندان همکاری خواهد شد. وی افزود: با توجه به اینکه برنامه اتصال بوشهر به خط ریلی سراسری از طریق نوار ساحلی خوزستان، بوشهر، هرمزگان و خط ریلی بوشهر- فارس در دستور کار قرار دارد، آماده جذب سرمایه‌گذاری و واگذاری قطعاتی از این پروژه‌ها به سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی هستیم.

شفقت جاذبه‌های گردشگری استان بوشهر را نیز یادآور شد و گفت: مناطق نایبند، جاذبه‌های تاریخی و طبیعی دشتستان و منطقه لیان بوشهر نیز فرصت جذب سرمایه‌گذاری خارجی و داخلی را فراهم کرده است.

استاندار بوشهر با قدردانی از مسوولان وزارت امور خارجه که زمینه حضور سفیر کویت در بوشهر را فراهم کردند افزود: این ارتباط‌ها به تعامل و تقویت بین مردم جمهوری اسلامی و کشور دوست و برادر کویت کمک خواهد کرد.

وی اضافه کرد:هم اینک دو دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در عسلویه و بوشهر وجود دارد که این امر زمینه تسهیل سرمایه‌گذاری خارجی و گردشگری را فراهم کرده است.

مجدی احمد ابراهیم الظفیری، سفیر کشور کویت در جمهوری اسلامی ایران نیز در این نشست زمینه ارتقای مسائل اقتصادی و اجتماعی بین بوشهر و کشور کویت را زیاد دانست و افزود: تحقق این امر مستلزم همکاری دوطرفه است.

وی با اشاره به اینکه در سفر اخیر وزیر امور خارجه کویت به ایران در خصوص تقویت روابط صنعت، کشاورزی و تجاری بین دو کشور مسائلی مطرح شد و نظر دو کشور نیز تحقق این قابلیت‌ها است، افزود: هم اینک کمیته‌های مشترک بین وزارت صنایع، بازرگانی و کشاورزی ایران و کویت وجود دارد.

ابراهیم الظفیری گفت: بعد از سفر اخیر وزیر امورخارجه کویت به ایران یک بندر اختصاصی برای تقویت روابط تجاری با ایران اختصاص یافت.

سفیر کویت در ایران افزود: برای تقویت روابط تجاری بین بخش خصوصی دو کشور نیز باید نظارتی وجود داشته باشد تا مناسبات بازرگانی تاجران ایرانی و کویتی را تسهیل کند.

وی اظهار کرد: هم اینک حجم ترانزیت کالا از دبی به ایران بسیار رقم بالایی است و کشور کویت نیز آمادگی مشارکت در ترانزیت کالا به ایران را دارد.

ابراهیم الظفیری اضافه کرد: دبی یک مرکز تجاری است که تحولات اقتصادی جهانی می‌تواند بر آن اثر‌گذار باشد، اما کویت یک دولت مقتدر است که به راحتی مسائل را پشت سر می‌گذارد به علاوه اینکه قوانین کشور کویت در زمینه سرمایه‌گذاری خارجی روشن و شفاف است. سفیر کویت با بیان اینکه کشورش آماده همکاری در بعد کلان با ایران است، اضافه کرد: کویت بزرگ‌ترین مرکز تجاری قبل از ۲۵ سال اخیر در منطقه بوده است و این امکان برای ما وجود دارد که به راحتی این مرکز را دوباره احیا کنیم. وی گفت: دولت کویت علاقه‌مند به توسعه همکاری در همه ابعاد با جمهوری اسلامی ایران است. رییس مجمع نمایندگان استان بوشهر و نماینده مردم شهرستان‌های کنگان، دیر و جم در مجلس نیز گفت: تشکیل کمیته مشترک بین بوشهر و کشور کویت برای گسترش روابط اقتصادی دو منطقه به خصوص در بخش شیلات ضروری است.

عسکر جلالیان نیز افزود: نفت، گاز، پتروشیمی، کشاورزی و شیلات از قابلیت‌های مهم این استان برای جذب سرمایه‌گذاری است.

وی با اشاره به اینکه کشور کویت در زمینه پرورش ماهی و میگو دارای تجربه، دانش و سرمایه خوبی است یادآور شد: ایران نیز در این موارد دارای نیروی کار، سواحل بکر و استعداد بالایی است که پیشنهاد می‌کنم در این زمینه کمیته‌ای مشترک تشکیل شود تا در بخش شیلات مطالعه مشترکی بین بوشهر و کویت صورت گیرد.

جلالیان یادآور شد: باید تدبیر شود تا از این دو استعداد به نفع منطقه استفاده شود.