کسری ۱۳۰میلیون متر مکعبی مخازن آب خراسان جنوبی
بیرجند - خبرنگار دنیایاقتصاد: معاون حفاظت و بهرهبرداری آب منطقهای خراسان جنوبی با اشاره به نبودن رودخانه دائمی در سطح این استان یادآور شد: برای تامین مصارف استان در همه سطوح از آبهای زیرزمینی برداشت میشود که سالانه ۱۳۰میلیون متر مکعب کسری مخزن در مخازن آب استان وجود دارد. وی به عمده مصرف آب در بخش کشاورزی اشاره کرد و افزود: برای حفاظت و نگهداری از منابع آب زیرزمینی باید در نحوه کشت محصولات کشاورزی و نوع محصولات کشاورزی اصلاحاتی صورت گیرد. حسین نعمتنژاد با بیان اینکه یکمیلیارد و ۳۰۰میلیون متر مکعب مجموع آب تجدید شونده استان طی سال است، تصریح کرد: از این میزان ۸۰۰هزار مترمکعب آب زیرزمینی و ۵۰۰هزار متر مکعب آب سطحی است. وی به ۸هزار و ۲۶۰ منبع آبی در استان اشاره کرد و افزود: از این میزان ۲هزار و ۷۴۷ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق، یک هزار و ۳۳۹ دهانه چشمه و ۴هزار و ۱۷۴ رشته قنات دایر و بایر است.
وی حجم آب مصرفی در مصارف کشاورزی و دامداری استان را ۹۹۸میلیون متر مکعب، در آب شرب شهری و روستایی ۶۷میلیون متر مکعب و در صنعت ۱۲میلیون متر مکعب اعلام کرد.
معاون حفاظت و بهرهبرداری آب منطقهای خراسان جنوبی گفت: به این ترتیب در خراسان جنوبی ۹۲درصد آب در بخش کشاورزی و دامداری، شش درصد در بخش آب شرب شهری و روستایی و کمتر از ۵/۱درصد در بخش صنعت مصرف میشود. نعمتنژاد در خصوص میزان ذخیره سدهای استان نیز اظهار کرد: در حال حاضر سه سد قابل استفاده است که در سد حاجیآباد قاین ۱۸/۴میلیون لیتر، سد پارسا سرایان ۳میلیون و سد برون فردوس یک میلیون متر مکعب قابلیت آبگیری دارند.
وی افزود: هماکنون در سد قاین ۵/۳میلیون متر مکعب و در سد برون فردوس ۵۰۰هزار متر مکعب آب ذخیره شده است. معاون حفاظت و بهرهبرداری آب منطقهای خراسان جنوبی اضافه کرد: البته سهسد در دست ساخت داریم که ظرفیت آبگیری آنها ۵۰میلیون مترمکعب است.
ارسال نظر