گزارش
تمام شهرستانهای آذربایجان شرقی صاحب اداره فرهنگ میشوند
دنیای اقتصاد- تبریز - علی نیک رفتار: به زودی در تمام شهرستانهای استان آذربایجان شرقی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دایر میشود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی، احمد احمدی منش در نشست اعضای شورای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با اعلام این مطلب و با اشاره به روند اجرای طرحها و برنامههای فرهنگی استان، گفت: قبل از استقرار دولت نهم تنها در ۵ شهرستان تابعه استان اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فعال بود که این رقم به ۱۷ شهرستان در پایان چهار سال فعالیت دولت نهم ارتقا یافته است.
وی در ادامه به مشکل عدم نیروی انسانی و خالی بودن اکثر پستهایسازمانی در این اداره کل اشاره کرد و افزود: در حال حاضر ۱۶۴ پستسازمانی در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان وجود دارد که تنها ۷۸ پست با تصدی و ۷۷ پست همچنان بلاتصدی است. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی از فعال شدن شورای فرهنگی عمومی در تبریز و برخی شهرستانهای استان و تصویب برنامههای کلان فرهنگی و هنری در این شورا خبر داد و خاطرنشان کرد: سال گذشته بیش از ۸۰۰ برنامه فرهنگی و هنری در سطح استان اجرا شده و امسال نیز بیش از ۷۵۰ مورد برنامه پیشبینی شده است.وی در عین حال کمترین میزان شکایات و تخلفات را در ۴ سال گذشته مربوط به این اداره دانست و افزود: رعایت اعتدال و ایجاد فضای شفاف فرهنگی و هنری از شاخصههای فعالیتی این اداره در این مدت بوده است.وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این نشست بر لزوم نظارت به مطبوعات محلی و ایجاد زمینه برای فعالیت بیشتر آنان تاکید کرد و گفت: متولیان فرهنگی باید به توسعه فعالیت نشریات محلی و شهرستانی اهتمام ورزند و زمینه را برای نقدسازنده که عاملی برای پیشرفت جامعه است، فراهم کنند.وی فعال کردن شوراهای فرهنگ عمومی در شهرستانها را بسیار مهم دانست و عنوان کرد: در شناسایی فرهنگ عمومی یک جامعه باید به شناسایی تمام نهادهای تشکیل دهنده فرهنگ آن جامعه پرداخت و شاخصهای آن را مورد بررسی قرار داد.
محمد حسینی با اشاره به اینکه کار هنری نیازمند سعه صدر و صبر و حوصله است، ادامه داد: هنرمندان و اهالی فرهنگ و اندیشه از روحیهای لطیف و حساس برخوردارند و متولیان امور فرهنگی باید با ایجاد فضای صمیمی و شفاف به جذب حداکثری جوانان هنرمند و اهل فکر و اندیشه به سمت هنر متعهد و دینی بپردازند.
وی با اشاره به پیشینه درخشان تبریز و آذربایجان شرقی تاکید کرد: این پیشینه دستمایه خوبی برای فعالیتهای فرهنگی ملی و بینالمللی است.
براساس این گزارش، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خاتمه این نشست خواستار تمرکززدایی از مراکز استانها و برگزاری جشنوارههای استانی و ملی با توجه به ظرفیت و پتانسیل در شهرستانها شد.
ارسال نظر