با ایجاد ۵هزار فرصت شغلی
۲۵ طرح بزرگ صنعتی در قم اجرا میشود
- با رفع موانع صنعتی حرکت سریع قم در مسیر تحول صنعتی آغاز شد
- همزمان با هفته صنعتومعدن ۴۱ طرح صنعتی در قم راهاندازی شد
- با رفع موانع صنعتی حرکت سریع قم در مسیر تحول صنعتی آغاز شد گروه استانها - معاون برنامهریزی و توسعه فناوری سازمان صنایعومعادن استان قم از ساخت۲۵ طرح بزرگ صنعتی در قم با ایجاد پنجهزار فرصت شغلی خبر داد.
محمود سیجانی در مراسمی به مناسبت روز صنعتومعدن افزود: با آغاز به کار این طرحها در مجموع برای پنجهزار و ۳۳ نفر اشتغال ایجاد میشود. وی گفت: در کل برای ساخت این طرحها ۶هزار و ۹۷۸میلیارد ریال هزینه شده است.
سیجانی در ادامه با اشاره به وضع موجود واحدها و طرحهای صنعتی استان قم گفت: تعداد ۴۸ واحد از واحدهای صنعتی استان قم ظرفیت اشتغال بیش از ۱۰۰ نفر را دارند که مجموع اشتغال ایجاد شده در این واحدهای صنعتی ۱۰هزار و ۱۵۱ نفر تا پایان اردیبهشتماه بوده است. معاون برنامهریزی و توسعه فناوری سازمان صنایعومعادن استان قم تاکید کرد: به منظور طرح بهروزرسانی آمار واحدهای فعال، پروانه ۵۶۱واحد غیرفعال ابطال شده و از سیستم اطلاعات سازمان خارج شده است.
سیجانی در ادامه به تعداد صدور پروانههای فنی و مهندسی استان اشاره و اظهار کرد: تاکنون ۳۲جواز فنی و مهندسی در بخشهای ماشینآلات و تجهیزات، مدیریت و بهبود کیفیت، بازیافت، کانیهای غیرفلزی، اکتشافات معدنی و ایجاد و طراحی صنعتی صادر شده است. وی همچنین از صدور شش پروانه فنی و مهندسی در زمینههای تخصصی مدیریت و بهبود کیفیت، کانیهای غیرفلزی و ماشینآلات و تجهیزات خبر داد.
معاون برنامهریزی و توسعه فناوری سازمان صنایعومعادن استان قم صدور ۲۷ گواهی تحقیق و توسعه واحدهای صنایع نساجی، فلزی، غذایی، بهداشتی، خودرو، لوازم خانگی، لاستیک و پلاستیک و رنگ و صدور ۴ پروانه فنی و مهندسی در زمینههای تخصصی چسب و رزین، نساجی و خودرو را از دیگر اقدامات صورت گرفته در این سازمان عنوان کرد.
معاون برنامهریزی و توسعه فناوری سازمان صنایعومعادن استان قم در ادامه با اشاره به آمار مجوزهای صادره ابراز داشت: در سال گذشته به علت سیاست انقباضی بانکها و صدور جواز تاسیس با اولویت طرح، شاهد کاهش صدور جواز تاسیس بودیم که در این سال مجوز ۳۹۵ طرح صنعتی صادر شده است.
وی افزود: با صدور این تعداد مجوز با صرف اعتباری بالغبر ۱۱هزار و ۸۶۹میلیارد ریال ۱۲هزار و ۳۳۵ فرصت شغلی برای استان ایجاد میشود.
سیجانی تاکید کرد: بیشترین تعداد مجوز صادرشده مربوط به سال ۸۵ با تعداد هزار و ۴۱ طرح است که ۳۶هزار و ۵۸۴ فرصت شغلی را ایجاد کرده است. وی در ادامه تعداد طرحهای به بهرهبرداری رسیده را مورد تاکید قرار داد و عنوان کرد: در سال گذشته ۱۹۵ طرح با سرمایهای بالغبر هزار و ۶۴۴میلیارد ریال به بهرهبرداری رسید که سههزار و ۸۷۱ فرصت شغلی ایجاد کرد.
حرکت در مسیر تحول صنعتی
رییس سازمان صنایعومعادن استان قم نیز در این مراسم با بیان اینکه دولت نهم موانع توسعه صنعتی قم را برطرف کرد، گفت: قم در مسیر توسعه صنعتی از جهش خوبی برخوردار است.
غلامحسین احدی در ادامه با اشاره به ظرفیتهای بالای استان قم در بخش صنعتومعدن گفت: خوشبختانه با سفر هیات دولت به قم برخی از موانع بزرگ در سرمایهگذاری در استان از میان برداشته و سعی شد تا انگیزههای بیشتری برای سرمایه گذاران به وجود آید.
وی همچنین از فعالیت دوهزار واحد صنعتی در قم خبر داد و گفت: در برخی از تولیدات صنعتی مانند تولید کفش پلاستیکی و دمپایی، استان قم سرآمد استانهای دیگر است که در این زمینه قابلیت بالای صادرات نیز وجود دارد که بایستی بر روی آن سرمایهگذاری بیشتری صورت گیرد.
وی صنایع چوب، شیمیایی، پلاستیک، ریختهگری فلزات، تولید موتور سیکلت، تولید سی دی و دی وی دی و...را از دیگر صنایع مطرح قم در کشور عنوان و اظهار کرد: بهرغم مشکلات و رکود صنایع در سطح بینالمللی، بیشتر صنایع استان قم فعال است و بهرغم محدودیتهای مالی و بحثهای انقباضی بانکی، خللی قابلتوجه در صنعت قم به وجود نیامده است.
احدی با اشاره به ارتقای سه رتبهای قم در کشور در بخش صنعتومعدن طی ۱۰ سال گذشته خاطرنشان کرد: طی این مدت صنعتومعدن قم از توسعه مناسبی برخوردار بوده است؛ این در حالی است که تمام استانهای کشور در تلاشند که رتبه خود را در این زمینه ارتقا بخشند.
وی با بیان اینکه هماکنون مسیرتوسعه صنعتی قم از جهش خوبی برخوردار بوده، برنامه ریزی برای ایجاد بیش ازچهارهزار هکتارشهرک صنعتی در قم را مورد توجه قرار داد و گفت: ایجاد این شهرک میتواند در افق ۱۴۰۴ صنعت خوب و پررونقی را برای استان قم به همراه داشته باشد.
رییس سازمان صنایعومعادن استان قم، ایجادهزار و ۶۰۰ هکتار شهرک صنعتی، اختصاص ۶هزار میلیارد سرمایهگذاری در قالب طرح آمایش صنعتی و هزار و ۶۰۰میلیارد ریال سرمایهگذاری در واحدهای بهرهبرداری در سال ۸۷ را از جمله دستاوردهای قم در عرصه صنعت نام برد و اظهار امیدواری کرد: امیدواریم بتوانیم با بهرهگیری مناسب از توانمندیها و ظرفیتهای استان در راستای توسعه صنعت، جذب سرمایهگذاری، ایجاد اشتغال پایدار و شکوفایی اقتصادی استان گامبرداریم.
افتتاح ۴۱ طرح صنعتی
بر اساس این گزارش، همزمان با هفته صنعتومعدن، ۴۱ طرح صنعتی با حضور معاون وزیر صنایعومعادن در قم به بهرهبرداری رسید.
احدی در حاشیه افتتاح همزمان این طرحها گفت: این واحدهای صنعتی با اعتباری بالغبر ۲۰۰میلیاردریال و با اشتغالزایی ۶۶۷ نفر شروع به کار میکنند. وی مهمترین صنایع مورد بهرهبرداری را محصولات لاستیک و پلاستیک، محصولات کانی غیر فلزی، محصولات فلزی فابریکی، ساخت مواد و محصولات شیمیایی و ساخت منسوجات عنوان کرد و افزود: تولیدات برخی از این کارخانجات برای نخستین بار در کشور به بهرهبرداری رسیده است.
کمبود نقدینگی نداریم
مدیرعامل بانک صنعتومعدن در مراسم بهرهبرداری از این طرحها با بیان اینکه محدودیتی به نام کمبود منابع و نقدینگی نداریم، تاکید کرد: قطعا از واحدهای صنعتی که مدارک لازم را ارائه دهند، حمایت خواهیم کرد.
محمدرضا پیشرو با بیان اینکه ما همه منابع و نقدینگی و توان را در بخش صنعتومعدن گذاشتیم، خاطرنشان کرد: برای نخستین بار در طول سال گذشته ارائه تسهیلات حتی به یک طرح غیر صنعتی نداشتیم و تمام توان خود را در خدمت به بخش صنعت کشور به کار بستهایم. وی گفت: استان قم به واسطه موقعیت مکانی، علاوهبر بعد ارزشی و معنوی پتانسیل بالایی برای رشد و توسعه به ویژه در بخش صنعتومعدن دارد.
واحد تولید گلیسیرین دارویی
نخستین واحد تولید گلیسیرین دارویی از جمله طرحهایی است که با حضور معاون وزیر صنایعومعادن در قم افتتاح شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان صنایعومعادن استان قم، مدیرعامل شرکت شیمی گستر نیما در مراسم بهرهبرداری از این واحد گفت: این واحد صنعتی در طول ۶ ماه با اعتباری بالغبر ۲۵میلیاردریال آماده بهرهبرداری شده است.
امیر سوری با بیان اینکه گلیسیرین دارویی در کشور صددرصد وارداتی است، خاطرنشان کرد: سالانه ۶هزار تن گلیسیرین برای مصارف دارویی به کشور وارد میشود که سال گذشته در این خصوص حدود ۲۵میلیون دلار ارز از کشور خارج شد.
وی با بیان اینکه این واحد صنعتی با ظرفیت تولید ۶هزار و ۵۰۰ تن گلیسیرین دارویی راهاندازی شده است، اظهار کرد: برنامه ما افزایش سطح تولید سالانه تا ۱۲هزار تن است.
کارخانه تولید اسید چرب
نخستین کارخانه تولید اسید چرب و گلیسیرین ساخت ایران نیز از دیگر طرحهایی است که در قم افتتاح شد.
مدیرعامل شرکت آلی شیمی و طراح این کارخانه گفت: این مواد پیش از این نیز در ایران مورد استفاده برخی از کارخانجات قرار میگرفت که از خارج از کشور وارد میشد.
زهیر مهدوی توان تولید این کارخانه را روزانه ۲۰تن گلیسیرین و ۵۰ تن اسید چرب عنوان کرد و گفت: تولیدات این مواد مصارف بهداشتی، صنعتی و نظامی دارد.وی خاطرنشان کرد: این کارخانه در حدود ۲ سال و با ۵۰میلیارد ریال هزینه به مرحله بهرهبرداری رسیده است.
ارسال نظر