اهواز - کیوانه گرجی: با تلاش و برنامه‌ریزی و محاسبه نحوه تعمیر چاه شماره ۱۶۹ گچساران توسط کارشناسان اداره مهندسی عملیات مخازن، تولید نفت از لایه‌های عمیق میدان گچساران که تاکنون به تولید نیامده بودند، محقق شد. چاه شماره ۱۶۹ گچساران به دلیل مشکلات متعدد در تولید، از سال ۱۳۷۶ در فواصل و لایه‌های بالایی، به‌صورت تناوبی تولید داشته یا در بیشتر مواقع بسته بوده است که در برنامه تعمیر قرار گرفت. بر اساس این گزارش، با توجه به وضعیت خاص میدان و ابهامات زیاد سنگ مخزن و عدم شناخت لایه‌های عمیق پایینی میدان و همچنین مشکل تولید آب و نمک از چاه‌های مجاور، همواره تعمیق چاه با ریسک بسیار بالایی برخوردار بوده است.

با این وجود، با محاسبات صورت گرفته و تجزیه و تحلیل و آنالیز رفتار و عملکرد مخزن پس از جمع‌بندی اطلاعات، طراحی و برنامه‌ریزی تعمیر چاه به صورت انحرافی توسط کارشناسان اداره مهندسی عملیات مخازن صورت گرفت.

در این تعمیر، چاه تا حدود ۴۰۰ متر در زیر لایه‌های نفتی کنونی به صورت انحرافی حفاری و پس از اخذ اطلاعات حیاتی از قبیل نمودارهای پتروفیزیکی و اطلاعات فشار و سیال مخزن، چاه تکمیل و با دبی یک‌هزار بشکه در روز به مدار تولید آمد.

اهمیت این موفقیت در تولید نفت از حدود ۳۳۰ متر پایین‌تر از چاه‌های نفتی کنونی این بخش از میدان است. چاه‌های کنونی این بخش تا حدود یک‌هزار و ۹۰۰ متر زیر سطح دریا حفاری شده‌اند. لیکن چاه ۱۶۹ گچساران تا ۳۳۰ متر پایین‌تر و تا عمق ۲‌هزار و ۲۳۰ متر زیر سطح دریا تعمیق و به تولید آمده است. این موفقیت علاوه بر آگاهی از لایه‌های ناشناخته و عمیق مخزن گچساران، سبب رفع مشکل چاه و استمرار در تولید شده است.