اهواز - خبرنگار دنیای‌اقتصاد: اولین دستگاه اسکید سیمان‌زنی دریایی آرسی‌ام توسط شرکت پرشیا پترو پام و به سفارش شرکت ملی حفاری ایران افتتاح شد.

در مراسم افتتاح این دستگاه‌، مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران با بیان اینکه هدف گذاری اصلی مدیریت شرکت بر مبنای بومی‌ کردن کارآفرینی و ایجاد شغل توسط نیرو‌های داخلی و تقویت کردن باورها و توانایی افراد بومی‌است، اظهار کرد: ساخت دستگاه اسکید سیمان‌زنی دریایی که قابلیت تزریق سیمان در چاه‌های خشکی و دریایی را دارا است از فناوری‌های ارزشمندی است که با همت متخصصان داخلی در مدت یک سال به بهره‌برداری رسید.

بهمنی با اشاره به اینکه دستگاه سیمان‌زنی غالبا برای انجام عملیات سیمانکاری جداره چاه استفاده می‌شود، گفت: این دستگاه در عملیات حفاری دکل‌های خشکی و دریایی کاربرد وسیعی دارد و یکی از ابزار‌های مهم و اساسی واحد‌های خدمات فنی است که بدون داشتن آن بسیاری از مراحل عملیاتی دستگاه‌های حفاری قابل انجام نیست.

وی افزود: این دستگاه مرکب از انواع سیستم‌های مکانیک‌، هیدرولیک ونیو ماتیک است که به سیستم پیشرفته ابزار دقیق وسیستم ایمنی فشار مرکب و سیستم جمع‌آوری مواد روانکاوی مجدد در جهت حفظ محیط زیست مجهز است.

این مقام مسوول با بیان اینکه نمونه خارجی این دستگاه در حدود ۲‌میلیارد تومان قیمت دارد، افزود: متخصصان داخلی توانستند با تجربه ۵۰ ساله ساخت این نمونه را یک ساله اجرا کنند و دستگاه را با اعتبار یک‌میلیارد و ۲۰۰‌میلیون تومان به بهره‌برداری برسانند که بیش از ۴۵‌درصد صرفه اقتصادی به جای گذاشته است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه هدف رسیدن به مرز بومی‌کردن تمامی ‌تجهیزات صنعتی و حفاری است، گفت: از مرز ساخت ۶‌هزار قطعه از تجهیزات حفاری در داخل گذشتیم و به بومی ‌کردن ساخت دکل در داخل کشور رسیدیم و در بخش اسکید هم اقدامات بسیار خوبی صورت گرفت تا در نهایت خروجی آن به ساخت دستگاه اسکید سیمان‌زنی دریایی آر‌سی‌ام منتهی شد.

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران همچنین با اشاره به ایجاد ۳۰‌هزار شغل مستقیم و ۲۰‌هزار شغل غیر مستقیم توسط این شرکت تصریح کرد: باید از بخش‌های خصوصی که مستقیما به دنبال کارآفرینی هستند حمایت کنیم؛ چرا که در لوای این موارد است که می‌توانیم بسیاری از مشکلات‌مان را رفع کنیم و به بومی ‌کردن ساخت تجهیزات پیشرفته برسیم.

وی با طرح این پرسش که چرا باید در کشوری که به عنوان دومین تولید‌کننده گاز و سومین تولید‌کننده نفت جهان است، بیکاری از بزرگترین معضلات جامعه باشد، افزود: اکنون زمان کار‌آفرینی و ایجاد اشتغال است و امروز می‌توان قدرت برتر منطقه بود.

بهمنی ادامه داد: شرکتی که تا ۳۰ سال پیش صد‌درصد وابسته به غرب بود امروز حرف اول منطقه را در حفاری می‌زند و به رغم تمام تحریم‌ها و تهدید‌ها پا به پا و گاه حتی بالاتر از شرکت‌های قدر غرب در صحنه قدرت‌نمایی می‌کند.

بهمنی با تاکید بر اینکه باید در جهت فرا مرزی کردن تعاملات و ارتباطات گام برداریم، خاطرنشان کرد: باید بتوانیم فرامرزی فکر کنیم و فرامرزی نیز عمل کنیم. ایران به مثابه قاره‌ای است که تمام زیر ساخت‌ها و بستر‌های مناسب پیشرفت و بالندگی را در خود جای داده است، باید از تک روی خارج شویم و به مجموعه برسیم و از تمام پتانسیل‌ها و توان درون و برون‌سازمان‌ها به نحو احسن استفاده کنیم. باید‌سازمان‌ها نیز با هم هماهنگ شوند و در تعامل با کشور‌های همسایه ارتباط‌مان را گسترده تر کنیم.