30 مغازه 6‌میلیارد‌ریال خسارت گرفتند

جریان‌هایی در کار است تا مانع ثبت جهانی بازار تبریز در فهرست آثار تاریخی یونسکو شوند

تبریز - علی نیک‌رفتار: ۶‌میلیارد‌ریال خسارت به واحدهای تجاری خسارت دیده از حریق بزرگ بازار تبریز پرداخت شد.

بر اساس این گزارش، در پی آتش‌سوزی در بازار بزرگ تبریز که در آن ۱۲۰ واحد تجاری دچار خسارت مالی شدند، مجتمع امور بیمه‌ای استان آذربایجان شرقی اعلام کرد که شرکت بیمه ایران ( تبریز) خسارت ۳۰ واحد تجاری که دارای پوشش بیمه‌نامه آتش‌سوزی بودند را به مبلغ ۶‌میلیارد‌ریال در مدت زمان کمتر از ۲۴ساعت پرداخت و تسویه کرد.

تجلیل از آتش‌نشانان

این در حالی است که به گزارش روابط عمومی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی تبریز آتش‌پاد کاردوست، مدیرعامل این سازمان گفت: از مجموع ۱۲۰ مغازه و انبار آتش‌گرفته در این حریق، تنها ۲۸ مغازه بیمه بوده‌اند.وی در مراسم تجلیل شورای شهر تبریز از آتش‌نشانان شرکت‌کننده در عملیات اطفای حریق بزرگ بازار تبریز عدم اتخاذ تدابیر ایمنی و حفاظتی در بازار را دلیل افزایش خسارت‌های وارده اعلام کرد.

برخی می‌خواهند مانع ثبت جهانی بازار تبریز شوند

عضو شورای اسلامی شهر تبریز نیز در این مراسم گفت: جریان‌هایی در کار است تا مانع ثبت جهانی بازار تبریز در فهرست آثار تاریخی یونسکو شوند.وی با انتقاد شدید از برخی‌ رسانه‌ها، نحوه پوشش خبری حریق بازار تاریخی تبریز را مغرضانه توصیف کرد و افزود: جریان‌هایی در کار است تا مانع ثبت جهانی بازار تبریز در فهرست آثار تاریخی یونسکو شوند. خاماچی با نشان دادن صفحه نخست یکی از روزنامه‌های چاپ تهران اظهار کرد: در حالی که تنها آتش‌سوزی در بخش کوچکی از بافت بازار صورت گرفته، اما برخی از روزنامه‌ها با تیتر درشت اعلام کردند که «بازار تبریز خاکستر شد». وی با ابراز گلایه شدید اظهار کرد: در حالی که قسمت اصلی بازار تبریز شامل بازار امیر، بازار مظفریه و... در سایه تلاش و ایثار آتش‌نشانان از گزند حریق نجات یافتند، بی‌انصافی است که در آستانه ثبت جهانی این اثر تاریخی، با دست خویش هویت تبریز را زیر سوال ببریم.

بازار خاکستر می‌شد اگر....

در این مراسم علیرضا نوین، شهردار تبریز نیز با بیان اینکه تنها حدود یک‌درصد از مجموعه بازار در این حادثه آسیب دیده است، گفت: اگر تلاش و از جان گذشتگی آتش‌نشانان نبود کل بازار خاکستر می‌شد.وی در ادامه از تدوین و ابلاغ طرح جامع ایمن‌سازی بازار در سال‌های قبل از سوی شهرداری تبریز با هدف تامین زیرساخت‌های ایمنی این مجموعه خبر داد و اظهار کرد: با وجود تدوین و ابلاغ این طرح و هشدارهای لازم در این خصوص متاسفانه همکاری‌های لازم از سوی خود بازاریان در خصوص تامین این زیرساخت‌ها و نصب کپسول‌های آتش نشانی صورت نگرفته است. شهردار تبریز با تاکید بر ضرورت تامین زیرساخت‌های ایمنی بازار، تحقق این هدف را منوط به همکاری مستقیم شورای اصناف و خود بازاریان دانست و خاطرنشان کرد: نصب تجهیزات و امکانات ایمنی آتش‌نشانی در بازار، آزادسازی معابر داخلی بازار به منظور امداد‌رسانی سریع در مواقع بروز حادثه، استقرار و برقراری بیمه‌های حوادث، پرهیز از مدیریت‌های چندگانه در پیگیری مسائل بازار تبریز تلاش برای بهبود وضعیت مدیریت این مجموعه، حذف موانع و سد معبرهای موجود در داخل سراها و تیمچه‌ها، فرهنگ‌سازی عمومی، توجه به امر آموزش و جلب مشارکت و همکاری خود بازاریان از ضرورت‌های لازم برای تحقق کامل اهداف طرح ایمن‌سازی بازار تبریز است.

مرمت هر چه زودتر انجام شود

در عین حال نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌شرقی و امام جمعه تبریز با اشاره به آتش‌سوزی در بازار بزرگ تبریز، گفت: میراث فرهنگی و گردشگری باید بدون فوت وقت مرمت و بازسازی بخش سوخته شده بازار را شروع کند.

آیت‌الله محسن مجتهد شبستری، با اشاره به دیدار خود با سرپرست مرکز امور مناطق آزاد کشور و معاون رییس‌جمهور گفت: در این جلسه که شهردار تبریز و فرماندار این شهرستان هم حضور داشتند بر مرمت و بازسازی فوری قسمت سوخته شده بازار تاکید شد که امید است با کوشش مسوولان و با همکاری خود بازاریان هر چه زودتر بازسازی انجام گیرد.وی آتش‌سوزی بخشی از بازار تبریز را حادثه تلخ و ناگواری دانست و گفت: متاسفانه در این حادثه ۱۲۰ باب مغازه آسیب کلی دیدند که مسوولان باید برای جبران خسارت وارده به صاحبان مغازه کمک کنند.