دنیای اقتصاد - اهواز - کیوانه گرجی: بندر خرمشهر به عنوان یکی از قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین بنادر ایران در شمال غرب خلیج‌فارس و در قلب منطقه آزاد تجاری - صنعتی اروند واقع شده است. این بندر با کشور عراق دارای مرز مشترک بوده و در حلقه طلایی ارتباط تجاری کشور با کشورهای حاشیه خلیج‌فارس است.

بر اساس این گزارش، این بندر تا پیش از جنگ تحمیلی رونق فراوان داشت تا جایی که در سال ۱۳۵۶ حدود ۵/۴ میلیون تن ترافیک این بندر بوده است. طی جنگ تحمیلی تقریبا صد در صد زیرساخت‌ها، تجهیزات و امکانات بندری از بین رفت که با تلاش دولت این بندر مجددا ساخته و هم اکنون جزو پیشرفته‌ترین بنادر تجاری ایران محسوب می‌شود.

در سال‌های اخیر برنامه‌های توسعه‌ای بندر خرمشهر بر اساس استانداردهای بین‌المللی تحقق یافته و باعث شده است بندر خرمشهر با برخورداری از زیرساخت‌های مناسب، انبارهای چند منظوره، ترمینال‌های مختلف و نیز بهره‌مندی از مدرنترین تجهیزات تخلیه و بارگیری به ویژه در زمینه تجهیزات کانتینری به عنوان یکی از بنادر مجهز و دومین بندر کانتینری کشور مورد توجه تجار، بازرگانان و شرکت‌های مختلف حمل‌ونقل دریایی و زمینی قرارگیرد. هم اکنون کلیه خدمات کانتینری در این بندر به صورت مکانیزه صورت می‌گیرد؛ به طوری‌که سرعت در انجام عملیات تخلیه و بارگیری وویژگی پشتیبانی چند جانبه این بندر را جز بنادر استراتژیک کشور قرار داده است. سرپرست اداره کل بنادر و دریانوردی خرمشهر با بیان اینکه به مناسبت فرارسیدن دهه مبارک فجر و با اعتبار ۱۰۴ میلیارد ریال بسیاری از طرح‌های بزرگ بندری، توسعه‌ای و خدماتی این اداره کل مورد بهره‌برداری قرار خواهند گرفت، گفت: در بندر خرمشهر اقدامات اساسی را آغاز کردیم که از جمله آن می‌توان به لایروبی و شناورسازی مغروقه‌های پای اسکله‌ها به منظور افزایش توان عملیاتی و بهره‌برداری بیشتر از یدک‌کش خلیج‌فارس، تکمیل و تجهیز ساختمان تک پنجره بندری، شروع پروژه ساختمان تک پنجره دریایی جدید، تکمیل و تجهیز ساختمان گارد و انتظامات بندروهمچنین راه‌اندازی گروه پاس ۲۴ ساعته شناور‌ها اشاره کرد.

دریس با توجه به اهمیت این پروژه‌ها اظهار کرد: به منظور متمرکز کردن و تسهیل فرآیندهای ارائه خدمات بندری به صاحبان کالا و کاهش بار ترافیکی در محدوده عملیاتی بندر با اعتباری بالغ بر پنج میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال ساخته شد.

وی افزود: همچنین در این مجموعه، نمایندگان ترمینال‌های طرف قرارداد بندر، منطقه آزاد گمرک و بانک مستقر می‌شود.

دریس همچنین در ادامه اضافه کرد: ساختمان گارد و انتظامات بندر نیز در دو طبقه و با اعتبار۲۷ میلیارد ریال و به منظور ارتقای سطح حفاظتی و امنیتی و همچنین به عنوان ایجاد مرکز بحران ساخته شده است.

وی خاطرنشان کرد: اضافه شدن یدک‌کش خلیج‌فارس با قدرت ۲۴۰۰ اسب بخار به شناور‌های خدماتی با اعتباری بالغ بر ۴۶ میلیارد ریال خود باعث افزایش توان بندر در ارتقای خدمات به شناور‌های بزرگ نیز خواهد شد.

سرپرست اداره کل بنادر و دریانوردی خرمشهر در پایان در خصوص موقعیت جغرافیایی بندر نیز گفت: با توجه به آماده شدن زیرساخت‌ها در بندر خرمشهر، این بندر می‌تواند مناسب‌ترین مکان برای استقرار مراکز توزیع و پردازش کالا و همچنین کاهش هزینه‌های لجستیکی به شمار رود.