چالش در توسعه فرودگاه پررفتوآمد خوزستان
لولههای نفت برای فرودگاه اهواز دردسرساز شد
شرکت ملی مناطق نفت خیز: به دلیل تلاقی چاههای نفت با مسیر توسعه فرودگاه اهواز، باید از توسعه جلوگیری شود دنیای اقتصاد - اهواز - کیوانه گرجی: بحث مطالعه برای توسعه فرودگاه اهواز و امکان سنجی و مطالعه برای ساخت فرودگاه جدید آن ازجمله مصوبات دور دوم سفر هیات دولت به استان خوزستان است، اما موضوعی که در این میان مطرح میشود بحث فنی توسعه فرودگاه و به تبع آن تلاقی آن با چاههای نفت و خطوط لولههای نفتی شرکت بهرهبرداری نفت و گاز کارون در این مسیر است که کار کارشناسی خاص خود را میطلبد. در این بین مسوولان شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب نیز بر این باورند که به جهت ایمنی کار باید از توسعه فرودگاه جلوگیری شود.
آنها از جابهجایی حدود ۲۷ تا ۲۸ رشته خطوط لوله موجود در این حریم سخن میگویند و نکته اینجا است که از آنجا که مخازن نفتی آسماری و بنگستان نیز در این حریم قرار دارند، سیاستگذاری تولید نفت از این مخازن نیز با شرکت مادر مناطق نفت خیز جنوب است.
سید عباس طباطبایی، معاون عمرانی استانداری خوزستان در جلسه جابهجایی فرودگاههای استان ضمن اشاره به اینکه از حدود ۱۰ ماه پیش تلاش برای ساماندهی بحث فرودگاههای استان به طور جدی در دستور کار استانداری و حوزه معاونت عمرانی قرار گرفته است، اظهار کرد: بحث توسعه فرودگاه قدیم اهواز و ساخت فرودگاه جدید آن از جمله مصوبات دور دوم سفر هیات دولت به استان است که بر اساس آن مقرر شد مطالعه برای توسعه فرودگاه اهواز و امکانسنجی و مطالعه ساخت فرودگاه جدید اهواز در دستور کار قرار گرفته و با توجه به نیاز شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب به فرودگاه فعلی، زمین آن در اختیار این شرکت قرار داده شود و نسبت به ساخت فرودگاه جدید نیز اقدامات لازم صورت گیرد.
وی با اشاره به اظهارات مسوولان شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب مبنی بر عدم امکان توسعه فرودگاه به لحاظ تلاقی با چاههای نفت موجود در این مسیر گفت: این ادعا جای تعجب است، چرا که از حدود ۹ ماه پیش که مشاور، طرح خود را ارائه داد، هیچ گونه بحثی در این زمینه صورت نگرفت و حال پس از گذشت این مدت با وجود تقبل هزینه دیوارکشی توسط این شرکت که قراردادهای آن نیز بسته شده، شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب مدعی چنین بحثی شده است.
معاون امور عمرانی استاندار خوزستان در ادامه با بیان اینکه با توجه به شواهد موجود مشخص است که در این مورد کار کارشناسی صورت نگرفته است، افزود: ضروری است مدیر کل امور فنی استانداری، مدیر کل فرودگاههای استان و مسوولان شرکت ملی مناطق نفت خیز در خصوص خرید فرودگاه قدیم و برنامه ریزی برای ساخت فرودگاه جدید و توسعه باندهای فرودگاه اهواز با یکدیکر مذاکره کرده
و به جمع بندی برسند.
طباطبایی اما در ادامه همچنان بر ضرورت توسعه فرودگاه تاکید و اذعان کرد: با توجه به اینکه خوزستان دومین استان به لحاظ تعداد پرواز و جابهجایی مسافر در کشور است و تعداد ۹۷۰هزار نفر مسافر طی ۸ ماه اخیر به وسیله خطوط هوایی استان جابهجا شده است، ضروری است که زمینه را برای توسعه فرودگاههای استان فراهم کنیم.
طباطبایی همچنین با بیان اینکه جلوگیری از توسعه فرودگاه اهواز به واقع به معنای جلوگیری از توسعه استان است، خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط استان و وجود منابع عظیمی که نقش بسیار حیاتی در توسعه کشور دارند تمام تلاش ما در جهت آن است که خود استان نیز از این منابع خودی منتفع شود و ضروری است که از نظر مسائل توسعهای اول استان را ببینیم، چرا که ما مسوول استان هستیم.
وی با اشاره به اینکه با بررسی و کار کارشناسی این موضوع قابل حل است، گفت: انتظار میرود در این موضوع تجدید نظر صورت گیرد و تعاملات ادامه پیدا کند.
شهردار کلان شهر اهواز نیز در این جلسه اظهار کرد: براساس جلسهای که در حدود ۹ ماه پیش توسط استاندار تشکیل شد و مشاور نیز گزارش طرح را ارائه داد، مقرر شد که دیوار فعلی فرودگاه به میزان ۲۰۰ متر عقبتر برود که به منظور اجرای آن نیز مسکن و شهرسازی مکلف شد زمینی را تعیین کرده و شهرداری نیز نسبت به تملک اراضی و جابهجایی آنها اقدامات لازم را انجام دهد.
محمد رضا شمسایی افزود: در حدود ۶ ماه است که قراردادی با یک شرکت منعقد کردیم و قرار شد تنها در مناطقی که واحدهای مسکونی وجود دارد قراردادی بسته نشود، این در حالی است که پس از گذشت ۹ ماه گویا باز به خانه اول باز گشتهایم.
وی خاطرنشان کرد: امروزه به آسانی میتوان به جای حفاری عمودی چاههای نفت حفاری مورب را جایگزین کرد و به نظر نمی رسد که تنها ۲۰۰ متر جابهجایی تاثیر نابهجایی را بر کار نفت از خود به جای گذارد و دیگر نتوانیم چاهی را در این منطقه حفر کنیم.
شهردار کلانشهر اهواز همچنین در ادامه به نیاز اساسی استان به ساخت و توسعه فرودگاه اشاره کرد و گفت: این موضوع باید نمود یک سیاست کلی را در استان به خود بگیرد، چرا که ما با مشکلات عدیدهای در این بخش مواجه هستیم.
وی افزود: باید به این نکته توجه کرد که خوزستان یک استان پر رفتوآمد است و با توجه به بحثهای نفت و پتروشیمی و بسیاری موارد دیگر از نظر اقتصادی نیز یک استان مهم به شمار میرود که جلوگیری از توسعه فرودگاه آن در واقع جلوگیری از توسعه استان است و با توجه به مخالفت شرکت ملی مناطق
نفت خیزجنوب، این شرکت در نهایت میتواند اعتبار لازم را برای ساخت یک فرودگاه جدید پرداخت کند تا ما خود فرودگاه را جابهجا کنیم.
مدیر کل فرودگاههای استان نیز در این جلسه گفت: طی جلسه کارشناسی که در فرودگاه برگزار شد و مشاور نیز طرح توسعه را بررسی کرد در ۷ مورد اعلام شد که با توجه به وجود چاههای نفت و خطوط لوله شرکت بهرهبرداری نفت وگاز کارون متحمل هزینههای بسیار خواهد شد و این در حالی است که انتظار تعامل بیشتری را از جانب این شرکت داشتیم، چرا که فرودگاه در اختیار استان و کارشناسان نفت نیز است.
سپاسی با اشاره به اینکه این طرح یک پروژه ملی است که توسعه آن به نفع تمام استان خواهد شد، تصریح کرد: نباید اجازه دهیم که تصمیمگیریها در این زمینه یک طرفه باشد.
وی خاطرنشان کرد: اگر وارد قضیه شویم و کار را شروع کنیم خواهیم دید که هیچ گونه مشکلی در منطقه ایجاد نخواهد شد و این امر توجه ویژه شرکت بهرهبرداری نفت و گاز کارون را نیز میطلبد.
معاون مدیر مهندسی و ساختمان شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب نیز با بیان اینکه بحث فرودگاه را از نفت جدا نمیدانیم، اظهار کرد: چاههای نفت موجود در فرودگاه تلاقی یک بحث فنی را مطرح میکند که نیازمند کار کارشناسی است، چرا که هر گونه توسعهای که از جانب فرودگاه مطرح میشود، در نهایت با خطوط لوله و چاههای نفت تلاقی پیدا میکند.
نصرالله ناجی با بیان اینکه به منظور ایمنی کار موظف هستیم که اطلاعات مربوط به این موضوع را بیان کنیم، گفت: بحث توسعه فرودگاه تنها بر مبنای طرح ارائه شده است و ما نیز خاطرنشان کردیم که باید در این زمینه یک جلسه کارشناسی برگزار شود.
ارسال نظر