جمع‌آوری 3هزار انشعاب غیرمجاز آب در مشهد

مشهد- زهره الوندی: ۳‌هزار انشعاب غیرمجاز آب تا پایان سال جاری در مشهد جمع‌آوری می‌شوند. مدیر امور مشترکین خاص شرکت آب و فاضلاب مشهد در این خصوص گفت: در حال حاضر ۳‌هزار انشعاب غیرمجاز در مشهد وجود دارد که نسبت به سال ۸۶ که این انشعابات بیش از ۲۱‌هزار مورد بود، کاهش قابل‌توجهی را داشته است. مهندس مهدی اخباری با بیان اینکه انشعابات غیرمجاز تا پایان سال جمع‌آوری می‌شود، گفت: طرح جمع آوری انشعابات غیرمجاز که مشهد ارائه‌کننده آن بود، تا پایان امسال در سراسر کشور اجرایی خواهد شد.

وی با بیان اینکه مشترکان غیرمجاز در سال حدود ۷۵۰‌هزار متر مربع آب در مشهد مصرف می‌کنند، گفت: این انشعابات غیرمجاز در سال بیش از ۱۱۷‌میلیون‌تومان خسارت به تاسیسات شرکت وارد می‌کند.

وی همچنین با اشاره به اینکه انشعابات غیرمجاز اغلب در حاشیه شهر مشهد و منطقه دو وجود دارد، گفت: انشعابات غیرمجاز از سکونتگاه‌های غیررسمی به وجود می‌آید.

وی همچنین گفت: تعداد ۲۵۰ باغ ویلا نیز در مناطق ناظریه و کاهو که به خطوط اصلی آب تجاوز کرده بودند، انشعاب آنان قطع و با آنها برخورد قانونی صورت گرفت.

وی ادامه داد: سامان‌دهی انشعابات غیرمجاز به منظور کاهش‌درصد آب به حساب نیامده و جذب درآمدهای سرمایه‌ای و جاری طبق یک برنامه‌ریزی منسجم در حال انجام است.

اخباری انشعابات غیرمجاز را به عنوان مهم‌ترین جنبه غیرفیزیکی هدررفت آب دانست و تاکید کرد: ایجاد عدم تعادل فشار در شبکه توزیع به علت غیربرنامه‌ای بودن انشعابات، احتمال نشت آلاینده‌ها به شبکه در هنگام کاهش فشار شبکه، احتمال ایجاد آلودگی در شبکه هنگام اتصال به شبکه، استفاده بیش از حد استاندارد یا حد نیاز از آب به علت عدم اندازه‌گیری، عدم پرداخت آب بها، تشدید نشت از این انشعابات (به علت اینکه معمولا از اتصالات و لوله‌های غیراستاندارد استفاده می‌شود) و نصب غیراصولی آن از جمله مشکلاتی است که انشعابات غیرمجاز به‌وجود می‌آورند.

وی تصریح کرد: در واقع کسانی که از طریق انشعابات غیرمجاز به شبکه وصل می‌شوند، علاوه بر نپرداختن هزینه خدمات خود و با تجاوز به حقوق دیگر مشترکان، شبکه را در معرض خطر آلودگی قرار می‌دهند.

وی همچنین هدف‌گذاری کاهش آب به حساب نیامده در کشور از ۳۰‌درصد به حدود ۱۸‌درصد تا افق ۱۴۰۰ را امری منطقی دانست و افزود: بنابراین با ایجاد ساختار اجرایی مناسب و تدوین جامع و علمی آن که با استفاده از تجربیات مغتنم به دست آمده است، باید در جهت کاهش این رقم تلاش شود.

اخباری در پایان اظهار کرد: اقدامات انجام‌شده در زمینه مدیریت مصرف در مشهد شامل نصب قطعات‌ کاهنده، شیرآلات استاندارد در مراکز پرمصرف و نصب در مراکز عمومی و دولتی به خصوص در مدارس و مراکز آموزشی بوده است که با تداوم این اقدامات می‌توان سالانه یک‌درصد از میزان آب به حساب نیامده را کاهش داد.