دورنمای مسیر تحول صنعتی در استان قم

گروه استان‌ها - رییس سازمان صنایع و معادن استان قم موقعیت کنونی صنعت استان را در شان قم ندانست و گفت: عزم آن داریم تا جزو ۱۰ استان اول کشور در زمینه توسعه‌یافتگی صنعتی قرار بگیریم.

به گزارش روابط‌عمومی سازمان صنایع و معادن استان قم، غلامحسین احدی در همایش «قم در مسیر تحول صنعتی» که در سازمان ملی جوانان قم برگزار شد، با اعلام این مطلب و با بیان اینکه استان قم با قابلیت‌های متعدد و متنوع، زمینه پیشرفت همه جانبه را داراست، به توانمندی‌های استان قم در بخش صنعت و معدن اشاره کرد و افزود: بدون تردید، توسعه فعالیت‌های موجود در بخش‌های مختلف اقتصادی در سایه شکوفایی بخش صنعت رخ خواهد داد. احدی استفاده بهینه از توانمندی‌ها، منابع انسانی جوان و مستعد، هموار نمودن مسیر رشد و ترقی صنعت و فعال کردن بخش خصوصی، جذب سرمایه‌های خارجی و حمایت و کنترل آن، ایجاد اشتغال پایدار با به کاری‌گیری علم و فناوری در صنعت و حمایت از بخش خصوصی، تولید محصول با کیفیت و رقابت‌پذیر با نمونه‌های خارجی را از جمله اهداف بخش صنعت و معدن در چشم‌انداز ۲۰ساله استان قم عنوان کرد.

وی در ادامه به دستاوردهای قم در بخش صنعت اشاره کرد و گفت: سطح شهرک‌های صنعتی استان در سال ۸۳ تنها ۷۰۰ هکتار بوده است که این میزان امروز به بیش از ۱۶۰۰ هکتار افزایش یافته است.

رییس سازمان صنایع و معادن استان قم افزود: حجم عملیاتی چهارهزار هکتار برای ایجاد شهرک‌های جدید و توسعه شهرک‌های موجود کار کمی نیست که برای نیل به این مهم، مجوزهای لازم نیز اخذ شده و عملیات اجرایی اغلب آنها آغاز شده است.

وی اجرای طرح آمایش صنعتی و معدنی را موجب کاهش فاصله توسعه‌یافتگی استان‌ها دانست و ابراز کرد: شش‌هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری از مسیر این طرح به استان قم اختصاص یافته که تاکنون ۳۶ طرح متقاضی سرمایه‌گذاری در قالب طرح‌های ایجادی و نیمه تمام مراحل دریافت تسهیلات آنها در حال پیگیری است.

هدایت سرمایه‌های صنعتی به قم

احمد قلعه‌بانی، رییس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران نیز در این همایش گفت: قم از فرصت‌های خوبی برای سرمایه‌گذاری در بخش صنعت برخوردار است و سرمایه‌های صنعتی باید به این استان سوق داده شود.

وی با اشاره به مزیت‌های شهر و استان قم در بعد سرمایه‌گذاری تاکید کرد: سرعت صنعتی شدن استان قم به دلیل واقع شدن در مرکز کشور باید افزایش یابد.

وی تاکید کرد: استان قم دارای مزیت‌های فراوانی برای سرمایه‌گذاری است و باید زمینه‌هایی فراهم شود که سرمایه‌گذاران به این استان سوق داده شوند.

قلعه‌بانی در ادامه با اشاره به اقدامات و برنامه‌های این سازمان از اجرای ۱۳۰طرح در نقاط مختلف کشور از سوی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران خبر داد.

ضرورت تغییر شیوه‌ تامین منابع مالی

محمدرضا پیشرو، مدیرعامل بانک صنعت و معدن نیز گفت: منابع مالی یکی از مولفه‌های مهم برای راه‌اندازی واحدهای تولیدی و صنعتی است، ولی نباید همه چیز را وابسته به این مولفه بدانیم.

وی با اشاره به وضعیت سرمایه‌گذاری در بخش صنعت و معدن در کشور اظهار کرد: در کشور ما تصور بر این است مهم‌ترین موضوع در خصوص راه‌اندازی کارهای صنعتی کاملا به منابع مالی وابسته است و همه در این زمینه نگاه خود را متوجه تسهیلات بانکی می‌کنند.

وی با اشاره به دیگر راه‌های تامین منابع مالی برای ایجاد و راه‌اندازی طرح‌های صنعتی گفت: منابع مالی یکی از مولفه‌های مهم برای راه‌اندازی واحدهای تولیدی و صنعتی است، ولی نباید همه چیز را وابسته به این مولفه بدانیم.

وی بر ضرورت تغییر سیستم‌ در تامین منابع مالی مورد نیاز در بخش صنعت و کاهش وابستگی به بانک‌ها در این زمینه تاکید و بیان کرد: در بانک ظرفیت ما به میزان سپرده‌گذاری مردم وابسته است و وقتی تسهیلات اعطایی نیز به بانک بازگردانده نشود،‌ میزان توان پرداخت تسهیلات پایین می‌آید.

لزوم ایجاد شهرک‌های جدید صنعتی

در ادامه همایش استاندار قم نیز با ابراز خرسندی از وضعیت توسعه صنایع در استان قم گفت: استان قم از نظر پشتوانه‌های صنعتی در وضعیت بسیار خوبی قرار داد.

محمد ناظمی‌اردکانی با اشاره به وضعیت توسعه صنعت در استان قم گفت: در سال‌های اخیر شاهد این بودیم که شهرک‌های صنعتی استان قم توسعه بسیار زیادی یافته و شهرک‌های جدید دیگری نیز در حال ساخت است و شهرک‌هایی که در گذشته ساخته شده بود نیز در وضعیت مطلوبی قرار داشته و زیرساخت‌های مورد نیاز آن تامین شده است.

استاندار قم زیرساخت‌های فیزیکی، پشتوانه‌های مالی و نرم‌افزاری را از پارامترهای مورد نیاز برای پیمودن مسیر توسعه صنعتی عنوان کرد و گفت: در شرایط کنونی در استان قم در این زمینه در وضعیت بسیار خوبی قرار داریم و امیدواریم که شاهد رونق روزافزون بخش صنعت در قم باشیم.

وی تعداد واحدهای صنعتی فعال در استان قم را حدود دو هزار واحد عنوان کرد و گفت: از این میزان واحد فعال صنعتی فقط دو واحد دارای مشکل و معضل هستند که مسوولان پیگیری‌های لازم را در خصوص رفع مشکل این دو واحد صنعتی نیز خواهد داشت.

ناظمی‌اردکانی بر اهمیت بهره‌گیری از دانش روز در بخش صنعت استان تاکید کرد و اظهار کرد: باید در شرایط کنونی صنعت استان به سمت صنعت تکنولوژی محور به پیش رود.

وی ایجاد شهرک‌های جدید صنعتی در قم را مورد توجه قرار داد و گفت:‌ در دولت نهم اقدامات بسیار موثر و گام‌های بلندی برای رفع مشکلات بخش صنعت در استان قم برداشته شد و در حال حاضر شرایط برای توسعه سریع بخش صنعت در استان قم مهیا شده است.

نزدیکی به تهران بهترین مزیت

رییس اتاق بازرگانی تهران نیز در ادامه این همایش گفت: با توجه به ویژگی‌های خاص قم کسانی که در این استان اقدام به سرمایه‌گذاری کنند حتما به موفقیت می‌رسند.

یحیی آل اسحاق گفت: شهر و استان قم دارای ظرفیت‌های بسیاری در بخش صنعت و معدن است و باید از این ظرفیت‌ها به شکل مطلوبی برای پیشرفت صنعت قم استفاده کرد.

وی تاکید کرد: استان قم با توجه به اینکه در فاصله مطلوبی با پایتخت قرار گرفته و همچنین به بازارهای مصرف نزدیک است، می‌توان به خوبی از این فرصت‌ها استفاده کرده و باعث رونق صنعتی در استان قم شویم.

رییس اتاق بازرگانی تهران از اقدامات صورت گرفته برای برداشته شدن موانع توسعه صنعت در استان قم ابراز خرسندی کرد و افزود: استان قم با توجه به اینکه کارکرد فراملی در بخش‌های مختلف دارد، در بخش صنعت نیز باید به دنبال این باشد که بتواند در عرصه‌های مختلف در بازارهای جهانی حضور یابد و محصولات صنعتی این استان با کیفیتی بین‌المللی تولید شود.

وی تاکید کرد: مسوولان کشور نیز با تمام توان در تلاش هستند که مشکلات بخش صنعت را از پیش روی سرمایه‌گذاران و صنعتگران بردارند و این اقدامات و تلاش‌‌ها قابل تقدیر است.

وی نزدیکی به تهران، نزدیکی به فرودگاه بین‌المللی و وجود منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان و... را از مزایای خاص استان قم برای توسعه صنعت برشمرد و افزود: این مزیت‌ها باید به همگان به شکل درست و مطلوب معرفی شود.

موانع توسعه مرتفع شود

در ادامه نایب‌رییس اتاق بازرگانی استان قم گفت: باید موانع بر سر راه توسعه صنعت در قم از میان برداشته شود تا ما شاهد شکوفایی این بخش در استان باشیم.

غلام‌حسین الهیاری با بیان اینکه قبل از استان شدن بخش صنعت در قم از رونق لازم برخوردار نبود، تاکید کرد: با اعلام شدن قم به عنوان یک استان ما شاهد جهش در بخش صنعت بودیم و این جهش به گونه‌ای چشمگیر در سال‌های اخیر افزایش یافته است.

وی با تاکید بر اهمیت توجه به بخش صنعت برای پیشرفت و توسعه کشور تاکید کرد: اگر بخواهیم که در عرصه صنعت به موفقیت‌های لازم دست یابیم، باید به فکر ارتقای کیفیت تولیدات خود باشیم و تولیدات ما قابل رقابت در بازارهای جهانی باشد.

همه ظرفیت‌ها بسیج شوند

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: برای توسعه صنعت در قم و جبران عقب‌ماندگی‌ها همه ظرفیت‌های این استان باید بسیج شوند.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی بنایی در سخنانی اظهار کرد: در استان قم در سال‌های اخیر گام‌های بلندی در زمینه توسعه صنعت برداشته است و امیدواریم که این روند همچنان ادامه داشته باشد.

وی با بیان اینکه برای توسعه صنعت در قم و جبران عقب‌ماندگی‌ها همه ظرفیت‌های این استان باید بسیج شوند، گفت: برای پیشرفت صنعت در استان قم در سال‌های اخیر تمهیدات لازم اندیشیده شده و شرایط مطلوبی فراهم شده است.نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اهمیت تامین نیروی آموزش‌دیده بخش صنعت تاکید کرد: تاسیس دانشگاه صنعتی یکی از مهم‌ترین اقداماتی بوده است که در سال‌های اخیر در استان قم انجام شده و این دانشگاه از بهمن‌ماه گذشته پذیرش دانشجو را آغاز کرده است و با تاسیس و راه‌اندازی این دانشگاه زمینه تربیت نیروی انسانی کارآمد و متعهد فراهم شده است.